KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Üniversite personelleriyle tanıştılar

“İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olandır” diyen Kava, üniversitedeki akademisyenlerin sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini vurguladı ve ekledi: “Bilim adamını oyalayacak, tüm yoğunluğunu işine vermesini engelleyecek sıkıntılar giderilmelidir” dedi.

Üniversite personelleriyle tanıştılar
21 NİSAN 2009 SALI 10:11
0
1166
0
AA aa
Bingöl Eğitim-Bir-Sen Şubesi, Bingöl Üniversitesi çalışanlarıyla tanışma amacıyla Bingöl Öğretmenevi restaurantında yemekli toplantı düzenledi. Katılımın yüksek olduğu toplantıda söz alan Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, “Bilim adamını oyalayacak, tüm yoğunluğunu işine vermesini engelleyecek sıkıntılar giderilmelidir” diyerek üniversitedeki koşulların iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. 
Sendikal çalışmalardan bahseden Kava: “Eğitim-Bir-Sen, milletin geleceğiyle ilgili idealleri olan; eğitimin ülkenin geleceği için en önemli mesele olduğunun bilincinde ve bu konuda söyleyecek sözü bulunan eğitim çalışanlarının sendikasıdır. Eğitim-Bir-Sen, gücünü ve birikimini örgütünden alan ve yine örgütünün mali, sosyal ve özlük haklarının geliştirilmesi için kullanan bir sendikadır. “İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olandır” anlayışını içeren kültür ve medeniyetimizi referans alarak, sendikacılık misyon ve vizyonuna yeni anlamlar katan Eğitim-Bir-Sen, evrensel değerleri dini ve milli değerlerimizin ışığında harmanlayarak; emeği, ekmeği ve özgürlükleri birlikte ele alan hizmet sendikacılığı anlayışını bu ülkenin gündemine taşımanın haklı gururunu yaşayan öncü sendikadır” dedi.
Üniversitelerin, toplumsal gelişim bağlamında bilimin ve düşüncenin öncelendiği lokomotif kurumlar olduğunu belirten Kava, şöyle devam etti. “Bilginin üretilmesi, toplumsal ve yaşamsal ihtiyaçların giderilmesi doğrultusunda kullanılması, toplumun üniversitelerden ilk eldeki beklentisidir. Bununla birlikte sosyal bilimler alanında yapılan araştırmalar ve elde edilen verilerle toplumun düşünsel düzeyinin artırılması ve toplumsal arızaların çözümüne ilişkin metotlar geliştirilmesi de üniversiteler eliyle gerçekleştirilir. Üniversitelerde bilimsel üretime yoğunlaşmış bilim adamlarının üniversal yapıyla çelişir biçimde zihinlerinin prangalanması, ideolojik parmaklıklar ardına hapsedilmesi, öncelikle topluma ve insanlığa ihanettir. Üniversiteler, her türlü düşünceye yaşama alanı olan özgürlük ortamları olmalı, bilim adamları akademik ilerleyişlerini söz konusu eden prangalardan azade bir ortamda çalışabilmelidirler. Üniversiteyi oluşturan personel öncelikle insandır. İnsan olarak çeşitli gereksinimleri olan bireyler olarak ve anne, baba, eş rolleriyle bilimsel ödevleri dışında da ödevleri olan insanlardır. Akademik personelin bilimsel üretimde başarılı olması için bireysel ve ailevi ihtiyaçların zihnini meşgul edecek başat unsurlar haline gelmesine izin verilmemelidir. Bununla birlikte iş yaşamında da bilim adamını oyalayacak, tüm yoğunluğunu işine vermesini engelleyecek sıkıntılar giderilmelidir. Bir yapının kâmilen gerçekleşmesi için asli unsurlarla birlikte yan unsurların da önem arz ettiği bir gerçektir. Üniversitelerde akademik personelin yanı sıra idari personelin de üniversitelerin amaçlarının gerçekleşmesinde önemli işlevlerinin bulunduğu gözden ırak edilmemelidir.” 


bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
17.08.2026
01:17
Yeşilay Bingöl bağımlılıkla mücadele için sahada
Yeşilay Bingöl bağımlılıkla mücadele için sahada
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadelede farkındalığı artırmak ve ihtiyaç duyan vatandaşları doğru desteğe yönlendirmek amacıyla pazar yeri, cadde ve kahvehanelerde bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.
17.08.2026
01:16
Atıl alan modern dil merkezine dönüştürüldü
Atıl alan modern dil merkezine dönüştürüldü
Zazaca ve Kürtçenin de aralarında bulunduğu farklı dillerde uluslararası geçerliliğe sahip sınavların yapılabileceği 30 bilgisayarlı Dil Laboratuvarı ve Yabancı Dil e-Sınav Merkezi hizmete açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın