KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Üniversite-sanayi işbirliği toplantısı yapıldı

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Gıyasettin Baydaş, 'Üniversite olarak, sanayiye yönelik bilimsel AR-GE destekleri için her türlü yardımlarda bulunabiliriz' dedi.

Üniversite-sanayi işbirliği toplantısı yapıldı
23 EKİM 2013 ÇARŞAMBA 22:28
0
2022
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde senato odasında yapılan toplantıya, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, Organize Sanayi Müdürü Mürşit Aytekin, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut ilhan, FKA İl Temsilcisi İsa Telimen, Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Üyeleri, iş adamları ve üniversitenin ilgili birimlerinden akademisyenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş, bundan sonraki çalışmalarda daha kapsayıcı ve yol gösterici çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Bingöl'de, Ticaret Sanayi Odası ve Organize Sanayi Müdürlüğü ile birlikte daha organizeli ve sistemli çalışmaların yapılacağını belirten Baydaş, şunları söyledi:

"TÜBİTAK'ın sanayiye yönelik çok ciddi destekleri var. Üniversite olarak, sanayiye yönelik bilimsel AR-GE destekleri için her türlü yardımlarda bulunabiliriz. Üniversite size AR-GE hizmeti verecekse sizden talep gelmesi lazım. Proje bazında da eşgüdümlü bir şekilde proje yapma kültürünü geliştirmemiz gerekir. Bu amaçla üniversitemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ramazan Meral'in TÜBİTAK destekli proje hazırlama eğitimi 11-13 Kasım tarihlerinde yapılacaktır. İlgi duyan işadamları da bu eğitime katılabilirler.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çiftçi ise, "Üniversitemiz ile Atatürk ve Fırat Üniversitesi ile yapılan protokoller ile birlikte, Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofislerinin irtibat büroları açıldı. Akademisyenler ve sanayicilerimiz bu imkânlardan yararlanabilirler" dedi.

Üniversitenin bir ildeki gelişim trendine çok önemli katkılar sağladığını belirten Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay da, "Üniversitemiz, kısa sürede 10 bin öğrenciye ulaştı. Üniversite, bacasız bir fabrika gibi Bingöl için büyük bir yatırım olup, bu konuda büyük emekler harcayan sayın rektörümüze ve ekibine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mürşit Aytekin de, OSB'nin kuruluş yerinin son derece önemli olduğuna, lojistik olarak da kavşak noktada yer aldığına, parsellerinin çoğunun iş adamlarına tahsis edildiğine dikkat çekti.

OSB'nin İl sanayisinin gelişimindeki önemine vurgu yapan Aytekin, "OSB, yönetim kurulu, valilik ve Kalkınma Bakanımızın himayesinde son yıllarda çok hızlı bir şekilde gelişmekte ve kurumsallaşmaktadır" şeklinde konuştu.

Toplantının üniversite-sanayi işbirliğine ivme kazandıracağına dikkat çeken Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut ilhan ise, Bingöl'de kapasite raporu olan firma sayısının 70 civarında olduğunu, bunların çoğunun paketleme ve gıda sektöründe faaliyet gösterdiklerini söyledi.

İlhan, konuşmasında ayrıca, sanayi sitesindeki üreticileri de düşünmek gerektiğini, üniversite-sanayi işbirliğinde AR-GE çalışmalarının artması gerekliliğine dikkat çekti.

"SERMAYE ÜRKEK VE NAZLIDIR"

Üniversitenin böyle bir toplantı düzenlediği için memnuniyetlerini ve teşekkürlerini ifade eden TSO Başkan Vekili Orhan Camuka da, "Üniversite yavaş yavaş gelişiyor, yıllardır olumsuz koşullardan dolayı esnaf ve sanayicimiz zarar gördü. Yaylalara çıkamadık, şu anda şartlar değişti. Bu süreçten sonra neler yapabiliriz. Üniversite, Sanayi, OSB olarak bir şeyler ortaya koymamız lazım. Sermaye ürkektir, nazlıdır, çekip gidebilir, bunu burada tutmak için çabalamalıyız" dedi.

Toplantıda konuşan işadamı Mehmet Buhan, Bingöl'ün sanayi şehri olmadığına dikkat çekerek, özellikle tarımsal alanda yapılacak üretimin çok verimli olacağını, ceviz, kuru fasulye ve nohut gibi ürünlerin, ulusal marketlerde satılabileceğini ifade etti.

Buhan, AR-GE çalışmalarında üniversitenin kendilerinin yanında yer almasının çok önemli olduğunu, üniversite isminin bile yanlarında olmasının yeterli olacağını belirtti.

Gıda alanında önemli ürünler ürettiklerini belirten Buhan, analiz için çevre illere gittiklerini Üniversitemizin bu analizleri yapması durumunda, dayanıklı ekmek gibi ürünleri dünyanın birçok ülkesine satabileceklerini belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın