KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

ÜNİVERSİTEDE AÇILIŞ VE TEMEL ATMA

Bingöl Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) binası ile Çok Amaçlı Spor Salonu'nun açılışı gerçekleştirilirken, hayvan hastanesi ve hangar binasının da temelleri atıldı.

ÜNİVERSİTEDE AÇILIŞ VE TEMEL ATMA
14 HAZİRAN 2018 PERŞEMBE 03:04
12
3749
0
AA aa

Üniversitemiz hayvan hastanesi ve hangar binasının temel atma töreni yanı sıra, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu binası ve Çok Amaçlı Spor Salonu'nun açılış töreni gerçekleştirildi. Kalkınma Eski Bakanı Cevdet Yılmaz ve Bingöl Valisi Ali Mantı, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Eski Milletvekili Feyzi Berdibek ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen törende Bingöl Üniversitesi'ne çok amaçlı bir spor salonu kazandırılırken hayvan hastanesi ve hangarın da temelleri atıldı.

Bingöl Üniversitesi artık kabuğuna sığmıyor

BESYO Çok Amaçlı Spor Salonu'nun önünde gerçekleştirilen törende konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bir yıl önce temelini attığımız binamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Çok Amaçlı Spor Salonu'muz, spor alanında üniversitemize ve şehrimize hizmet edecek bir bina, aynı zamanda yüksekokulumuzun hizmet binası da olacak. Yeni binamız pek çok sportif alanda hizmet verebilecek bir özelliğe sahip. Yakın zamanda inşallah yeni kütüphane binamızın da açılışını yapmış olacağız. Gerek mimarisi gerek mühendisliği ile çok güzel bir görüntüye sahip. Bingöl'ün en güzel binalarından biri olmaya aday. Yirmi dört saat açık olacak şekilde tasarlanan kütüphanemizin görüntüsüyle ve vereceği hizmet ile üniversiteye yeni bir hava katacağından eminim. Bugün aynı zamanda hayvan hastanemiz ve hangar binamızın temellerini de atıyoruz. 2 bin 700 metre kare alana sahip hangarımızın yapımıyla hem soğuk hem de sıcak iklim koşullarında araçlarımızda meydana gelecek tahribatların önüne geçmiş olacağız. Burada aynı zamanda araçlarımızın tamir, bakım ve onarımları da yapılabilecek. Biliyorsunuz üniversitemizin alanı artık yetersiz geliyordu. Geçen yıl Orman Bakanlığı'mızdan tahsis ettiğimiz ormanlık alan var. Buranın etrafının çevre duvarı yapım işimizin de temel atma törenini bugün yapacağız. Burasıyla birlikte kampüsümüz büyümüş olacak. Orası sadece üniversiteye değil, bütün Bingöl halkına da hizmet etmiş olacak. Hem piknik alanları, hem de yürüyüş alanları olacak. Bingöl şehrimiz için nefes alacak bir alan olacak” dedi.

“Hayvan Hastanemiz Bölge Hastanesi Olacak”

Konuşmasını sürdüren Prof. Çapak, “Yapacağımız hayvan hastanesi bölge hastanesi olacak inşallah. Yaklaşık 6 bin metre kare büyüklüğünde bir alan üzerine kurulu hastanemiz sadece Bingöl'e değil, bölgeye hizmet edecek donanıma sahip bir hastane olacak. Bugün onun da temel atma törenin gerçekleştiriyoruz. SÜTAŞ ile birlikte Bingöl'ümüze ayrı bir zenginlik katacak İnşallah. Önümüzdeki günlerde elli adet yeni lojman yapımı da gerçekleştireceğiz hayırlısıyla. İhalesini yaptık, yakında temelini de atacağız. Tabi sadece bunlarla bitmiyor. Yeni nizamiye binamız, Meslek Yüksekokulları binamızın kampüsle birleştirilip merkez kampüs alanına dahil edilmesi, arasında geliş ve gidişten oluşan duble bir yolun yapılması, yine Meslek Yüksekokullarımızın çevre düzenlenmesi ve rekreasyon çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Bu çalışmalarımızla kampüsümüz daha güzel ve daha renkli hale dönüşecek. Üniversitemiz 2007 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında çok önemli bir yerde. Hem pilot üniversite seçilmesi, hem diğer alanlarda çok önemli bir konumda olduğunu düşünüyorum. Bölge üniversitelerini bilenler bunun farkındadırlar. Sadece bu yıl, Diş Hekimliği Fakültesi ve 14 yeni programımız öğrenci alacak. Diş Hekimliği Fakültesi başlı başına bir değer taşıyor. Hem üniversitemiz hem de ilimiz açısından önemli bir fakülte. Açılan yeni programlar da birbirinden değerli programlar. Açılan 14 yeni program tesadüfi olarak açılan programlar değil, ilimizin ve bölgemizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak açılan programlardır. Bu programlarla birlikte hem öğrenci sayımız artacak, hem de üniversitemiz daha kaliteli, daha görkemli bir hale gelecektir. Asıl olan nicelikten çok niteliktir. Bundan sonraki süreçte şimdiye kadar olduğu gibi kalite üzerinde yoğunlaşacağız. Pilot üniversite seçilmemiz kalite açısından çok önemli. Pilot Üniversite ile ilimize ve bölgemize çok güzel katkılar sunacağız. Üniversitemiz ile ilgili bütün projelerde, açılışını yaptığımız binamız ve temelini attığımız binalar için hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Kalkınma Eski Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Rektörümüzün ardından sözü alan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kurumlar arası iletişim ve birlikte çalışmanın Bingöl için önemine değindi. Bingöl Üniversitesi ile çalışılabilecek bütün alanlarda işbirliği içerisinde olduklarını belirten Başkan Barakazi, Çok Amaçlı Spor Salonu'nun Bingöl'e hayırlı olması temennisinde bulunurken, temeli atılan hayvan hastanesinin de Bingöl için çok önemli olduğunu belirtti.

Bingöl Valisi Ali Mantı ise, açılışı yapılan ve temeli atılacak olan projelerin Bingöl Üniversitesi için hayırlı olması temennisinde bulundu. Bingöl Üniversitesi'nin bir bilim yuvası olduğunu belirten Vali Mantı, geleceğin güzel yetişen yeni nesillerden oluşacağını ifade ederek eğitimin; “Bilginin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Birlik ve beraberlik bir ülkenin en büyük sermayesidir. Birlik ve beraberliği de ancak ilim sahibi insanlar sağlar. Cahillerden ne alim, ne abid ne de zahit olmaz. Bizlere düşen bilgiyi toplumda yaygınlaştırmak” şeklinde konuştu.

 

Kalkınma Eski Bakanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz da Bingöl Üniversitesi'nin olağanüstü bir büyüme hızı ile geliştiğini belirterek sözlerine başladı. Bingöl Üniversitesi'nin pek çok üniversiteye örnek olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Üniversiteyi sadece eğitim kurumu olarak görmüyoruz. Üniversiteleri aynı zamanda kalkınma kurumu olarak görüyoruz. Özellikle yerel kalkınmanın, bölgesel kalkınmanın öncü kurumlarından biri olarak görüyoruz. Bir taraftan bilgi birikimiyle nitelikli kadrolarıyla, gerek yetiştirdiği insanlarla gerekse iş birliği yaptığı kesimlerle kalkınmanın öncüsüdür üniversite. AK Parti olarak ülkemizin dört bir yanına yeni üniversiteler açtığımız zaman bizi çok eleştirenler oldu. Dediler ki bu üniversiteler tabela üniversitesi olacak. Öyle kolay mı dediler üniversite kurmak. Bu üniversiteleri siz kuracaksınız, bir tabela asacaksınız ondan sonra gerisi boş kalacak dediler. O günlerde o eleştirileri yapanları Bingöl Üniversitesi'ne davet ediyorum. Gelsinler görsünler bakalım, tabela üniversitesi mi gerçek üniversite mi? Çok şükür Bingöl Üniversitemiz tam aksine Türkiye'nin en hızlı gelişim gösteren üniversitelerimizden biri oldu. İftihar edeceğimiz bir üniversite haline geldi. Her geçen gün de daha iyiye gidiyor. 16 bine yakın öğrencisi ve bine yakın çalışanıyla Türkiye'nin çok güzide bir kurumu. Açılışını yaptığımız BESYO binamız ve spor salonumuz çok güzel bir donanıma sahip. Bugün açıp hizmete sunuyoruz. Hayvan Hastanemiz ve hangar binamızın da temelini bugün atıyoruz. Özellikle Hayvan Hastanesi çok önemli. Sadece Bingöl'e değil, bütün bölgeye hizmet edecek bir hastane olacak. Çok kapsamlı bir bölge hastanesi şeklinde hizmet verecek. Üniversiteler, yerel ve bölgesel kalkınmanın öncüleridir” şeklinde konuştu.

Bingöl Üniversitesi'nin örnek bir üniversite olmasını sağlayan başta Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve ekibini, emeği geçen bütün personeli tebrik ettiğini dile getiren Yılmaz, bundan sonraki süreçte de Bingöl Üniversitesi'ne destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Açılış ve temel atma töreni, yapımı bitip hizmete alınan, yapımında sona yaklaşılan yeni kütüphane binası ve temeli atılan inşaat alanlarının gezilmesi ile sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2024
16:27
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Bingöl'de nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 131 kişi de yaralandı.
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın