KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

Üniversitede görev değişimi

Bingöl Üniversitesi Genel Sekreterliği görevine Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemal Çakmak getirildi...

Üniversitede görev değişimi
02 EKİM 2009 CUMA 08:26
0
1874
0
AA aa
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Gazioğlu'nun vekâleten yürüttüğü Bingöl Üniversitesi Genel Sekreterlik görevinden alınmasıyla boşalan göreve Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemal Çakmak getirildi.

Çakmak'ın Genel Sekreterlik görevine atanmasıyla ilgili görüş belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, genel sekreterlik görevinin vekaleten yürütüldüğünü, bundan sonra da aynı şekilde sürdürüleceğini belirterek kadro verilmeyeceğinin altını çizdi.

Baydaş: “Genel sekreterimiz kadrolu değildi. Bir öğretim üyemiz vekâleten bakıyordu, şimdi başka bir öğretim görevlimiz vekâleten bakacak. Öğretim üyeleri asaleten atanmaz, asaleten atanmaları için öğretim üyesi görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Bu da ekonomik olarak çok büyük bir kayba uğramalarına neden olur. Şuanda atadığımız genel sekreterimiz, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda 13 yıl boyunca daire başkanlığı görevini yapmış iyi bir bürokrattır. Benim tercihim akademik personele genel sekreterlik görevini vekâleten vermektir. Birçok üniversitede akademik personel bu işi vekâleten yapıyor. Asaleten atama yapılması durumunda orada kalıcı olur, verim alınamazsa dahi değiştirme şansınız olmaz. Akademik personel bazen kendisi ayrılmak istiyor, bilimsel çalışmalar yapmak istiyor, zamanı olmuyor veya şartlar uygun olmuyor. Onu başka bir akademik personelle atamak kolay olur. Bu arkadaşımız çok deneyimli bir bürokrat olduğu için biz genel sekreter olarak istifade etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Cemal Çakmak kimdir?

Bingöl Üniversitesi Genel Sekreterliği görevine getirilen Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemal Çakmak, 1965 Tokat doğumludur. Çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı bilimsel toplantıya katılan ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda 13 yıl Daire Başkanlığı görevini yürüten Çakmak, evli ve dört çocuk babası olup İngilizce ve iyi derecede İspanyolca, orta derecede de Fransızca bilmektedir.


Bingol KEnt HAber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
05.10.2026
00:23
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST`te Türkiye birincisi oldu
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldu
TEKNOFEST Güneydoğu için Şanlıurfa'da bulunan Bingöllü öğrenciler, Yer Bilimleri alanında hazırladıkları projeyle Türkiye birinciliği elde etti. Hasan Fırat Kaçmaz ve Muhammed Server Bekil'in birincilik ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.
05.10.2026
00:22
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden `13 saatlik bekleme` iddiası
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden '13 saatlik bekleme' iddiası
Bingöl'ün Genç ilçesinde odun keserken ayağını hızar testeresine kaptıran 39 yaşındaki Mustafa Pirinci'nin iki parmağı koptu. Ailesi, yaralının farklı sağlık kuruluşları arasındaki sevk sürecinde yaklaşık 13 saat ameliyat beklediğini ve bu nedenle parmaklarının kurtarılamadığını ileri sürdü.
05.10.2026
00:20
12 Bingölspor Adana`da son bölümde yıkıldı: 1-0
12 Bingölspor Adana'da son bölümde yıkıldı: 1-0
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Adana 01 FK deplasmanında uzun süre golsüz eşitliği korudu ancak maçın son bölümünde kalesinde gördüğü golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, sezonun 5. haftasını puansız tamamladı.
05.10.2026
00:18
Ölen gencin ailesi:
Ölen gencin ailesi: 'İhmali olanlar hesap vermeli!'
Solhan'da okul pansiyonundaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdülkerim Demir'in ölümüyle ilgili gözler yürütülen adli ve idari soruşturmaya çevrildi. Aile, kazada ihmali bulunanların ortaya çıkarılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyor.
05.10.2026
00:17
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde okulun mutfağındaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdulkerim Demir, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın