KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mayıs 2025 Cuma
°C

Üniversitede yeni yüksek lisans programları açıldı

Bingöl Üniversitesi Tarih Anabilim Dalı’nda tezli ve tezsiz yüksek lisans programları açıldı.

Üniversitede yeni yüksek lisans programları açıldı
23 HAZİRAN 2017 CUMA 08:02
0
2052
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Tarih Anabilim Dalı'nda ‘normal öğretim tezli' ve ‘ikinci öğretim tezsiz' yüksek lisans programlarının açılması ile birlikte birisi disiplinler arası, ikisi ise ortak yüksek lisans programı olmak üzere tezli yüksek lisans program sayısı yediye; ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programı sayısı ise ikiye ulaştı.

Üniversite Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Genel İşletme Anabilim Dalı, Sosyoloji Anabilim Dalı, Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı, Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, İslam İktisadı ve Hukuku Anabilim Dalı'nda devam eden altı yüksek lisans programlarına Tarih Anabilim Dalı'nda açılan tezli ve tezsiz yüksek lisans programının eklenmesi ile bu sayı yediye ulaştı. Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yedi anabilim dalında devam eden tezli yüksek lisans programlarına ek olarak Genel İşletme Anabilim Dalı ile Tarih Anabilim Dalı'nda tezsiz yüksek lisans programları da bulunuyor.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yaş Baş, yeni açılan yüksek lisans programları ile ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Yeni açılan Tarih Anabilim Dalı Tezli ve Tezsiz Yüksek lisans programlarına 2017-2018 akademik yılı güz döneminden itibaren öğrenci alımına başlanacaktır. Tarih alanında açılan yüksek lisans programları bu alanda talep gören programlardandır. Gelecekte akademik alanda çalışmalar yapmayı planlayanlar veya resmi iş ortamında derece/kademe yükselişi sağlamak düşüncesinde olan adaylar bu alanda lisansüstü eğitim almak istemektedir. Tarih alanında yüksek lisans yapmış mezunlar, ilgili başka sosyal bilimler alanında da lisansüstü akademik çalışma yapabilmektedir. Resmi iş ortamında derece/kademe elde etmek isteyenler veya gündüz derslerine devam edemeyecekler daha çok ikinci öğretim tezsiz lisansüstü programları tercih etmektedir.

Tarih tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına her akademik yılda iki kez öğrenci kabul edilmesi planlanıyor. Tezsiz yüksek lisans programına başvuru yapabilmek için dört yıllık lisans mezunu olmak yeterli olurken, tezli yüksek lisans programına başvuru yapabilmek için bunun yanında geçerli ALES puanına sahip olmak ve üniversitemiz tarafından yapılacak olan bilim sınavında başarılı olmak gerekiyor. Tezli yüksek lisans programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler iki yıl, tezsiz yüksek lisans programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler ise bir yıl içinde mezun olabiliyor.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.05.2025
20:24
Bingöllü aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
Bingöllü aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
Siirt'e gitmek üzere ticari taksiyle yola çıkan Bingöllü aile, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi yakınlarında kaza yaptı. Başka bir aracın çarpması sonucu meydana gelen kazada anne hayatını kaybederken, baba, çocuk ve taksi şoförü yaralandı.
22.05.2025
16:44
Bingöl`de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de Sebze Üretiminin Geliştirmesi Projesi çerçevesinde üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı. Coğrafi işaretli Guldar domatesinin yetiştirildiği köylerdeki çiftçilere de 50 bin adet Guldar domatesi fidesi verildi.
22.05.2025
16:30
'Bizim elimizdeki alınırken başkalarına fazlaca veriliyor!'
1971 depremi sonrası 1986'da Kiğı Çiçektepe'de yapılan deprem konutlarının 2015 depreminde ağır hasar gördüğünü ve 2024 Kasım'da yıktırıldığını aktaran Özaltun: 'Hak sahipliğimiz herhangi bir bilgi verilmeden iptal edilmiş. Biz oturacak ev bulamazken başka ailelere birden fazla konut veriliyor ve onlar da götürüp kiraya veriyor! Bu nasıl bir adalet? Kim koruyacak hakkımızı?'
22.05.2025
14:56
Bingöl`de ilkokul öğrencilerine `Deprem Gerçeği` Söyleşisi
Bingöl'de ilkokul öğrencilerine 'Deprem Gerçeği' Söyleşisi
Bingöl'de Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu öğrencilerine yönelik 'Bingöl'ün deprem gerçeği' konulu söyleşi gerçekleştirildi.
22.05.2025
14:32
Bingöl`deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde kayayı oyarak süzülen doğa harikası şelalenin görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü!
21.05.2025
19:28
Bingöl`de lezzet dolu bir program
Bingöl'de lezzet dolu bir program
Bingöl'ün yöresel yemek ve tatlıları, Türk Mutfağı Haftası kapsamında sergilenip ikram edildi. Bingöl mutfağının doğal, ekonomik ve atıksız örnekleriyle haftaya katkı sunduklarını belirten Vali Usta, emeği geçenleri tebrik eti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın