KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2026 Cuma
°C

Üniversite'den van'a 13 bin tl'lik yardım

Bingöl Üniversitesi, Vanlı depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasında 13 bin 345 TL para yardımı toplandı.

Üniversite`den van`a 13 bin tl`lik yardım
03 KASIM 2011 PERŞEMBE 23:20
0
2141
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi, Van'daki depremzedelerin çığlığına sessiz kalmadı ve üniversite içerisinde yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyası çerçevesinde Van'daki depremzedeler için toplam 13 bin 345 TL para yardımı toplandı.

23 Ekim 2011 tarihinde Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem, adeta bütün Türkiye'yi yasa boğdu. Depremin hemen ardından yapılan yardım kampanyaları ile bütün Türkiye tek yürek oldu. Yurdun dört bir tarafından düzenlenen yardım kampanyaları ile depremzedelerin ihtiyaçları hızlı bir şekilde giderilmeye çalışıldı.

Bingöl Üniversitesi de Van'daki depremzedelere yardım elini uzatmak için harekete geçti ve yardım kampanyası düzenledi. Üniversite içindeki personelin katılımıyla gerçekleştirilen yardım kampanyası sonrasında, toplam 13 bin345 TL para yardımı yapıldı. Toplanan yardımlar Bingöl Valiliği'nin Van'daki depremzedeler için açmış olduğu hesaba yatırıldı ve depremzedelere ulaştırıldı.

Konu ile ilgili Bingöl Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullandı:

“Aynı zamanda depremzedeler için toplanılan ilaç, gıda, eşya vb. yardımlar da Bingöl Üniversitesi'ne ait bir depoda bir araya getirildi ve bunlar da Van'daki depremzedelere gönderildi. Bingöl Üniversitesi'nin Van'daki depremzedeler için yaptığı yardımlar bununla sınırlı değil. Bingöl Üniversitesi, depremin hemen ardından Van'dan Bingöl Devlet Hastanesi'ne nakledilen böbrek hastalarının Bingöl'e getirilmesi için otobüs tahsis etmişti. Bingöl Üniversitesi, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da doğal afetler ve felaketler sonrasında, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına yardım elini uzatmaya devam edecektir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.08.2026
03:03
Genç`te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Genç'te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK`ları tek çatı için harekete geçti
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl`ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis`ten seçilebilir
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın