KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Üniversite'den van'a 13 bin tl'lik yardım

Bingöl Üniversitesi, Vanlı depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasında 13 bin 345 TL para yardımı toplandı.

Üniversite`den van`a 13 bin tl`lik yardım
03 KASIM 2011 PERŞEMBE 23:20
0
2145
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi, Van'daki depremzedelerin çığlığına sessiz kalmadı ve üniversite içerisinde yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyası çerçevesinde Van'daki depremzedeler için toplam 13 bin 345 TL para yardımı toplandı.

23 Ekim 2011 tarihinde Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem, adeta bütün Türkiye'yi yasa boğdu. Depremin hemen ardından yapılan yardım kampanyaları ile bütün Türkiye tek yürek oldu. Yurdun dört bir tarafından düzenlenen yardım kampanyaları ile depremzedelerin ihtiyaçları hızlı bir şekilde giderilmeye çalışıldı.

Bingöl Üniversitesi de Van'daki depremzedelere yardım elini uzatmak için harekete geçti ve yardım kampanyası düzenledi. Üniversite içindeki personelin katılımıyla gerçekleştirilen yardım kampanyası sonrasında, toplam 13 bin345 TL para yardımı yapıldı. Toplanan yardımlar Bingöl Valiliği'nin Van'daki depremzedeler için açmış olduğu hesaba yatırıldı ve depremzedelere ulaştırıldı.

Konu ile ilgili Bingöl Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullandı:

“Aynı zamanda depremzedeler için toplanılan ilaç, gıda, eşya vb. yardımlar da Bingöl Üniversitesi'ne ait bir depoda bir araya getirildi ve bunlar da Van'daki depremzedelere gönderildi. Bingöl Üniversitesi'nin Van'daki depremzedeler için yaptığı yardımlar bununla sınırlı değil. Bingöl Üniversitesi, depremin hemen ardından Van'dan Bingöl Devlet Hastanesi'ne nakledilen böbrek hastalarının Bingöl'e getirilmesi için otobüs tahsis etmişti. Bingöl Üniversitesi, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da doğal afetler ve felaketler sonrasında, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına yardım elini uzatmaya devam edecektir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın