KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Üniversitelerimiz dünya ile entegre olabilecek bir altyapıyı kurmalılar

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bölgesel kalkınmaya yönelik program kapsamındaki Bingöl, Mehmet Akif Ersoy, Düzce, Ahi Evran ve Uşak üniversitelerinin ihtisaslaştıkları alanlarda bölgelerinde, hatta ülkede birer cazibe merkezi konumunda olmalarını istediklerini belirterek, 'Üniversitelerimizin bölgelerinde iş dünyası, sanayicilerimiz, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, araştırma merkez ve enstitüleriyle ve hatta dünya ile entegre olabilecek bir altyapıyı, ekosistemi mutlaka kurmamız gerektiğini düşünüyorum.' dedi.

Üniversitelerimiz dünya ile entegre olabilecek bir altyapıyı kurmalılar
19 TEMMUZ 2017 ÇARŞAMBA 00:02
0
1936
0
AA aa

Bakan Elvan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr.  Yekta Saraç ile YÖK'te düzenlenen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

 

Toplantının açılışında konuşan Elvan, programın, bir taraftan yerel ve bölgesel kalkınma için çok önemli katkı sağlayacağını, diğer taraftan üniversitelerin rekabet gücünü artıracağını belirterek, üniversiteleri rekabet güçlerinin artması için belirli bir alana yoğunlaştırılacağını söyledi.

 

Programı YÖK ile Bakanlığının 1 yıl önce hayata geçirdiğini anlatan Elvan, programın, Anadolu'da yeni kurulan üniversitelerin bulunduğu bölgeye önemli katkılar sağlayacağına yönelik inancını dile getirdi. 

 

Bingöl, Mehmet Akif Ersoy, Düzce, Ahi Evran ve Uşak üniversitelerinin program kapsamında bulunduğunu aktaran Elvan, bu programda üniversite yönetimlerinin büyük hedefler koymasını istedi.

 

Üniversitelerin program kapsamında ihtisaslaşacağı alanda ekosistem oluşturmasının önemine değinen Elvan, "Üniversitelerimizin bölgelerinde iş dünyası, sanayicilerimiz, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, araştırma merkez ve enstitüleriyle ve hatta dünya ile entegre olabilecek bir altyapıyı, ekosistemi mutlaka kurmamız gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

 

Altyapı, personel gibi ihtiyaçlar için kaynak tahsisinin sağlanacağına işaret eden Elvan, şunları kaydetti:

 

"Kaynak problemi yaşamayacaksınız. Tabii bir şartla, doğru proje üretildiği takdirde. Düzgün, doğru, rasyonel projelerle gelindiği takdirde biz gereken her türlü desteği vereceğiz. Bir yarışma ortamı oluşacak, 5 üniversitemiz var. Kim çok üretirse o üniversite daha çok kaynak alacak, kim gerçekten çok alt sıralarda kalır, bir performans gösteremezse, onu da gözden geçirip belki o üniversitelerimizi kapsam dışına alabilme durumumuz da söz konusu olabilecek. Burada önemli olan ne kadar ürettiğiniz, ne kadar büyük performans gösterdiğiniz. Bu performansı gösterdiğiniz takdirde biz gereken her türlü desteği vereceğiz. Yatırım programına sizin üniversite tavanınızdan ayrı olarak bir proje koyacağız. Misyon farklılaşması ve ihtisaslaşmaya yönelik bir program açacağız ve bu çerçevede size verilmiş olan üniversite ödenek tavanınızdan farklı bir destek mekanizması oluşturacağız. Tek programımız çerçevesinde üniversitelerimizin başarısına göre desteği vereceğiz."

 

"REKTÖRLERİMİZ BU PROGRAMA SAHİP ÇIKMALI"

 

Bakan Elvan, üniversite yöneticilerine gerçek anlamda üniversite olabilmeleri için bu programa odaklanmaları gerektiğini de ifade ederek, "Biz istiyoruz ki bu üniversitelerimiz ihtisaslaştıkları alanlarda, kendi alanlarında bölgede hatta ülkede bir cazibe merkezi konumunda olsunlar." değerlendirmelerinde bulundu.

 

Programa, rektörlerin sahip çıkmasının önemine işaret eden Elvan, onların programa sahip çıkmasının üniversite kadrolarının da sahip çıkması anlamına geldiğini dile getirdi.

 

Üniversitelerin belirli bir alana odaklanması gerektiğini belirten Elvan, Bakanlığı ve YÖK'ün de destekleriyle büyük başarılar elde edilebileceğini kaydetti.

 

Elvan, üniversitelerin sanayiden, iş dünyasından, araştırma enstitülerinden kopuk olmaması gerektiğini vurgulayarak, "Son bir yıldaki performansına bakıldığında performansı iyi olan, performansından çok memnun olmadığımız üniversiteler de var ama bir izleme ve değerlendirme mekanizması kurulacak ve yakinen bu üniversitelerimiz izlenecek. Yapılan çalışmalar değerlendirilecek. Bu çerçevede de özellikle kaynak tahsisi konusunda kararlar verilecek. Malum, ne kadar çok çalışırsanız o kadar çok kaynak. Böyle bir mekanizmayı oluşturacağız." diye konuştu.

 

Elvan, programa katkılarından dolayı YÖK Başkanı Saraç ve üniversite rektörlerine teşekkür etti.

 

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.08.2026
03:03
Genç`te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Genç'te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK`ları tek çatı için harekete geçti
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl`ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis`ten seçilebilir
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın