KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Üniversiteliler, diri diri gömülen medine'yi andı

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde babası ve dedesi tarafından kümese diri diri gömülerek öldürülen Medine Memi'yi andı.

Üniversiteliler, diri diri gömülen medine`yi andı
24 ŞUBAT 2010 ÇARŞAMBA 16:27
0
2365
0
AA aa

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, ''erkeklerle konuştuğu'' gerekçesiyle, dedesi ve babası tarafından, evlerinin bahçesindeki kümesin içine, diri diri gömülerek öldürülen ''töre kurbanı'' 16 yaşındaki Medine Memi, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Sosyal Düşünce Topluluğu öğrencileri tarafından, mini bir tiyatro gösteri ve fidan dikme töreniyle anıldı.

Sosyal Düşünce Topluluğu öğrencilerinin ''Geleceğimizin Yarısı Kızlarımıza ve Tamamı Çocuklarımıza Sahip Çıkalım'' projesi kapsamında düzenlenen programda, Yaratıcı Sanatlar Topluluğu üyesi üniversiteliler kısa tiyatro gösterisi sundu.

Gösteride, bir genç kızın, diri diri toprağa gömülmesi canlandırıldı. Daha sonra, Medine Memi'nin gömülmesini simgeleyen çukura bir fidan dikildi.

Sosyal Düşünce Topluluğu üyesi öğrencileri, bu tür cinayetleri kınamak için Medine'nin hayatını anlatan kısa bir tiyatro gösterisi düzenlediklerini ve Medine adına dikecekleri zeytin ağacı ile onun adını sonsuza dek yaşatacaklarını söyledi.

Sosyal Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı Gülşen Mevsim de her şeyin görsele aktarıldığı çağımızda tek kare fotoğrafı bile olmayan, çocuk denecek yaştaki bir kızın kendi ailesi tarafından canlı canlı toprağa gömülmesini kınayan gençlere teşekkür etti.

Anma törenine katılan Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Aydın Özdemir ise ''Gönül ister ki böyle olaylar bir daha yaşanmasın ve biz de sevgi dolu amaçlar için toplanalım. Bütün bu olumsuzluklar yaşanırken gençlerimizin bu tür olaylara seyirci kalmaması ve toplumsal duyarlılığı artırmak için çalıştıklarını görmek son derece umut verici'' diye konuştu.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
21:02
Korkutata:
Korkutata: '2026 bütçesi çalışanı ve üretimi merkeze alıyor'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, bütçenin emeği önceleyen, sosyal devleti güçlendiren ve istihdamı merkeze alan bir anlayışla hazırlandığını söyledi.
17.12.2025
21:00
Gültekin:
Gültekin: 'Umut Satılmaz, Emek Çekilişe Konu Edilemez'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin, Milli Piyango ve şans oyunlarına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında, bu tür uygulamaların dar gelirli kesimleri hedef alan bir umut istismarı ve toplumsal bağımlılık kaynağı olduğunu vurguladı.
17.12.2025
20:59
Bingöl`de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
17.12.2025
20:58
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Bingöl'de trafik güvenliğinin artırılması ve kolluk hizmetlerinde şeffaflığın güçlendirilmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan trafik ve asayiş ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi.
17.12.2025
20:57
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Yeşil-beyazlılar Osmaniyespor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini perçinledi. En yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 13'e çıkaran 12Bingölspor, şampiyonluk yolunda önemli bir aşamayı daha katetti.
17.12.2025
20:56
İş İnsanları Panelinde Bingöl`ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
İş İnsanları Panelinde Bingöl'ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
Bingöl'ün marka değerinin artırılması, istihdamın güçlendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen panelde, iş dünyasının bölgesel kalkınmadaki rolü masaya yatırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın