KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

Üniversitelilere yardımcı olalım

Kiralardaki ani artış nedeniyle Vergi Dairesi'ni göreve davet eden Kayaoğlu, resmi kurum misafirhanelerinin de geçici süreyle öğrencilere tahsis edilmesini istedi...

Üniversitelilere yardımcı olalım
14 EKİM 2009 ÇARŞAMBA 08:53
0
1436
0
AA aa
Yüksek öğrenim için farklı illerden Bingöl Üniversitesi'ne gelen öğrencilerin yaşadığı barınak sorunu ve bu sorun karşısında ortaya çıkan ‘Yüksek Kira' problemine ilişkin bir açıklama da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı mesut Kayaoğlu'dan geldi.

Yıllarca üniversite hayallerinin kurulduğu Bingöl'de amaca ulaşıldığını ancak asıl sorumluluğundan bundan sonra başladığını vurgulayan Kayaoğlu: “Bingöl de Üniversite açılması için Bingöl halkı ve tüm yetkililer seferber olup ilimizde üniversite açılmasını sağlamıştır. Ancak üniversite açıldıktan sonra herkes, üzerine düşen görevin bu kadar olduğunu düşünerek kenara çekilmiş durumda. Üniversitemizin tüm sorunları tek bir şahısa endekslenmiş durumda. Bu böyle olmamalı. Asıl şimdi daha büyük bir çaba sarfederek üniversitemizin varolan sorunlarına çözüm aramalıyız” dedi.

Bingöl'de ki bazı ev sahiplerinin dışardan gelen öğrencilerin mağduriyetlerinden faydalanıp evlerini fahiş fiyattan bu öğrencilere kiraya verdiklerini kaydeden Kayaoğlu, “Bingöl Verdi Dairesi yetkilileri, öğrenciler üzerinden rant sağlayan bu ev sahiplerini tespit edip gerekli yaptırımları uygulamalıdır. Bütün resmi kurumlara ait misafirhaneler geçici bir süreliğine de olsa dışardan gelen öğrencilere tahsis edilmelidir. Yapılması düşünülen yurt çalışmalarının da ivedi bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekiyor. Gelen öğrenciye daha iyi imkânlar nasıl sunulabilir? Bu soruyu Bingöl esnafı ve yetkililer kendilerine sorup ona göre gerekli alt yapıyı oluşturmalıdır” diye konuştu.

‘Eğer ilimizin her bakımdan potansiyelini arttırmak istiyorsak her şehirde bacasız fabrika görevi gören üniversitemizin öğrenci potansiyelini arttırmalıyız. Bunun içinde herkes elini taşın altına koymalıdır' diyen Kayaoğlu; “Sonuç olarak bu öğrenciler Bingöl'ün dışarıya tanıtılmasın da büyük önem arz ediyor. Bundan dolayı bu öğrencilere sahip çıkıp onlarsın sorunlarına kulak verip sorunlarına çözüm aramalıyız” diyerek açıklamasını noktaladı.

Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın