KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Üniversitenin projelerine onay çıktı

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2021 Yılı Yatırım Programı kapsamında Bingöl İli Projeleri'nden 8 proje onay aldı. Bingöl ilinden kabul gören 8 projenin 2 tanesi üniversite tarafından sunuldu.

Üniversitenin projelerine onay çıktı
16 NİSAN 2021 CUMA 15:25
18
3238
1
AA aa

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programı kapsamında Bingöl İlinden toplam 8 adet proje desteklenmeye uygun bulundu.

Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Programı kapsamında Bingöl Üniversitesi tarafından sunulan  “Kalsiyum Klorür İlaveli Taze Peynir Yapımı Projesi” ile “Bal Dolum Paketleme ve Temel Petek Üretim Tesisi Projesi” DAP Bölge İdaresi'nce kabul gördü.

Model “Bal Dolum Paketleme ve Temel Petek Üretim Tesisi Projesi” PİKOM tarafından sunuldu.

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında pilot üniversite olan üniversite koordinasyon birimi ‘Pilot Üniversite Koordinasyon Birimi (PİKOM)' tarafından sunulan “Bal Dolum Paketleme ve Temel Petek Üretim Tesisi Projesi” ile bilimsel çalışmalardan elde edilen ürünlerin dolumu, paketlenmesi, kovanlarda kullanılacak temel peteklerin üretimi hedefleniyor.

Projenin nihayete ermesi ile Temel Petek Üretim Tesisi' bölgede bir ilk olma özelliği kazanıyor.  Ayrıca, arı ürünlerindeki kalıntı ve kirlilik potansiyeline sahip temel peteklerin kurulacak model tesis ile daha hijyenik bir şekilde üretimi sağlanacak ve böylelikle kalıntı ve kirliliğin önüne geçilecek. 

“Bal Dolum Paketleme ve Temel Petek Üretim Tesisi Projesi” ile arıcılık programı, arı ve arı ürünleri lisans ve lisansüstü öğrencileri ile Bingöl'de faaliyet yürüten veya mesleğe yeni başlayacak arıcılar için model uygulama ve eğitim alanları oluşturulması hedefleniyor.

 Proje ile Bingöl balının tanıtım faaliyetlerine katkı yapılarak marka değeri arttırılacak, üreticilerimize katma değer kazandırmak ve kazançlarını arttırmak için başta Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği olmak üzere arıcılar ve özel sektör işbirliği ile model ürün üretim ve paketleme sistemleri kurulmuş olacak.

“Kalsiyum Klorür İlaveli Taze Peynir Yapımı Projesi” Süt Teknolojisi Bölümü Ön lisans Öğrencilerine Uygulamalı Staj İmkânı Sağlıyor

Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bayram Yurt tarafından sunulan ve kabul gören “Kalsiyum Klorür İlaveli Taze Peynir Yapımı Projesi” ile taze peynirde oluşabilecek ‘brucella' hastalığının önüne geçilmesi, güvenli ve kaliteli beyaz peynir yapımının uygulamalı eğitimi, ısıtılmış sütten peynir yapımında randıman düşmesinin önüne geçilmesi, kaliteli ve güvenli beyaz peynir tüketiminin sağlanması gibi durumlar hedefleniyor. Proje kapsamında ayrıca Üniversite Gıda, Tarım ve Hayvancılık Yüksek Okulu Süt Teknolojisi Bölümü ön lisans öğrencilerine uygulamalı staj imkânı sağlanıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82555)
17 Nisan 2021 Cumartesi 20:39
Projelerden ekmek çıktımı
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
21.05.2026
17:08
Bingöl`de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Bingöl'de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
21.05.2026
17:01
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
16:53
Bingöl`de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde mayıs ayına rağmen yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorlu şartlarda mesai yapıyor.
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın