KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

Üniversitenin projelerine onay çıktı

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2021 Yılı Yatırım Programı kapsamında Bingöl İli Projeleri'nden 8 proje onay aldı. Bingöl ilinden kabul gören 8 projenin 2 tanesi üniversite tarafından sunuldu.

Üniversitenin projelerine onay çıktı
16 NİSAN 2021 CUMA 15:25
18
3363
1
AA aa

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programı kapsamında Bingöl İlinden toplam 8 adet proje desteklenmeye uygun bulundu.

Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Programı kapsamında Bingöl Üniversitesi tarafından sunulan  “Kalsiyum Klorür İlaveli Taze Peynir Yapımı Projesi” ile “Bal Dolum Paketleme ve Temel Petek Üretim Tesisi Projesi” DAP Bölge İdaresi'nce kabul gördü.

Model “Bal Dolum Paketleme ve Temel Petek Üretim Tesisi Projesi” PİKOM tarafından sunuldu.

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında pilot üniversite olan üniversite koordinasyon birimi ‘Pilot Üniversite Koordinasyon Birimi (PİKOM)' tarafından sunulan “Bal Dolum Paketleme ve Temel Petek Üretim Tesisi Projesi” ile bilimsel çalışmalardan elde edilen ürünlerin dolumu, paketlenmesi, kovanlarda kullanılacak temel peteklerin üretimi hedefleniyor.

Projenin nihayete ermesi ile Temel Petek Üretim Tesisi' bölgede bir ilk olma özelliği kazanıyor.  Ayrıca, arı ürünlerindeki kalıntı ve kirlilik potansiyeline sahip temel peteklerin kurulacak model tesis ile daha hijyenik bir şekilde üretimi sağlanacak ve böylelikle kalıntı ve kirliliğin önüne geçilecek. 

“Bal Dolum Paketleme ve Temel Petek Üretim Tesisi Projesi” ile arıcılık programı, arı ve arı ürünleri lisans ve lisansüstü öğrencileri ile Bingöl'de faaliyet yürüten veya mesleğe yeni başlayacak arıcılar için model uygulama ve eğitim alanları oluşturulması hedefleniyor.

 Proje ile Bingöl balının tanıtım faaliyetlerine katkı yapılarak marka değeri arttırılacak, üreticilerimize katma değer kazandırmak ve kazançlarını arttırmak için başta Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği olmak üzere arıcılar ve özel sektör işbirliği ile model ürün üretim ve paketleme sistemleri kurulmuş olacak.

“Kalsiyum Klorür İlaveli Taze Peynir Yapımı Projesi” Süt Teknolojisi Bölümü Ön lisans Öğrencilerine Uygulamalı Staj İmkânı Sağlıyor

Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bayram Yurt tarafından sunulan ve kabul gören “Kalsiyum Klorür İlaveli Taze Peynir Yapımı Projesi” ile taze peynirde oluşabilecek ‘brucella' hastalığının önüne geçilmesi, güvenli ve kaliteli beyaz peynir yapımının uygulamalı eğitimi, ısıtılmış sütten peynir yapımında randıman düşmesinin önüne geçilmesi, kaliteli ve güvenli beyaz peynir tüketiminin sağlanması gibi durumlar hedefleniyor. Proje kapsamında ayrıca Üniversite Gıda, Tarım ve Hayvancılık Yüksek Okulu Süt Teknolojisi Bölümü ön lisans öğrencilerine uygulamalı staj imkânı sağlanıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82555)
17 Nisan 2021 Cumartesi 20:39
Projelerden ekmek çıktımı
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
13.07.2026
13:08
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi.
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın