KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Temmuz 2025 Cuma
°C

Üniversiteye 4 bin 420 kontenjan

ÖSYM’nin yayınladığı 2017 tercih kılavuzunda Bingöl Üniversitesi’ne 2 bin 5’i lisans, 2 bin 415’i de ön lisans olmak üzere toplam 4 bin 420 öğrenci kontenjanı ayrıldı.

Üniversiteye 4 bin 420 kontenjan
04 TEMMUZ 2017 SALI 23:03
0
2244
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, yaptığı açıklamada, öğrenci kontenjanlarının dolması halinde 2017-2018 akademik yılında öğrenci sayının 16 bini aşacağını söyledi.

Çapak, 2016-2017 yılında 2 bin 258 öğrenci mezun etiklerini söyleyerek, “şu anda mezunlardan sonra üniversitemize kayıtlı 11 bin 798 öğrenci bulunuyor. Bize ayrılan kontenjanların tamamının dolması halinde 2017-2018 akademik yılında öğrenci sayımız 16 bin kişiyi aşacak” şeklinde konuştu. Çapak, “ilimiz nüfusuna oranladığımızda öğrenci sayımızın toplam nüfusun yüzde 10'nunu aştığı görülüyor ve bu da Bingöl'ün bu oranla artık bir üniversite şehri olduğunu gösteriyor” dedi.

İLK KEZ ÖĞRENCİ ALINACAK BÖLÜM VE PROGRAMLAR

Bingöl Üniversitesi'ne 2017-2018 akademik yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO)'nun üç bölümüne ve Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümüne lisans düzeyinde ilk kez öğrenci alınacak.

2017-2018 akademik yılında üniversitemizde ilk kez öğrenci alınacak ön lisans programları şu şekilde belirlendi: Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Maliye Programı'nın ikinci öğretimine, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi

Hizmetler ve Teknikler Bölümü Optisyenlik Programı'na, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Alternatif Enerji Kaynakları ve Teknolojisi Programı'na, Genç MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü'ne, Genç MYO Ormancılık ve Orman Ürünleri Bölümü'ne öğrenci alınacak.

Ayrıca daha önce Teknik Bilimler MYO'da açılan ve talep olmaması nedeniyle kapanan Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Arıcılık Programı'na, Genç MYO bünyesinde açılıp yine talep olmadığı için kapanan Organik Tarım Programı'na da öğrenci alınacak.  Her iki bölüm ve program üniversitemizin “Tarım ve Havza Bazlı Bölgesel Kalkınma” programı bağlamında gelecek vadeden bölümler arasında gösteriliyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
03:19
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
'Bu başarı kalbi ve yüreği Bingöl için çarpanların ortak eseridir' diyen Vali Usta: 'Bingöl sanayicisi, girişimcisi ve tüm dinamikleriyle omuz omuza, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
18.07.2025
03:18
Adalet Bakanlığı`na 20 bin yeni personel alınacak
Adalet Bakanlığı'na 20 bin yeni personel alınacak
Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanlığı'na 20 bin yeni personelin alınacağını duyurdu.
18.07.2025
03:16
'Bağımlılık, terör kadar tehlikeli'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin yaptığı açıklamada bağımlılıkla mücadelenin terörle mücadele kadar önemli ve stratejik bir güvenlik meselesi olduğunu belirterek, devlet, aile ve sivil toplumun bu konuda topyekûn bir seferberlik başlatması gerektiğini vurguladı.
18.07.2025
03:13
TED AD Bingöl Koleji Eğitim Hayatına Başlıyor
TED AD Bingöl Koleji Eğitim Hayatına Başlıyor
Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Türk Eğitim Derneği (TED), Türkiye'nin dört bir yanına nitelikli eğitimi ulaştırma vizyonu doğrultusunda, yeni bir eğitim yuvasını Bingöl'e kazandırıyor. TED AD Bingöl Koleji, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında Bingöl'de de kapılarını öğrencilere açmaya hazırlanıyor.
18.07.2025
03:11
'El birliğiyle Bingöl'ü bir turizm merkezi haline getireceğiz'
Meclis'te yaptığı konuşmasında milletvekillerine şehrin turizm noktalarını sıralayıp ziyaret ve gelişim için destek çağrısında bulunan Milletvekili Korkutata: 'Bingöl'e gelen misafirlerimiz yalnızca doğanın ve tarihin değil, aynı zamanda insanımızın eşsiz misafirperverliğiyle de buluşmaktadır' dedi.
18.07.2025
03:10
Uyuşturucu ve hırsızlıktan ceza almışlardı! Yakalandılar
Uyuşturucu ve hırsızlıktan ceza almışlardı! Yakalandılar
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı. Şahıslar cezaevlerine teslim edildiler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın