KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Üniversiteye yatırım karşılıksız kalmayacak

Kriz nedeniyle birçok ülkenin üniversitelerin ödeneklerini kestiğini belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Biz çok şükür üniversitelere tam gaz yatırım yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Üniversiteye yatırım karşılıksız kalmayacak
28 ARALIK 2012 CUMA 00:59
0
1443
0
AA aa

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Karaman'a giden Yılmaz, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay'ı makamında ziyaret etti. Ardından Karaman Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaları gezen Yılmaz, fabrika sahiplerinin taleplerini dinledi.

Daha sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ne geçen Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen'den üniversite hakkında bilgi aldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin 2 milyon liralık ek ödenek talebi olduğunu, bu talebi dün onayladıklarını açıkladı.

Sadece bir eğitim ve araştırma kurumu değil, aynı zamanda bir kalkınma kurumu olan üniversitelerin, bulundukları yöreyi değiştirip, dönüştürdüğüne işaret eden Yılmaz, artık üniversitelere ''girişimci üniversite kavramıyla'' baktıklarını vurgulayarak: “Modern üniversite dönemi geride kaldı. Şimdi girişimci üniversite kavramı var. Kendisi inisiyatif alan, şehrin, bölgenin gelişimini takip eden, katma değer üretecek projeler geliştiren, fikirler, yenilikler üreten, bunu da sanayiyle, toplumla ilgili tüm kesimlerle yapan bir üniversite... Biz diyoruz ki; vatandaşın vergileriyle bunları destekliyoruz ama araştırma ve proje olarak, teknoloji olarak bunlar halka geri dönecek” ifadelerini kullandı.

“Üniversitelere tam gaz yatırım yapmaya devam ediyoruz”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ne bu yıl 24 milyon liralık ödenek ayırdıklarını dile getiren Yılmaz: “Bunlar gerçekten önemli rakamlar. Kriz nedeniyle birçok ülke üniversitelerin ödeneklerini kesiyor. Biz çok şükür üniversitelere tam gaz yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bunun sonuçlarını da önümüzdeki süreçte alacağız inşallah” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın