KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ağustos 2025 Cuma
°C

'Üniversiteyi ileri doğru taşıma çabası içindeyiz'

Bingöl'de basın mensuplarıyla bir araya gelen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Yüksek lisans programlarımız çok fazla ve son bir yılda açılan yüksek lisans programlarımız var. Yine son bir yılda açılan birkaç tane doktora programlarımız var. Hep birlikte üniversiteyi ileri doğru taşıma çabası içindeyiz. Hamdolsun gelinen nokta çok iyi' dedi.

`Üniversiteyi ileri doğru taşıma çabası içindeyiz`
04 AĞUSTOS 2020 SALI 18:27
19
2625
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, kentteki basın mensupları ile bir araya gelerek, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Üniversitelerin tercih dönemlerinin geldiğini söyleyen rektör Çapak, farklı illerden öğrencilerin kendilerini arayarak Bingöl Üniversitesi'ni tercih edeceklerini ilettiklerini söyledi.

Bingöl Üniversitesi'nin öğrencilere avantaj sağladığını da söyleyen Rektör Çapak, “Üniversitemizin geldiği aşama çok iyi. Biliyorsunuz tercihler dönemi geldi. Tercihler döneminde başka illerden bizleri arayarak üniversitemizi tercih edeceklerini söyleyen insanlar da epey fazla. Üniversitemiz hem fiziki anlamda hem de nitelik anlamında belirli bir noktaya geldi. Artık şunu savunuyoruz; büyük üniversitelerde olan her şey bizde de var. Üniversitemizde öğrenci çok masraf yapmadan okuyabilir diyoruz. Çalışan bir öğrencinin burada okuması veya başka bir üniversitede okuması nitelik açısından aslında çok fark etmiyor, yeter ki öğrenci çalışsın. Neticede aldıkları diplomalar her yerde geçerli olan diplomadır. Devlette bir yerde istihdam olduğu zaman yabancı dile, ALES'e, not durumuna bakıyorlar. Neticede bu başarıyı burada da yakalamak mümkün. O yüzden bakıldığı zaman öğrencilerin Bingöl Üniversitesini tercih etmeleri dezavantaj değil avantajdır. Yüksek lisans programlarımız çok fazla ve son bir yılda açılan yüksek lisans programlarımız var. Yine son bir yılda açılan birkaç tane doktora programlarımız var. Dolayısıyla program olarak da üniversitemizin neredeyse eksiklikleri yok. Ha tabi ki üniversite sürekli gelişecek, yeni bölümler açılacak. Hep birlikte üniversiteyi ileri doğru taşıma çabası içindeyiz. Hamdolsun gelinen nokta çok iyi” dedi.

Pilot üniversiteler arasında da iyi bir konumda olduklarını aktaran Rektör Çapak, “Pilot üniversiteler içinde de Allah'a şükürler olsun çok iyi durumdayız. Bu yıl yapılacak somut çabalar da var ve onlarla beraber çok daha göz ile görülebilir noktaya geleceğiz. Bizim üniversitemizin ürettiği ürünler var ama bunları biz pazara dönüştüremedik. Nasip olursa yakın zamanda Elazığ yol kenarında tanıtım ve satış ofisimiz faaliyete geçecek. Bu hayata geçirdiğimiz kendi ürünlerimizle Bingöl'ün yerel ve yöresel ürünlerini de pazarlama imkanları olmuş olacak” diye konuştu.

“Diş Hastanesi projemiz var. Bingöl'ün olmazsa olmazıdır”

Diş Hastanesi projesi için adımlar atıldığını söyleyen Çapak, “Hayvan hastanemiz bitmişti malumunuz, başhekim ataması da gerçekleşti. Taşınma süreçleri başladı. Yine ilahiyat fakültemiz ay sonunda teslim edilecek, güzel bir bina oldu. Nizamiye ve yol vardı, yine bağlantı yolu vardı onun da sıcak asfaltı bugünlerde dökülecek. Üzerinde durduğumuz ve zorunlu olduğunu düşündüğümüz, Diş Hastanesi projemiz var. Bingöl'ün olmazsa olmazıdır. Diş hastanesini de en yakın zamanda üniversitemiz ve ilimize katmak istiyoruz. Diş hekimliği ile ilgili yeteri sayıda hocamız var. Dolayısıyla yakın zamanda üniversitemize diş hastanesini kazandırmak istiyoruz. Diş hastaları komşu illere gidiyor ve inşallah en yakın zamanda onu tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Bingöl Üniversitesinin akademik takvime göre 21 Eylül'de açılacağını söyleyen Çapak, pandemi nedeniyle çeşitli tedbirler alınacağını söyledi.

Çapak, “Üniversitemiz 21 Eylül'de açılacak. Pandeminin etkileri üzerinde de çalışmalar var. Birinci dönem yoğunluklu olarak uzaktan eğitim gibi görünüyor. YÖK'ten gelen yazılar var. Mümkün olduğu kadar kalabalığı önleyici tedbirler alarak süreci devam ettirmek istiyoruz. Yüzde 40'ını uzaktan eğitim olarak yapacağız, geri kalanları da sınıfları bölerek yapacağız. Alternatif planlar üzerinde düşünüyoruz. Her koşulda sosyal mesafeyi sağlayacak, kalabalığı önleyecek ve öğrencinin de bu pandemiden fazla etkilenmeyecek şekilde bu süreci devam ettireceğiz inşallah” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.08.2025
21:17
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bingöl Müzesinin 2026 yatırım programına alınacağını belirtirken, Devlet Tiyatroları Bingöl Sahnesi açılacağını, Adaklı Selçuklu Mezarlığının restore edileceğini, Hesarek ve Ilıcalar'da imar planı yapılacağını kaydetti.
07.08.2025
20:45
Taşcıer:
Taşcıer: 'Saliha Ozan'ın Çocuklarının Bakım ve Eğitim Sorumluluğunu TBMM Üstlenmeli'
Gamze Taşcıer'den öldürülen TBMM personeline ilişkin açıklama: 'Saliha Ozan'ın çocuklarının bakım ve eğitim sorumluluğunu TBMM üstlenmeli'
07.08.2025
20:39
Tek derdi çocuklarıydı ama ömrü yetmedi!
Tek derdi çocuklarıydı ama ömrü yetmedi!
Arkadaşlarının anlatımına göre biri üniversite, biri lise mezunu iki oğlu olan Saliha Ozan, çok yakın arkadaşlarına, üç yıldır boşanma mücadelesi verdiğini anlatıyordu. 'Tek düşündüğü çocuklarıydı, oğlunun yurt işi için epey uğraştı, eşiyle sorunluydu ama bunu sadece en yakınlarına anlatırdı'
07.08.2025
20:04
CHP Bingöl Kadın Kolları, Saliha Ozan cinayetinde Hükümete yüklendi
CHP Bingöl Kadın Kolları, Saliha Ozan cinayetinde Hükümete yüklendi
CHP Bingöl Kadın Kolları Gülten Baylaz tarafından yapılan açıklamada; Kadın cinayetleri politiktir! Kadın cinayetleri siyasi tercihlerin, suskunluğun, cezasızlığın ürünüdür! Ve diyoruz ki: Kadınları koruyamayanlar, bu halkın vicdanında da, sandığında da hesap verecek! O koltuklardan inecek, o saraylardan çıkacaklar!'
07.08.2025
19:32
Damlama sulama sistemli esrar tarlasına jandarma baskını
Damlama sulama sistemli esrar tarlasına jandarma baskını
Bingöl'de 5 farklı noktada gerçekleştirilen Jandarma baskınlarında toplam 23 bin 213 kök kenevir bitkisi ele geçirildiği bildirildi.
07.08.2025
19:19
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın