KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Unlu mamullerden uzak durun

Diyetisyen Sarıdağ, oruç tutanları özellikle sahurda hamur mamulleriyle meşrubatları fazla tüketmemeleri konusunda uyardı.

Unlu mamullerden uzak durun
05 EYLÜL 2009 CUMARTESİ 10:06
0
1167
0
AA aa
Ramazan ayında kimileri kilo almaya çalışırken, kimileri de zayıflamanın yollarını alıyor. Bingöl Devlet Hastanesi'nden Diyetisyen Betül Sarıdağ, özellikle sağlıklı beslenmeye çalışanlara önemli tavsiyelerde bulundu ve kilo alanlara şu uyarıyı yaptı.

Sarıdağ, "Sahurda hamura iftarda da meşrubata yüklenmeyin. Bizim insanımız 'doymam' endişesiyle sahurda sebze yemeği ve meyve yemekten kaçınıyor. Bu kesinlikle yanlış bir beslenme tarzı. Doğrusu hafif beslenme hatta sofradan hafif aç kalkma" diye konuştu.

Bingöl Devlet Hastanesi'nden Diyetisyen Sarıdağ, Ramazan ayında özellikle kırmızı et, ekmek, pilav, makarna, hamur işleri, tatlı ve börek tüketiminin önemli bir artış gösterdiğine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

"Bu ağır gıdalardan tamamen uzak durmak zor; ancak bu ağır gıdalar mutlaka ve mutlaka az tüketilmeli.  Oruç tutulurken mutlaka sahura kalkılması gerekiyor ayrıca iftarda da sahurda da fazla meşrubat içilmemesi gerekiyor. Sahura kalkılmadan oruç tutulması halinde halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk ve dikkatte azalmalar görülür. Dengeli ve sağlıklı beslenmek, vücudumuzun ihtiyacıdır, hakkıdır. Çünkü bir sonraki güne bizi hazırlayan bizi ayakta tutmaya çalışan yine odur. Sağlıklı olmak sağlıklı bir vücuda sahip olmakla başlar. Dolayısıyla vücudunuza iyi bakmak sadece belirli dönemleri değil her gün her saati kapsamalıdır."


kenthaber bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
18:42
Şeyh Ahmet için tedbir çağrısı!
Şeyh Ahmet için tedbir çağrısı!
TOKİ konutlarının yükseldiği Bingöl merkez Şeyh Ahmet mevkiinde yaşanan kazalara dikkat çekilirken, oluşacak trafik yoğunluğu için şimdiden tedbir alınması ve yan yollarla trafik güvenliğinin arttırılması çağrısı yapıldı.
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın