KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Eylül 2025 Cumartesi
°C

URAP üniversitelerin başarı sıralamasını açıkladı! Bingöl kaçıncı sırada?

190 üniversite arasında bir önceki yıla göre 7 sıra birden yükselen Bingöl Üniversitesi, tıp fakültesi olmayan 84 üniversite arasında ise 14. sırada yer alırken, tıp fakültesi olmayan ihtisaslaşma üniversiteleri arasında 1. sırada yer alma başarısı gösterdi.

URAP üniversitelerin başarı sıralamasını açıkladı! Bingöl kaçıncı sırada?
30 EKİM 2024 ÇARŞAMBA 06:13
3
2219
4
AA aa

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, "2024-2025 Türkiye Sıralaması"nı açıkladı. Bingöl Üniversitesi, 2024-2025 URAP sıralamalarında şimdiye kadarki en yüksek performansı gösterdi.

Bingöl Üniversitesi sıralamaya dahil edilen 190 üniversite arasında bir önceki yıla göre 7 sıra birden yükselerek 66. sıradan 59. sıraya yükseldi. Bingöl Üniversitesi, tıp fakültesi olmayan 84 üniversite arasında ise 14. sırada yer alırken, tıp fakültesi olmayan ihtisaslaşma üniversiteleri arasında 1. sırada yer alma başarısı gösterdi.

URAP'ın akademik performans değerlendirmesinde kullandığı kriterler arasında öğretim üyesi başına düşen makale, atıf, toplam bilimsel doküman, uluslararası ve yurt içi ortak makale sayıları, TÜBİTAK'tan alınan proje sayıları gibi 15 farklı gösterge yer alıyor. 2009 yılından bu yana yapılan sıralamalarda kriter sayısı 9'dan 15'e yükseltildi.

BAŞARI KRİTERLERİ NELER?

2024-2025 URAP Türkiye sıralamasında kullanılan göstergeler şöyle: Makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı, uluslararası ortak makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen uluslararası ortak makale sayısı, yurt içi ortak makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen yurt içi ortak makale sayısı, TÜBİTAK'tan alınan proje sayısı, öğretim üyesi başına düşen TÜBİTAK'tan alınan proje sayısı.

URAP 2024-2025 Türkiye sıralama tablolarına https://newtr.urapcenter.org/ adresinden ulaşılabilir.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112234)
31 Ekim 2024 Perşembe 11:22
Topluma somut katkı, şehir ile bütünleşme, endüstriye dokunan ürün/süreç var mı? Bu sıralamalar ile kendimizi avutmayalım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112222)
30 Ekim 2024 Çarşamba 15:06
ver parayi kap sirayi. bu tür siramalarin hicbir bilimsel degeri yok. tamamen reklam.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112229)
30 Ekim 2024 Çarşamba 20:02
@Misafir Kullanıcı gönder parayi sana söyliyeyim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112225)
30 Ekim 2024 Çarşamba 16:10
@Misafir Kullanıcı Yalan söylüyorsun. Ispat et.
05.09.2025
18:04
Bingöl`de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesi Sağgöze köyü mevkiinde cami açılışından dönenleri taşıyan minibüsün şarampole düşmesi sonucu 7 kişi yaralandı.
05.09.2025
17:44
Bingöl`de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi!  1 Tutuklama
Bingöl'de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi! 1 Tutuklama
Bingöl'de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 9 kilo 892 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
05.09.2025
17:40
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Ağustos 2025 faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 255 aile ve 609 öğrenciye 1 milyon 219 bin 589 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Ayrıca yurtdışı ve Filistin (Gazze)'ye 1 milyon 149 bin 610 TL nakdi yardım ulaştırdı.
05.09.2025
17:39
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl`de
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl'de
Kızılay'ın Diyarbakır'a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nden Bingöl'e gelen 'Kan Bağışı Tırı', kan bağışı almaya devam ediyor. Kan Bağışı Tırı, Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü Hizmet Binası'nın ön tarafında kurularak, 21 Eylül 2025 Pazar gününe kadar destekçilerinden kan bağışı alacak.
04.09.2025
21:12
Bingöl KYK Yurt fiyatları belli oldu
Bingöl KYK Yurt fiyatları belli oldu
2025-2026 eğitim-öğretim dönemi KYK yurt ücretleri geçen yıla göre yüzde 40 zamlı açıklandı. Başvurular 6 Eylül'e kadar devam edecek. Bingöl'de yurt başvurusunda bulunacak üniversiteliler ne kadar ödeyecek? İşte ödeme tablosu…
04.09.2025
20:16
12Bingölspor Başkanı Özturan sitem etti!
12Bingölspor Başkanı Özturan sitem etti! 'Sözler tutulmadı!'
Basınla buluşan 12Bingölspor Başkanı M.Engin Özturan, kamuoyundan ve iş dünyasının ilgisizliğinden yakındı; 'Kombine bilet 2 bin TL ve şu ana kadar 130 bilet satıldı. Cevdet Bey'in öncülüğünde iş insanlarıyla bir araya geldik. Hemen hemen herkes Bingölspor'a sponsor olacağı sözünü verdi. Oradan sadece Ahmet Budan, bir de Katılım Evim'den Serdar Turhan'a teşekkür ediyoruz. Onların dışında hiç kimseyle iletişime geçemedik. Ne telefonlarımıza baktılar ne herhangi bir bağışta bulundular!'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın