KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

URAP üniversitelerin başarı sıralamasını açıkladı! Bingöl kaçıncı sırada?

190 üniversite arasında bir önceki yıla göre 7 sıra birden yükselen Bingöl Üniversitesi, tıp fakültesi olmayan 84 üniversite arasında ise 14. sırada yer alırken, tıp fakültesi olmayan ihtisaslaşma üniversiteleri arasında 1. sırada yer alma başarısı gösterdi.

URAP üniversitelerin başarı sıralamasını açıkladı! Bingöl kaçıncı sırada?
30 EKİM 2024 ÇARŞAMBA 06:13
3
2787
4
AA aa

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, "2024-2025 Türkiye Sıralaması"nı açıkladı. Bingöl Üniversitesi, 2024-2025 URAP sıralamalarında şimdiye kadarki en yüksek performansı gösterdi.

Bingöl Üniversitesi sıralamaya dahil edilen 190 üniversite arasında bir önceki yıla göre 7 sıra birden yükselerek 66. sıradan 59. sıraya yükseldi. Bingöl Üniversitesi, tıp fakültesi olmayan 84 üniversite arasında ise 14. sırada yer alırken, tıp fakültesi olmayan ihtisaslaşma üniversiteleri arasında 1. sırada yer alma başarısı gösterdi.

URAP'ın akademik performans değerlendirmesinde kullandığı kriterler arasında öğretim üyesi başına düşen makale, atıf, toplam bilimsel doküman, uluslararası ve yurt içi ortak makale sayıları, TÜBİTAK'tan alınan proje sayıları gibi 15 farklı gösterge yer alıyor. 2009 yılından bu yana yapılan sıralamalarda kriter sayısı 9'dan 15'e yükseltildi.

BAŞARI KRİTERLERİ NELER?

2024-2025 URAP Türkiye sıralamasında kullanılan göstergeler şöyle: Makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı, uluslararası ortak makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen uluslararası ortak makale sayısı, yurt içi ortak makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen yurt içi ortak makale sayısı, TÜBİTAK'tan alınan proje sayısı, öğretim üyesi başına düşen TÜBİTAK'tan alınan proje sayısı.

URAP 2024-2025 Türkiye sıralama tablolarına https://newtr.urapcenter.org/ adresinden ulaşılabilir.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112234)
31 Ekim 2024 Perşembe 11:22
Topluma somut katkı, şehir ile bütünleşme, endüstriye dokunan ürün/süreç var mı? Bu sıralamalar ile kendimizi avutmayalım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112222)
30 Ekim 2024 Çarşamba 15:06
ver parayi kap sirayi. bu tür siramalarin hicbir bilimsel degeri yok. tamamen reklam.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112229)
30 Ekim 2024 Çarşamba 20:02
@Misafir Kullanıcı gönder parayi sana söyliyeyim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112225)
30 Ekim 2024 Çarşamba 16:10
@Misafir Kullanıcı Yalan söylüyorsun. Ispat et.
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın