KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Urartular bile 13 yılda bitirirdi

Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, Bingöl-Erzurum, Bingöl-Diyarbakır ve Bingöl-Muş karayolu duble yol çalışmalarının bitirilememesine sitem ederek: “Devlet parasına da, yoluna da, itibarına da sahip çıkamadı. Virajı, tümseği, rampası ve çukurları bu kadar bol olan bir yolu yapmayı nasıl becerebildiniz” dedi.

Urartular bile 13 yılda bitirirdi
11 MART 2015 ÇARŞAMBA 22:27
0
1949
0
AA aa

 Komşu illerin tamamının duble yol çalışmalarını bitirdiğini ifade eden Karasu: “Tunceli ili iktidara muhalif bir il olmasına rağmen ulaşım şebekesi bakımından Bingöl'den çok daha iyi durumdadır. Kaldı ki bizim bakanımız var. Elazığ, Erzurum, Muş'u ise söylemeye gerek yoktur. Bingöl Elazığ duble yoluna 2002 yılında başlandı. Bu yolun bir bölümüne hala soğuk asfalt yapılmamıştır. Bingöl-Erzurum, Bingöl-Diyarbakır, Bingöl-Muş yolu ise malumumuz. Bingöl-Solhan yoluna trilyonlar harcandı, yapılan yol ise tam bir sanat eseri. Devlet parasına da, yoluna da, itibarına da sahip çıkamadı. Virajı, tümseği, rampası ve çukurları bu kadar bol olan bir yolu yapmayı nasıl becerebildiniz? Diye soru sorma hakkımız var. Bu kadar kötü işleri bu kadar pahalıya yapmak meğerse Bingöl'de mümkünmüş. Bingöl-Solhan yolu dökülüyor, çal-çukur ile doludur” dedi

BAKAN YILMAZ'I ELEŞTİRDİ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın 4 yıl önce ‘çılgın projeden bahsetmişti. yollar çıldıracak' açıklamasını anımsatan Karasu, şunları kaydetti: “Biz de haklı olarak, 'bu yollar her tarafta yapılıyor, nasıl oluyor da Bingöl il sınırına giriş yapınca kum, çakıl, kil, mil, taş, toprak birden çıldırmaya başlıyor' diye itiraz etmiştik. Aradan koca 4 yıl geçti. Sayın Cevdet Yılmaz'ın ‘Çılgın Projesi' ne durumda? Diyarbakır-Bingöl, Erzurum-Bingöl arası yolun büyük bir kısmı duruyor. Elazığ bürokrasisi Tapantepe'ye bir tünel yapmadı. Üstelik Genel Müdürleri Bingöl'e gelerek yanlış yaptıklarını itiraf etti. Nede olsa Elazığ'ın sömürgesiyiz. Bingöl Ovası'nı 'Çılgın Proje'ye kurban ettiler. Bingöl-Genç yolunun içler acısı durumu ortada, bu tabloyu görünce çılgın projedeki iktidarsızlığı görmek daha kolay hale geliyor. Sayın Cevdet Yılmaz'ın yolları bitirmeye ya gücü yetmiyor veya çalışıyoruz görüntüsünü vermek için bilerek yol yapım çalışmalarını uzatıyor. Bir ilin bakanı olur da o il bu kadar perişan durumda olur mu? Bakan Bey makamı oranında Bingöl'e katma değer yaratamıyor, makamının çok ama çok altında bir performans gösteriyor. ‘Başka illerin imkanlarını aktaramam' deyip adil olma görüntüsünü vermeye çalışıyor. Keşke adil olabilseydi. Bu doğru değildir, çünkü bütün iller Bingöl'den çok daha iyi durumdadır. Urartular bile13 yılda Duble Yollarımız bitirirdi.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın