KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Haziran 2026 Çarşamba
°C

‘Üretici Köylü Pazarı’ kurulması talebi

Bingöl’de ‘Üretici Köylü Pazarı’ kurulması için çalışma başlattığını belirten Bozaba, kurulacak köylü üreteci pazarı ile köylü vatandaşın hayvansal ürünlerini ve tarlasında yetiştirdiği organik ürünlerini doğrudan halka daha az maliyetle satabileceğini söyledi.

‘Üretici Köylü Pazarı’ kurulması talebi
18 MART 2013 PAZARTESİ 08:09
0
1515
0
AA aa

‘Üretici Köylü Pazarı' kurulması için girişimlerde bulunacağını belirten Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Nurettin Bozaba, çalışmasına Meclis Üyeleriyle alınacak karar doğrultusunda devam edeceğini söyledi.

Bingöl'ün tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunu belirten Bozaba: “Kurulacak Pazar ile Merkez orman köylerinde yaşayan insanlarımız elde ettikleri Hayvansal ürünlerini, tarımsal ürünlerini daha az maliyet ile halka satabilecek. Böylece çiftçi insanlarımız üretmekten korkmayacak ve daha fazla üretim sağlayacak. Çiftçiler pazar bulamadığından üretmekten çekiniyor. Ülkemizin birçok il ve ilçelerinde bu pazarlar var. Bingöl'ün de böyle bir pazara ihtiyacı var. Pazar kurulduğu takdirde hem çiftçi üretim yapıp kazanç sağlayacak hem insanlar organik ürünleri daha ucuza alacak” dedi.

Merkez Ova köyleri ve Yamaç bölgesi köyleri için İçmeler Toki, Sancak köyleri için Kurudere Mevkiinde ‘Üretici Köylü Pazarı' kurulabileceğini belirten Bozaba: “İl Özel İdaresi alt ve üst yapı desteği sağlayacak. Yaz ve sonbahar aylarında Yamaç bölgesinden ilimizi idare edebilecek yerli sebze ve meyve gelmektedir. Fakat pazar bulamadığından her kesim bu ürünlerden yararlanamamaktadır. Aynı zamanda birçok üreticimiz alıcı bulamadığından ürettiğinden zarar etmektedir” ifadelerini kullandı.

‘Üretici Köylü Pazarı' kurulması için Destek çağrısı

Kalkınma Bakan'ı Cevdet Yılmaz başta olmak üzere Bingöl Milletvekili Eşref Taş ve Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer'den destek beklediğini belirten Bozaba: “Bu projeyi hayata geçirmek için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim. Gerekli destekler sağlanırsa pazarın kurulması için her türlü girişimlerde bulunacağım. Bu Pazar köylü halkımızın daha fazla üretmesine vesile olacaktır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.06.2026
09:54
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası`ndan Yerel Esnafa Destek Çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası'ndan Yerel Esnafa Destek Çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, vatandaşlara alışverişlerini yerel esnaftan yapmaları çağrısında bulunarak, yerel esnafın güçlenmesinin Bingöl'ün ekonomik ve sosyal yapısına doğrudan katkı sağlayacağını söyledi.
17.06.2026
09:08
Kararname çıktı! Bingöl`de 5 kaymakam değişti
Kararname çıktı! Bingöl'de 5 kaymakam değişti
Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi Resmî Gazete'de yayımlandı. Bingöl'ün 5 ilçesinin kaymakamının değiştiği kararnamede, Bingöl Vali Yardımcılığına yeni bir isim daha atanırken, Yayladere Kaymakamı Mehmet Buğra Katırcı vali yardımcılığına yükseldi.
16.06.2026
15:31
Sarım Çayı`nda kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor!
Sarım Çayı'nda kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor!
Bingöl'ün Genç ilçesinde Sarım Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan 33 yaşındaki Vedat Karabulut'u arama çalışmaları sürerken, talihsiz gencin suya kapıldığı anlara ait cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı.
16.06.2026
14:23
Bingöl`de Restoranın Çatısında Yangın Paniği
Bingöl'de Restoranın Çatısında Yangın Paniği
Bingöl merkez Saray Mahallesi'nde bir işletmenin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı. Yangının baca içerisindeki kurumların tutuşmasından kaynaklandığı belirtildi.
16.06.2026
13:47
Baraç: Bingöl`deki konut piyasası araştırılmalı!
Baraç: Bingöl'deki konut piyasası araştırılmalı!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, kentte son yıllarda hızla yükselen konut fiyatlarına dikkat çekerek, ekonomik koşullar ve işsizlik gerçeğine rağmen gerçekleşen yüksek bedelli konut satış ve alımlarının araştırılması çağrısında bulundu.
16.06.2026
12:51
Bingöl Kartalları Türkiye Finali Salladı!
Bingöl Kartalları Türkiye Finali Salladı!
Gaziantep'te gerçekleştirilen Halkoyunları Büyükler Türkiye Finali'nde şampiyonluğu yalnızca 1 puanla kaçırıp Türkiye üçüncüsü olan Bingöl temsilcisi Kartal12 Spor Kulübü, sergilediği başarılı performans ve tribünlerden aldığı destekle finale damga vurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın