KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mart 2026 Salı
°C

Üretim ve istihdam için ne gerekiyorsa yapacağız

Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun, “Üretimi sürdürebilir tutmak ve istihdamı arttırmak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Üretim ve istihdam için ne gerekiyorsa yapacağız
24 ŞUBAT 2017 CUMA 05:50
0
1803
0
AA aa

Hakkari'de incelemelerinin ardından Bitlis'e geçen Bakan Yardımcısı Coşkun, Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Cazibe Merkezleri Yatırım Programı” toplantısına katıldı.

Katılımcılara 23 ili kapsayan “Cazibe Merkezleri Yatırım Programı” hakkında bilgiler veren Coşkun, “Aynı kaderi paylaşan, aynı coğrafyanın çocukları olarak birbirimizin problemlerini biliyoruz. Memleketimizin sıkıntıları ortada, sizler de bizler de aynı şekilde meseleleri çözmek için bir aradayız. Allah'ın izniyle önümüzdeki süreçte Bitlis'te, bölgede ve Türkiye'de çok daha refaha ve huzura kavuşacağız. Cazibe Merkezleri Programı, hepimiz biliyoruz. Sayın Başbakanımız 4 Eylül'de Diyarbakır'da, içinde Bitlis'in de olduğu 23 ili kapsayan bir program açıkladı. 4 Eylül'den bugüne kadar iş adamlarımızla, STK'larla kamu kurum ve kuruluşlarımızla çok ciddi istişare toplantıları yapıldı. Bu bölgeye bugüne kadar çok çeşitli dönemsel paketler hazırlanmıştı. Pratikte onlardan yaşanan sıkıntılar da göz önüne alınarak çok ciddi bir çalışma sonucunda bu Cazibe Merkezleri Programı Kalkınma Bakanlığımızca hazırlandı. Usul, esaslar belirlendi ve talepler alınmaya başlandı” diye konuştu.

“ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ İLE BÖLGEDE BİR KALKINMA SEFERBERLİĞİ HAZIRLIYORUZ”

Türkiye'de bilindiği üzere gelişmesini tamamlamış, ama bölgesel olarak gelişmesini tam olarak istenilen noktada göremedikleri iller olduğunu kaydeden Coşkun, “Bu aradaki makası hızlı bir şekilde kapatabilmek için bu bölgeye biraz da pozitif ayrımcılık yapmak üzere bugüne kadar denenmiş bütün paketlerden öte yepyeni ve özel sektörün desteği ile bir seferberlik programı başlattık. Devlet olarak özel sektör işbirliği ile bölgede bir kalkınma seferberliği hazırlıyoruz. Bu çerçevede ana hatlar hazırlandı, içi dolduruldu. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte inşallah sizlerin de katkılarıyla bunu hayata geçireceğiz. Bingöl'de, Bitlis'te, Hakkari'de, Şırnak'ta ve diğer bölge illerimiz makus tarihini kıracaktır. Allah'ın izniyle yıllardır terörden, ondan bundan çektiğimiz bu beladan öte geri kalan, eksik kalan ne varsa inşallah bertaraf edeceğiz. Diğer illerde de olduğu gibi Bitlisliyi de Bitlis'te doyurmak suretiyle kentin bütün imkanlarını seferber ederek, burada yatırımı daha kalıcı hale getirmek, üretimi sürdürebilir tutmak ve istihdamı arttırmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bitlis'teki yatırımların yanı sıra kültürel ve tarihi zenginlikleri de hak ettiği yere taşıyacaklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Allah'ın izniyle buradaki gençlerimize kendi kapılarında iş bulmak suretiyle aynı şekilde tarihi ve kültürel zenginlikleri olan bu ilimizi hak ettiği noktaya birlikte taşıyacağız. Tabi sadece bu devletin imkanları ile olmaz, biliyorsunuz bugün ülkedeki yatırımların 4'te 3'ü yapılmaktadır. 15 yıl öncesine kadar Bitlis'te, Bingöl'de, Van'daki ve diğer bölge illerimizdeki yatırımları biliyoruz. İnsanlar o zamanlar buralara yatırım yapmak için bin bir mazeret buluyorlardı, ancak şimdi bulacakları hiçbir mazeretleri yok. Allah'a şükürler olsun, son dönemlerde bu bölgelere bütün altyapı yatırımları tamamlandı. Devlet bu konuda yapması gerekeni yaptı. Eksik kalan bir şey var, o da özel sektör yatırımlarını hayata geçirmektir. Bununda zamanı geldi artık. Tabii ki güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleyle devam edecektir. Ama bu sadece bölgenin sıkıntılarını gidermeye yetmeyecektir. Bizim burada özellikle demokratikleşme alanında, 15 yıl süre içinde hükümetlerin yaptığı çalışmalar ve özgürlükler noktasında ulaştığımız mesafe bellidir. Bunların yanına bu bölgedeki tarım alanında ve diğer alanlardaki desteklerle birlikte uygulanan ve özellikle 6. bölge teşviklerinin bu bölgedeki cazip yatırımları çekmede yetersiz kaldığını düşünerek, 6. bölge teşviklerine ilaveten bu cazibe merkezleri programıyla inşallah bu 23 ile çok ciddi yatırımcı gelecek.”

Cazibe Merkezleri Yatırım Programı toplantısına Bitlis Vali Yardımcısı Murat Kütük, DAKA genel sekreteri, kurum amirleri, STK'lar ve esnaflar katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2026
17:55
Bingöl`de Şehir Hayatı Tek Uygulamada Toplandı
Bingöl'de Şehir Hayatı Tek Uygulamada Toplandı
Bingöl'de geliştirilen 'Bingolde.com' mobil uygulaması, şehirdeki işletmelerden ilanlara kadar birçok hizmeti tek platformda buluşturarak vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor.
17.03.2026
17:14
Bingöl`de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Diş Hekimi Mehmet Şiyar Yalçın, Ramazan Bayramı'nda artan tatlı tüketiminin diş sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirterek, ağız hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
17.03.2026
02:17
Bingöl`de Kur`an Tilâvet Yarışması
Bingöl'de Kur'an Tilâvet Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
17.03.2026
02:16
Bingöl`de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl'de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
02:15
Kava:
Kava: 'Halepçe, İnsanlık Vicdanında Silinmeyen Bir Yaradır'
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşananların insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biri olduğunu belirterek, 'Halepçe'yi unutmadık, unutmayacağız' dedi.
17.03.2026
02:14
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sürücünün yayaya çarpmamak için yaptığı manevra sonucu kontrolden çıkan otomobil duvara çarptı. Kazada araçta bulunan 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın