KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2025 Pazar
°C

Üretim yapmayanlar tasfiye edilecek

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) üretim yapmayan işletmelerin tespit edilerek tasfiye edileceğini söyledi.

Üretim yapmayanlar tasfiye edilecek
26 EKİM 2013 CUMARTESİ 08:05
0
1558
2
AA aa

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, yerel ve ulusal basın temsilcilerini ziyareti kapsamında ziyaret ettiği İhlas Haber Ajansı (İHA) Bingöl bürosu ziyaretinde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ilişkin değerlendirmesinde OSB'nin hızlı bir şekilde geliştiğini kaydeden Vali Taşyapan, yatırımcıların yer tahsisiyle ilgili önemli bilgiler verdi.

OSB'de üretim yapmayan bazı kuruluşların olduğunu kaydeden Vali Taşyapan,"OSB'de yer almış fakat üretim yapmayan işletmeler var. Bunlarla ilgili çalışmalar yürütüyoruz, üretim yapmayan işletmeciler tespit edilip tasfiye edilecek. Bunları tasfiye ettiğimiz halde alan genişletilecek yeni gelen yatırımcılara yer tahsis edeceğiz. Ayrıca alan genişletilmesi için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuan 200 kişilik tekstil fabrikasına yer verdik. Üretime geçtiği halde 200 kişi istihdam edilecek" dedi.

"HÜKÜMET KONAĞI YERİNE KENT MEYDANI KURULABİLİR"

Hükümet konağının güçlendirilmesi veya yıkılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydeden Vali Taşyapan, hükümet konağından karot alarak ilgili mercilere gönderdiklerini, test sonuçlarına göre hükümet konağında güçlendirme, onarma veya yıkıp yerine yenisini yapma kararı çıkacağını söyledi. Taşyapan, "Test sonuçları olumsuz çıkarsa hükümet konağını yıktığımız takdirde mevcut yere kent meydanını yaptırabiliriz. Kent meydanı yapımında yerli halkın kararına önem vereceğiz. Bu kararı almamızda yerli halkın büyük etkisi olacak, bizler yönetici olarak geçici görevlerle ilimizde görev yapmaktayız. Yerli halk bizden sonra da burada yaşayacak. Kent meydanı yapılmasında halkın talebini göz önünde bulunduracağız. İlin seçilmişleri, STK temsilcileri ve ilin önde gelen kişileriyle görüşerek bir karar verebiliriz" şeklinde konuştu.

Bingöl'e devam eden kamu yatırımlarının önemli ölçüde olduğunu ifade eden Vali Taşyapan, eğitim alanında önemli yatırımların yapıldığını söyledi. Erzurum-Bingöl, Diyarbakır-Bingöl duble yol çalışmalarının 2015 yılına kadar bitirileceğini ifade eden Taşyapan," Havayoluna rağbet oldukça fazla diğer taraftan demiryolu çalışmaları devam ediyor. SUKAP kapsamında bütün belediyelerimize destek veriliyor. İlçe belediyelerimiz SUKAP kapsamında altyapılarını yeniliyor. Bingöl merkezde de altyapı çalışmaları devam ediyor. Kamu yatırımları olarak iyi durumdayız huzur ve güven ortamı pekiştiği taktirde özel sektör yatırımlarında önü açılacak" diye konuştu.

"30 BİN KİŞİLİK ALTYAPI 100 BİN NÜFUSU KALDIRMAZ"

Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen alt ve üstyapı çalışmalarına değinen Vali Taşyapan, zamanında 30 bin nüfusa göre dizayn edilen altyapının günümüz şartlarında 100 bin nüfuslu kapasiteyi kaldıramayacağını söyledi.

Çalışmaların bitirildiği halde Bingöl'ün önümüzdeki 50 yıl sıkıntı yaşamayacağını ifade eden Taşyapan, "Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen alt ve üstyapı çalışmaları devam ediyor. Şuan çalışmalar şehir merkezinde devam ediyor çarşı merkezi olduğu için çalışmalar biraz yavaş yürütülüyor. 30 bin nüfusa göre dizayn edilen altyapı 100 bin nüfusu kaldıramaz. Bingöl'deki altyapı çalışmaları bitirildiği halde kentin 50 yıl bu sorunlarla karşı karşıya kalmayacak" dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZ HIZLA GELİŞİYOR”

Bingöl Üniversitesi'nde artan öğrenci sayısına paralel olarak ortaya çıkan öğrencilerin barınma sorununa da değinen Vali Taşyapan, kamu yatırımlarıyla yurtların yapılacağını, mevcut KYK yurdunda kapasite arttırma yoluna gidileceğini ifade etti.

Bingöl Üniversitesi'nde okuyan öğrenci sayısının 9 binin üzerinde olduğunu ifade eden Taşyapan," Üniversitemiz hızlıca gelişiyor. Üniversitemizin gelişmesiyle birlikte kentte yurt sıkıntıları da baş göstermeye başladı şuan üniversitemizde 9 binin üzerinde öğrenci bulunuyor. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da bu konuda çalışmaları var. Yurtlarda kapasite arttırılması için çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanında özel sektörün yurt yatırımları da olabilir" şeklinde konuştu

Bingöl insanını samimi ve güvenilir bulduğunu kaydeden Vali Taşyapan, Bingöl'ün huzurlu bir kent ve insanının da sıcakkanlı olduğunu kaydetti.

Taşyapan: "Bingöl ilimiz dışarıdan göç almayan, aksine fazladan göç veren bir ilimiz. Dışarıdan göç almadığı için nüfusun çoğu yerleşik halktan oluşuyor. Bu da halk arasında huzur ve güven ilişkilerinin fazladan pekişmesine neden oluyor" diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
aktekin.r (@Misafir_16265)
27 Ekim 2013 Pazar 00:32
Bingöl alt yapi calismalarina Sayin valimize sonuna kadar katiliyorum.Gercekten yapilan alt yapi calismasi cok eksik ve yetersizdir.Sayin atalay sözde mimarmis bilmem artik neyin mimariysa.Bingöl belediyecilik konusunda ne yazikki Dogru insanlari secmedigi icin gel görünki hizmet yerine tam bir yap boz tahtasina cevirilecektir.Ak parti ne yazikki belediye adaylarini Bingöl,de bir türlü Dogru secmis degildir.Bingöl Akp nin kalesi olmasindan dolayi ne yazikki Dogru tercihler yapilmamaktadir.Sayin Basbakanimiz artik lütfen Dogru ve dürüst aday ist
me rel (@Misafir_16262)
27 Ekim 2013 Pazar 00:02
Meydan super olur
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın