KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ekim 2025 Cuma
°C

Ürolojik laparoskopik cerrahi müdahale kursu

Ürolojik laparoskopik cerrahi müdahale, Erzurum'da düzenlenen Ürolojik Laparoskopik Cerrahi Müdahale Kursu'na katılan doktorlara canlı yayında izlettirildi. Kursa Bingöl'den de doktorların katıldığı belirtildi.

Ürolojik laparoskopik cerrahi müdahale kursu
16 ARALIK 2010 PERŞEMBE 08:20
0
2292
0
AA aa

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Üroloji Kliniğinde, Opr. Dr. Mert Altınel tarafından gerçekleştirilen operasyonda, sağ böbreğinde ağrı şikâyetiyle hastaneye gelen ve tedavi altına alınan 63 yaşındaki Mehmet Bilge, Torakar (içerisinde kamera bulunan delici ve kesici özelliğe sahip cihaz) ile ameliyat edildi. Ürolojik laparoskopik cerrahi müdahale kursiyer doktorlara canlı yayında izlettirildi.


Opr. Dr. Altınel, ameliyat öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, canlı ameliyatlarla yapılan söz konusu kursun Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez uygulandığını söyledi.


İki günde altı canlı ameliyat yapacaklarını belirten Opr. Dr. Altınel: “'Canlı yayın için 6 ameliyat hazırlandı. Ameliyatları kursiyerlerle beraber gerçekleştireceğiz. Onları ameliyat teknikleri konusunda bilgilendireceğiz, ameliyatlar hakkında soru yönelteceğiz. Buradaki temel amaç, ürolojik laparoskopik cerrahinin burada başlayıp yerleşmesi ve bu hastanenin bölgede öncü bir rol üstlenmesidir” dedi.
 

BEAH Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan'da, düzenlenen kursta Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki genel cerrah, kadın doğum uzmanı ve ürologların eğitim göreceğini ifade ederek, şunları söyledi: 'Biz bu müdahaleyi ilk olarak 2010 Şubat ayında hastanemizde gerçekleştirdik. Şimdi de diğer doktorlarımıza gerekli teknikleri aktarmak için böyle bir kurs düzenledik. Bu bir eğitim kursu. Doğu Anadolu Bölgesi'nde bütün ürolog arkadaşları davet ettik, genel cerrah ve kadın doğumcular da dâhil.

Uzman doktorlar, laparoskopik neflektomi dediğimiz böbreğin kapalı yöntemle çıkarılması ameliyatını canlı olarak icra ediyorlar. İlk çalışma interaktif bir ameliyat oldu.' Ürolojik Laparoskopik Cerrahi Müdahale Kursu'na Erzurum, Erzincan, Ağrı, Muş ve Bingöl'den 20 doktor katılıyor.


İki gün sürecek olan kursta üroloji alanındaki teknik ve tedaviye yönelik gelişmeler, canlı yayında yapılan ameliyatlarla doktorlara anlatılacak.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.10.2025
16:53
Bingöl`de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl'de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, SMA Tip 1 Hastası Efrayim Gökalp'e destek olmak amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi.
30.10.2025
16:12
Polonyalı Gelin İslamiyet`i seçti
Polonyalı Gelin İslamiyet'i seçti
Bingöl İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde İslam dinini seçerek Müslüman olan Polonya uyruklu Alman vatandaşı Honorata Maria, 'Eda' ismini alarak yeni bir hayata adım attı.
30.10.2025
15:37
'Koşullar dikkate alınmadan yol yapılmamalı'
Genç İlçesi Şehittepe–Dereköy–Balgöze–Yiğitbaşı Grup Yolu ile Şehittepe–Ardıçdibi köy yolu ayrımındaki sorunlara dikkat çeken Doğru, denetim eksikliği ve özen yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan bu tablonun, kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığına işaret ettiğini vurguladı.
30.10.2025
14:57
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Toplantıda, kadınların yaşadıkları mahallelerdeki ihtiyaç ve beklentilerini belirlemeye yönelik 'Kadın İhtiyaç Analiz Formu' dolduruldu. Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadınların gözünden görmek, onların sesiyle duymak istiyoruz. Şehrimizin, kadınlarımızın fikri, talebi ve emeğiyle güzelleştirilmesini arzu ediyoruz' dedi.
30.10.2025
14:04
Bingöl`de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Bingöl'de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Ekiplerin müdahalesiyle araçtan çıkarılan 5 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.
29.10.2025
18:03
Bingöllü aile Gebze`de çöken binanın enkazı altında kaldı
Bingöllü aile Gebze'de çöken binanın enkazı altında kaldı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 7 katlı bina çöktü. Aynı aileden 5 kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altındaki ailenin Bingöllü Bilir ailesi olduğu öğrenilirken, 12 ve 14 yaşındaki çocuklar hayatını kaybetti, 18 yaşındaki Dilara sağ çıkarıldı. Anne ve babayı kurtarma çalışmaları sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın