KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2026 Perşembe
°C

Usta öğreticiler kadro istiyor!

Kadro alamadıkları için mağdur edildiklerini savunan Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerinden Bolat, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki diyanet usta öğreticilerinin kadro aldıklarını ifade ederek, bunun Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

Usta öğreticiler kadro istiyor!
12 OCAK 2018 CUMA 01:07
0
2779
0
AA aa

Yıllardır kadro beklentileri bulunan usta öğreticiler, taşeron işçilerine kadro verilmesi ile taleplerini bir kez daha yinelediler.

Solhan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çalışan usta öğreticiler adına açıklamada bulunan Usta Öğretici Ayfer Bolat, kadro alamadıkları için mağdur edildiklerini söyledi.

Bolat; “Halk Eğitimi Merkezlerinde Ücretli Usta Öğretici olarak çalışan bizler, kadro verilmemesi nedeniyle yaşadığımız mağduriyeti dile getiriyoruz. Halk Eğitimi Merkezlerinde usta öğretici olarak çalışan bizler, kadro alamadığımız için mağdur ediliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki diyanet usta öğreticileri (Kur'an Kursu Usta öğreticileri) kadrolarını aldı. Bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Usta öğreticiler olarak çalıştığımız kurumlarda her yıl görev alıp alamama kaygısı yaşamaktayız.  İşsizlik sigortası primleri kesilmediği için çalışmadığımız dönemlerde işsizlik sigortasından yararlanamamaktayız. Geçmiş dönemlerde çalışan usta öğreticiler, geriye dönük eksik ödenen primlerini yatıramamaktadır. Bu yüzden emekliliği gelenlerin emekli olma hakları ellerinden alınmış bulunmaktadır” dedi.

“Kazançlarımızın artırılmasına yönelik çalışma yapılsın”

Usta öğretici olarak verdikleri emeklerinin karşılığını alamadıklarını kaydeden Bolat; “Ücretli Usta öğreticiler olarak ek ders karşılığı çalıştığımız için emeklerimizin karşılığını alamamaktayız. Kazançlarımızın artırılmasına yönelik çalışma yapılsın. Kurs açan usta öğreticiler, tüm kurs masraflarını kendileri karşılaşmaktadırlar. Zaten kazançları az olan Usta Öğreticilerin kazançlarının çoğu kurs masraflarına gitmektedir. Bu konuda usta öğreticilere kira, elektrik, su ödemeleri konusunda destek verilmesini bekliyoruz. Huzur, bizim de hakkımızdır. Ödeneklerimizin düzenli ve artırılarak ödenmesi talebimizdir. Ayrıca, kurslarda kullanılacak makine araç gereç ve temrinlik malzeme konusunda kurslar ve kursiyerler desteklenmelidir” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2026
12:48
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl genelinde gök gürültülü sağanak yağışların bir hafta boyunca etkili olacağını duyurdu. Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım ve çığ riskine karşı vatandaşları uyardı.
30.04.2026
11:56
İsrail`den Sumud Filosu`na müdahale! Filo`da Bingöllü iki isim var
İsrail'den Sumud Filosu'na müdahale! Filo'da Bingöllü iki isim var
İsrail'in Gazze ablukasını kırmak ve buraya insani yardım götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na, İsrail donanması tarafından uluslararası sularda Yunanistan yakınlarında müdahale edildi. İsrail, 22 tekneye müdahale etti, 18 tekneyle iletişim kesildi. Sumud Filosu'ndan yapılan açıklamada 18 Türk aktivistin, İsrail askerleri tarafından alıkonulduğu açıklandı. Bunlardan ikisi Bingöllü…
30.04.2026
11:30
Bingöl`de Heyelan Köy Yolunu Ulaşıma Kapattı
Bingöl'de Heyelan Köy Yolunu Ulaşıma Kapattı
Bingöl merkeze bağlı Elmalı köyü Alatepe mezrasında meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu tamamen kapanırken, bazı yerleşim yerlerine ulaşım sağlanamaz hale geldi. Ekipler yolu yeniden açmak için çalışma başlattı.
30.04.2026
11:29
TUTAP ile Türkiye Sigorta`dan `Dünya Mirası Türkiye` İçin Güç Birliği
TUTAP ile Türkiye Sigorta'dan 'Dünya Mirası Türkiye' İçin Güç Birliği
Türkiye'nin kültürel ve tarihi mirasını uluslararası alanda daha görünür kılmayı amaçlayan 'Dünya Mirası Türkiye' projesi kapsamında, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) ile Türkiye Sigorta arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Yapılan iş birliğiyle, Türkiye'nin sahip olduğu eşsiz kültürel değerlerin küresel ölçekte daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.
29.04.2026
19:40
10 Milyar TL`lik Hibe İçin Başvurular Başladı
10 Milyar TL'lik Hibe İçin Başvurular Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
29.04.2026
18:52
Belediye`den Hülakü`ye Sert Yanıt:
Belediye'den Hülakü'ye Sert Yanıt: 'Olayı ortaya çıkaran da gereğini yapan da biziz'
Plaka ihalesi sonrası münferit yapılan usulsüzlükle ilgili soruşturma ve yargı sürecini başlatan Bingöl Belediyesi, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Hülakü'nün 'Ticari Plaka Usulsüzlüğü İçin Meclis Araştırması' açıklamalarına tepki gösterdi; 'Olayın gerçekliğini bilmelerine rağmen tek amaçları siyaset devşirmek ve bu konu üzerinden yıpratma politikası geliştirmek. Usulsüzlüğü tespit eden de, idari süreci başlatan da, ilgili personeli görevden alan da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan da bizzat Bingöl Belediyesi'dir. Soruşturmanın neticesi de şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşılacaktır.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın