KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2025 Cuma
°C

Üstyapı ihalesi 15 nisan'da…

Bingöl Belediyesi, Kanalizasyon, Yağmursuyu ve İçmesuyu Şebekeleri ihalelerinden sonra üstyapı ihalesini de yapacak. Üstyapı yapımı işi 15 Nisan 2013 Pazartesi günü ihaleye çıkacak ve iş, sözleşmenin akabinde 210 takvim gününde teslim edilecek.

Üstyapı ihalesi 15 nisan`da…
11 MART 2013 PAZARTESİ 08:22
0
2684
10
AA aa

Bingöl Belediyesi, Kanalizasyon, Yağmursuyu ve İçmesuyu Şebekeleri ihalelerinden sonra şehrin üstyapı ihalesini de yapacak. Belediye, İller Bankası Genel Müdürlüğü'nden temin ettiği kredi ve kendi öz kaynakları ile şehrin üstyapısını ihale edecek.

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın Bingöl'ün 40 yıllık sorunlarını çözmek için yaptığı çalışmaları sonuç verdi. 2012 yılında yapımına başlanan Kanalizasyon, Yağmursuyu ve İçmesuyu Şebeke çalışmalarından sonra şehrin üstyapısı için de 15 Nisan 2013 Pazartesi günü ihaleye çıkılacak.

Üstyapı ihalesi hakkında bilgiler veren Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl'ün tarihi sorunlarına neşter vurduklarını dile getirerek, sorunların bir bir çözüldüğüne dikkat çekti. Başkan Atalay: “Proje kapsamında şehrin ana güzergâh yolları BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt ile yapılacak. Mahallelerimizdeki yol ve kaldırımlar kilitli parke taşı ile döşenecek. Şehir merkezindeki ana kaldırımlar bazalt kaplama plaklarla döşenecek. Nüfusun yoğun olduğu kaldırımlarda görme engelliler için iz yolu yapılacak. Ayrıca bütün yol güzergâhlarında yağmursuyu olukları döşenecek. Dar ve ara sokaklarda yollar Arnavut taşı ile yenilenecek. Şehir merkezinde aydınlatma direkleri komple yenilenecek. Genç Caddesi'nde LED ışıklandırma sistemi yapılarak şehir merkezine yeni bir canlılık kazandırılacak. 6 kavşakta görme engelliler için uyarılı yeni trafik sinyalizasyon sistemi kurulacak. Elazığ-Bingöl-Muş Karayolu'nda kurulan üst geçitlere engellilerin rahat kullanımı için 6 tane panoramik asansör yapılacak ve üst geçitler ışıklandırılacak. Ayrıca kaldırımların geniş olduğu yerlerde vatandaşların dinlenmesi için oturma bankları kurulacak. Bankların yanına yeni çöp kutuları monte edilerek vatandaşların kullanımına sunulacak. Üstyapı yapımı işinde; mimari, peyzaj ve kent mobilyaları anlamında gerekli her türlü çalışma yapılacak” dedi.

Altyapı çalışmalarının bittiği yerlerde üstyapı çalışmaları yapacaklarını belirten Başkan Atalay, “Şehrin 40-50 yılını baz alarak çalışmalar yürütüyoruz. Halkımızın birinci önceliği altyapı çalışmasıydı, bu çalışmayı başlattık, çoğunu bitirdik. Şimdiki talep ise yol çalışmaları. Bu yıl altyapı çalışmaları ile eş zamanlı olarak bütün sokak ve caddeleri kilitli taş ve asfalt(BSK) kaplayacağız. 7 Ocak 2013 tarihli belediye meclisi toplantımızda, İller Bankası'ndan üst yapının inşası için 20 milyon TL'lik kredi kararı aldık, kalan kısmını da öz kaynaklarımızdan karşılayacağız. Üstyapıya İnalı Mahallesi, Kültür Mahallesi ve Kaleönü Mahallesi'nden başlamak suretiyle kilitli parke taşları ve asfalt(BSK) ile Bingöl'ün tüm sokak ve caddelerini yenileyeceğiz” diye konuştu.

“ŞEHRİ TÜMÜNÜ ENGELLİLERE UYGUN HALE GETİRECEĞİZ”

‘Engelsiz Şehir' sloganı ile üstyapıyı yapacaklarını belirten Atalay: “Şehri tümünü engellilere uygun hale getireceğiz. Yol ve kaldırımlarımızı engellilerin rahatlıkla kullanacağı şekilde tanzim edeceğiz ve Bingöl engelsiz bir şehir olacak. Üstyapının tümünü bir defada yapacağız. ‘Engelsiz Şehir' için mimari anlamda rampa ve asansör şartı koşuyoruz. Bingöl çok sayıda engelli vatandaşımızın yaşadığı bir şehir olarak bu engelini de aşmış olacak. İhaleyi izlemek üzere tüm halkımızı ve basınımızı belediyemize davet ediyoruz. Bu projede kullanılacak kredinin temininde ve bu ihalenin gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin çok değerli üyelerine, Kalkınma Bakanımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'a, İçişleri eski Bakanı Sayın İdris Naim Şahin'e, İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler'e, Bingöl Milletvekili Sayın Eşref Taş'a, İçişleri Bakanlığı bürokratlarına, İLBANK yönetim kurulu üyelerine, İLBANK Genel Müdürlüğü ve Elazığ Bölge Müdürlüğü bürokratları ile çalışanlarına, Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü bürokratları ve çalışanlarına, AK Parti Bingöl İl Başkanı Sayın Cevdet Çalbay'a ve tüm AK Parti teşkilatı mensuplarına, Bingöl Belediye Meclis Üyelerine ve Bingöl Belediyesi çalışanlarına, ayrıca sabırla, yapılan hizmetlerin devamını bekleyen saygıdeğer Bingöl halkına teşekkürlerimi arz eder, saygılar sunarım” şeklinde konuştu.

Şehrin Üstyapı Yapımı İşi, 15 Nisan 2013 Pazartesi günü Bingöl Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda saat 14.00'te ihaleye çıkacak. Şehrin üstyapı yapımı işi, sözleşme imzasından sonra 210 takvim gününde teslim edilecek. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
RIDVAN ARGIŞ (@Misafir_12560)
16 Mart 2013 Cumartesi 18:00
Arkadaşlar lütfen ALLAH rızası için herkes elini vicdanına koyup düşünsün bizler için hayal olan projeler bugün gerçek oluyor.Ben buna inanıyorumki herşey çok daha güzel olacak yeterki biraz daha sabır edelim.ALLAH emeği geçen herkesten razı olsun özellikle sayın Belediye Başkanımızdan.
Abdullah Kul (@Misafir_12532)
13 Mart 2013 Çarşamba 11:18
Su,kanalizasyon ve atık su işleri biten yerlerin üst yapısı yapılacakmış.Sözde bir de doğal gaz gelecek.O zaman sil baştan. Bu işler tekrar edilecek.Yani yaz boz tahtası.Madem alt yapıya girdiniz,bari hepsini bir kere yapın çıkın.Fedaş elektrikleri yer altına alına aynı iş.Bunu anlayan varsa beri gelsin.Milletin parasını çar çur etmekten başka bir şey değil.Gerçekten bu memlekete yazık.Sırası gelince tüyü bitmemiş yetim hakkından dem vuranlar..Size sesleniyorum.Bu mudur Yetim hakkını korumak.Yazık.Bu işin hesabını Allah yetkililere soracaktır.
bozkuş genç (@Misafir_12525)
12 Mart 2013 Salı 15:10
bingölde son zamanlarda şehircilik anlamında güzel şeyler oluyor kentsel dönüşüm imari mimarisi güzel ve sağlam site tarzı yapılır son olarak üst yapı ve engelsiz ken t bingöl şehricilik anlamanda gelişiyor gerçek bir şehir olaacak
kerem cani (@Misafir_12524)
12 Mart 2013 Salı 14:49
ben 4 seneye yakındır bingöldeyim daha belediyenin bir çalışmasını görmedim. sular dört yıldır kesiliyor yollar dört yıldır bozuk. bahar geldi ya hiç olmaz ise ana caddelerin temizliğini yap yok. ortalık toz toprak içinde.ver reklamı ver reklamı. çık ihaleye iki gün sonra asvalt tekrar dağılsın yollar yine patates tarlasına dönsün. alt yapı ve üst yapı bingöl için çözümlenemez nokta. bir hayal. ama hayaldi gerçek oldu deyip inşaallah beni yanıltır.
bingöl (@Misafir_12522)
12 Mart 2013 Salı 10:54
muhakkakki seçim yatırımı diyenlerde olacaktır lakin takvim gereği yolların bu zamanda yapılması gerekiyordu ve nasip olursa önümüzdeki 7 aylık bir süreçte alt yapı ve üst yapını sorunu ortadan kalakacaktır.. zaza kızı linkli arkadaşımıza şunu belirtmek isterimki bu çalışmaların bitmesi sonucu en büyük menfaati kendileri sağlamış olcaktır çünkü her ne amaçla bu çalışmalar yapılırsa yapılsın sonuç itibari ile bunlardan faydalanacak olan yine sizler ve bizleriz...
Selahattin bulut (@Misafir_12521)
11 Mart 2013 Pazartesi 23:47
Sayın başkana teşekkürler inşallah süresinde ihalesi olur ve güzel hizmetler olur başlar Bingöl'ü hemşerilerimiz başkana yardım olsunlar sabırla hizmetleri beklesinler eleştirerek yapıcı olsun saygılarla
zaza_kızı (@Misafir_12513)
11 Mart 2013 Pazartesi 13:29
Seçimler yaklaşıyor nasıl olsaa nie yapmıyasın ama dımı...
Ebubekir (@Misafir_12510)
11 Mart 2013 Pazartesi 11:58
Sayın Başkanın açıklamış olduğu bu hayırlı çalışmadan dolayı kendisini tebrik ediyorum. Alt yapı çalışmalarının yapılması Bingöl için önemli bir çalışma iken Belediye Başkanı için rsikli bir çalımadır. Çünkü altyapı çalışmaları çok önemli olsada gözle görülen bir çalışma olmadığı için siyasetçinin aleyhinedir. Ama Serdar Bey'in altyapının hemen akabinde üst yapıyı da yapması hem kendisinin hemde partisinin siyaseti açısından çok önemli kazanımları olacaktır. Sayın Başkan Allah yar ve yardımcın olsun başarılar dilerim. Bingöl hizmeti hak ediyor.
senden uzak (@Misafir_12509)
11 Mart 2013 Pazartesi 11:21
sayın başkan bahsettiğiniz hizmet biran önce gelmeli, üst yapıyla birlikte bingölümüzün başka önenmli sorunu kalmayacak inşallah. alt yapıyı bitirmek üzere, kat atık tesisi tamamlandı, su depoları bitmek üzere, üst yapıda tamamlanırsa çevlikimiz daha modern olacak. emeği geçenlere teşkür.
Köstebek Yovalı Yollar (@Misafir_12508)
11 Mart 2013 Pazartesi 10:27
Korkuyordum hiç bir zaman bu yollar düzelmez diye ama sanırım bir ışık göründü ufukta. İnş. adam gibi yaparlar da 40-50 yıllık değiş 20 yıllık çözüm olsa da eyvallah diyecez.
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
15.05.2025
13:33
Bingöl Umut Kervanı`nda Deprem Semineri
Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın