KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Usulsüzlüğe mahal verilmemiştir

Vekil ebe/hemşire atamalarının adil bir şekilde yapıldığını belirten İl Sağlık Müdürü Hamzaoğlu, usulsüzlüğe mahal verilmediğini söyledi. Hamzaoğlu, başvuruda bulunan adaylardan 3'ünün asılsız ikametgâh verdikleri için başvurularının geçersiz sayıldığını vurguladı

Usulsüzlüğe mahal verilmemiştir
06 EKİM 2006 CUMA 11:27
0
1352
0
AA aa
Sağlık Bakanlığı'nca Türkiye geneli yapılan vekil ebe/hemşire alımı kapsamında Bingöl genelindeki sağlık evleri ve sağlık ocaklarında istihdam edilecek 50 vekil ebe/hemşirenin ataması yapıldı.
Geçtiğimiz günlerde basın ve adaylar huzurunda gerçekleştirilen ancak aileler tarafından usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle tepkilerin oluştuğu vekil ebe/hemşire atamalarının tamamlanmasının ardından bir açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Köksal Hamzaoğlu, hiçbir şekilde usulsüzlüğe mahal verilmediğini belirtti.
Sağlık Bakanlığı'nca planlanan 50 vekil ebe/hemşirenin atamasının bakanlıkça belirlenen kriterler çerçevesinde yapıldığına dikkat çeken Hamzaoğlu, yapılan atamalarda önceliğin köy ve beldelerdeki sağlık evi ve sağlık ocağı ebelerine verildiğini aktardı.
Yeteri kadar ebe müracaatı olmadığından hemşire müracaatlarının da kabul edildiğinin altını çizen Hamzaoğlu; “Asıl gaye personel sıkıntısı çekilen sağlık evleri ve sağlık ocaklarının bulunduğu köy ve beldelerde sağlık hizmetinin sürekli verilebilmesi ve bu birimlerin personel açığının giderilmesi olduğundan atamalar ikametgâh esasına göre yapılmıştır” dedi.
İkametgâh ilmühaberi ile diğer belgelerini ibraz eden adayların ikametgâh ilmühaberlerinin Merkez Jandarma Komutanlığına doğruluğunun tahkiki için gönderildiğini kaydeden Hamzaoğlu, gönderilen belgelerden 3 adaya ait ikametgâh ilmühaberinin asılsız olduğunun belirlendiğini ve bu adayların başvurularının geçersiz sayıldığının vurguladı.
İkametgâh esasına göre atamalar yapıldıktan sonra boş kalan birimler için belirlenmiş olan kriterler gereği ebelere öncelik verildiğini ifade eden Hamzaoğlu, bu ebelerin yerleştirme işlemlerinin ise tahsil ve diploma notuna göre kendilerine sorularak tamamlandığını söyledi.
Hamzaoğlu; “Tüm atama işlemleri tamamlandıktan sonra Adaklı ilçesi'nde 2 boş kadro kalmış olup, 3 ebenin de ataması yapılamamış ve yedeğe çekilmiş, yedekte kalan bu üç ebeye diploma notuna göre tercih hakkı tanınmış ve 2 aday istekleri doğrultusunda atanmışlardır. Yapılan tüm atamalar Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün belirlediği kriterlere uygun olarak 5 kişiden oluşan komisyon ile tüm adayların hazır bulunduğu müdürlüğümüz eğitim salonunda hiçbir su-i istimale mahal bırakılmadan yapılmıştır” diye konuştu.

Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın