KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Usulsüzlüğe mahal verilmemiştir

Vekil ebe/hemşire atamalarının adil bir şekilde yapıldığını belirten İl Sağlık Müdürü Hamzaoğlu, usulsüzlüğe mahal verilmediğini söyledi. Hamzaoğlu, başvuruda bulunan adaylardan 3'ünün asılsız ikametgâh verdikleri için başvurularının geçersiz sayıldığını vurguladı

Usulsüzlüğe mahal verilmemiştir
06 EKİM 2006 CUMA 11:27
0
1284
0
AA aa
Sağlık Bakanlığı'nca Türkiye geneli yapılan vekil ebe/hemşire alımı kapsamında Bingöl genelindeki sağlık evleri ve sağlık ocaklarında istihdam edilecek 50 vekil ebe/hemşirenin ataması yapıldı.
Geçtiğimiz günlerde basın ve adaylar huzurunda gerçekleştirilen ancak aileler tarafından usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle tepkilerin oluştuğu vekil ebe/hemşire atamalarının tamamlanmasının ardından bir açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Köksal Hamzaoğlu, hiçbir şekilde usulsüzlüğe mahal verilmediğini belirtti.
Sağlık Bakanlığı'nca planlanan 50 vekil ebe/hemşirenin atamasının bakanlıkça belirlenen kriterler çerçevesinde yapıldığına dikkat çeken Hamzaoğlu, yapılan atamalarda önceliğin köy ve beldelerdeki sağlık evi ve sağlık ocağı ebelerine verildiğini aktardı.
Yeteri kadar ebe müracaatı olmadığından hemşire müracaatlarının da kabul edildiğinin altını çizen Hamzaoğlu; “Asıl gaye personel sıkıntısı çekilen sağlık evleri ve sağlık ocaklarının bulunduğu köy ve beldelerde sağlık hizmetinin sürekli verilebilmesi ve bu birimlerin personel açığının giderilmesi olduğundan atamalar ikametgâh esasına göre yapılmıştır” dedi.
İkametgâh ilmühaberi ile diğer belgelerini ibraz eden adayların ikametgâh ilmühaberlerinin Merkez Jandarma Komutanlığına doğruluğunun tahkiki için gönderildiğini kaydeden Hamzaoğlu, gönderilen belgelerden 3 adaya ait ikametgâh ilmühaberinin asılsız olduğunun belirlendiğini ve bu adayların başvurularının geçersiz sayıldığının vurguladı.
İkametgâh esasına göre atamalar yapıldıktan sonra boş kalan birimler için belirlenmiş olan kriterler gereği ebelere öncelik verildiğini ifade eden Hamzaoğlu, bu ebelerin yerleştirme işlemlerinin ise tahsil ve diploma notuna göre kendilerine sorularak tamamlandığını söyledi.
Hamzaoğlu; “Tüm atama işlemleri tamamlandıktan sonra Adaklı ilçesi'nde 2 boş kadro kalmış olup, 3 ebenin de ataması yapılamamış ve yedeğe çekilmiş, yedekte kalan bu üç ebeye diploma notuna göre tercih hakkı tanınmış ve 2 aday istekleri doğrultusunda atanmışlardır. Yapılan tüm atamalar Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün belirlediği kriterlere uygun olarak 5 kişiden oluşan komisyon ile tüm adayların hazır bulunduğu müdürlüğümüz eğitim salonunda hiçbir su-i istimale mahal bırakılmadan yapılmıştır” diye konuştu.

Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret: `Emsal Oluşturur`
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise Yeniden Refah Partisi oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın