KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Utanç gecesi

12 Dev Adam, Litvanya yenilgisi sonrası Almanya önünde bozguna uğradı Ay yıldızlı ekibimiz tarihi yenilgilerinden birine imza attı, 30 sayı fark yediği Panzer'in altında ezildi. Gruptan çıkma şansımız bugünkü Çek Cumhuriyeti galibiyetine kaldı.

Utanç gecesi
05 EYLÜL 2007 ÇARŞAMBA 11:34
0
1098
0
AA aa
35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'na Litvanya yenilgisiyle "Merhaba" diyen ay yıldızlılar, Almanya önünde sefilleri oynadı, tarihi yenilgiyle bir üst tur umutlarını bugünkü Çek Cumhuriyeti maçına bıraktı: 79-49. Grubumuzda iddialı hale gelebilmemiz için Almanya'yı mutlaka yenmemiz gerekiyordu. Başta ben olmak üzere herkes, Almanya'yı devireceğimize inanıyorduk. Oyuncu karşılaştırmalarına en az iki gömlek Panzerler'den üstün olduğumuzu görüyorduk. Ancak maçı kazanmak için sahada takım olmak gerekiyor.

Almanlar, 3.5 skorer oyuncusu; Nowitzki (24 sayı), Okulaja (13), Greene (10 sayı) ve Jagla (8 sayı) ile bizi sahadan sildiler. İlk periyottan itibaren Almanların her şeyi Nowitzki'yi, sırasıyla Semih, Ermal, Kaya ve Kerem'le tutmaya çalıştık. Ancak bunda başarılı olamadık.

Oyuna çok iyi başlayan Ersan'ı da (İlk periyotta 6 sayı, 5 ribaund) oyundan çıkarıp, kenara oturttuğumuz andan itibaren Almanlar, maçın her saniyesinde bizi ezip geçti. Tanjevic, devamlı oyuncu değiştirerek sahada Almanlar'ı durdurabilecek bir beşi ararken, fark açıldıkça açıldı. Takımda hücum gücü olarak ayakta kalabilen tek oyuncu vardı, o da Hidayet. Ne oyun kurucularımız, ne forvet, ne de pota altı oyuncularımız, hiçbir Alman'ın hırslı ve bilinçli savunması karşısında ortaya çıkamadı.

Geriye gittik

Her takım yenilebilir, ancak dünkü Milli Takımımız'ın Almanlar önünde aldığı 30 sayılık farkı hazmetmekte zorlanıyoruz. Basketbol tarihimizin belki de en acı gecesini yaşadık. Geçen sene Dünya Şampiyonası'nda üç adım ileri gitmişken, şimdi sekiz adım geriye gittik.

Yalnız, hiç kimse şunu söylemesin; Dünya Şampiyonası'nda Hidayet'le, Mehmet Okur yoktu, iyi derece elde ettik. Bu iki oyuncumuzun takviyesine rağmen Avrupa Şampiyonası'nda acı mağlubiyetler alıyoruz.

Bu iki şampiyonadaki farkı şöyle izah edebilirim: Maalesef, NBA patentli oyuncularımızın takıma katılması ile diğer oyuncuların kaynaşmasında doku uyuşmazlığı var. Tanjevic'in antrenörlüğünde de yıldız oyuncu olsun olmasın her oyuncuya eşit davranma prensibi var. Ve bu takıma baktığımızda Hidayet, Mehmet Okur, Serkan gibi oyuncular yıldız statüsündeki basketbolcular. Tanjevic bu oyuncuları kadroya aldığı zaman diğer oyunculara nasıl davranıyorsa, öbürlerine de aynı şekilde davranıyor. Bence sorun burada. Ya yıldız oyuncu statüsündeki basketbolcularımız Tanjevic'in prensiplerine uygun hareket edecekler, ya da koçumuz bu oyuncuları Milli Takım'a almayacak. Bugün Çekler'le oynayacağız. Yenildiğimiz anda turnuva bizim için bitiyor. Tek yol var. O da Çekler'i yenip, gruptan çıkmak.

Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın