KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2025 Cumartesi
°C

Üvey evlat muamelesi görüyoruz

Vekil imamların 1995'ten bu yana üvey evlat muamelesi gördüklerini belirten Fuat Kubay, yaşadıkları mağduriyetlere son verilmesini istedi.

Üvey evlat muamelesi görüyoruz
09 ŞUBAT 2011 ÇARŞAMBA 07:52
0
2038
0
AA aa

Bingöl'de yaklaşık 400 civarında olan vekil imamlar, sorunlarının çözülmesini istiyorlar. Bu bağlamda başbakan ve bakanlardan destek bekliyorlar. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Vekil İmam Fuat Kubay, 2008 yılında fahri imamlarının yeterlilik belgeleri olmadığı halde, asıl kadroya (657) alındıklarını söyledi.

Bingöl'de kendisi gibi yaklaşık 400 kişinin bulunduğunu ifade eden Kubay, “1995'ten bu yana, oynanılan üvey evlat muamelesine dur denilmeli, imam imamlığını yapmalı; siyasetçi siyasetini. 2008 yılında fahri imamlar, direk asıl kadroya (657) alındı. Yeterlilik belgeleri yoktu ve çoğu ilkokul mezunuydu.

Şimdi biz asıl imam hatiplerde aranan şartları taşıdığımız halde, sınavlarda başarısız sayılarak 2005–2010 yıları arasında vekil imamlık yapmış ve hala yapmakta olanlar, özel çıkarılan bu haktan mahrum edilmemiz ne kadar adaletlidir? Bizler sayı olarak takriben 400 kişiyiz. Eksiğimiz olabilir ama çaresi de bulunabilir. Hizmet içi eğitim kursları ile eksikliklerimiz giderilebilir. Lütfen bizi çocuğunuz veya bir yakınınız olarak görün ve ona göre karar verin. Devletimizce bizlere 4 bin adet sözleşmeli 4B kadro tahsis edilmişken, bu imkândan yaklaşık 2 bin 500 kişi yararlanmıştır. Geriye kalan bin 500 kadrodan yerleşmeyen, bin 400 kişiye görev imkânı sağlasanız günaha mı girersiniz? Suç mu işlersiniz? Eşleriyle, çocuklarıyla, ana-babalarıyla, dede-nineleriyle, akrabalarıyla, çevresiyle dualarını alsanız kar mı edersiniz yoksa zarar mı? Bu konuda başbakan ve bakanlardan destek bekliyoruz” dedi.

‘Bu insanlar, yani bizler dinimizi, din ayetimizi; devletimizi, vatanımızı, milletimizi seven bu uğurda caba sarf eden ve yeri gelince canlarımızı feda edebilecek olanlarız' diyen Kubay, “Diyanet İşleri Başkanlığı'mız kendileri ile görüşen her kişiye, kurslara tabi tutacağız, mağdur etmeyeceğiz ve sınav yapacağız, yeni kadrolar vereceğiz gibi kelime oyunu yapıyor. Bu bahsettikleri, sınav şartları tutan bütün herkesin katılabileceği bir sınavdır. Yeterlilik sınavı, hâlbuki bizlerin elimizde yeterlilik belgelerimiz mevcut, bizler 4B'li kadrolardan yararlanmak istiyoruz. Biz de bu vatanın evlatlarıyız” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.10.2025
16:22
Bingöl`de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl'de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı açıklamasında; 'Halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde mücadelemiz kararlılıkla sürdürmektedir' vurgusu yapıldı.
17.10.2025
16:05
Baylaz:
Baylaz: 'Boş tencereler bile konuşuyor ama iktidar duymuyor!'
'17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü' kapsamında açıklamada bulunan CHP Bingöl Kadın Kolları Başkanı Gülten Baylaz: 'Çocuklar yatağa aç giriyor, kadınlar pazardan eli boş dönüyor, emekliler bir ömür çalıştıktan sonra kuru ekmeğe muhtaç ediliyor. Gençler geleceğe değil, yurt ve burs kuyruklarına bakıyor. Bu tablo bir kader değil, 23 yıldır iktidarda olan AKP'nin iflas etmiş düzeninin sonucudur!' dedi.
17.10.2025
13:43
12Bingölspor`da hedef, kayıpsız bir hafta!
12Bingölspor'da hedef, kayıpsız bir hafta!
Nesine 3.Lig 2. Grup'ta mücadele veren 12Bingölspor, ligin 7'nci haftasında Kırşehir Spor'a konuk oluyor. Yeşil beyazlı temsilcimizde hedef, deplasmandan 3 puan çıkararak liderliğini koruyup yükselişini sürdürmek.
17.10.2025
13:11
Çeyrek altın 10 bin lirayı geçti! Asgari ücretli nasıl geçinecek?
Çeyrek altın 10 bin lirayı geçti! Asgari ücretli nasıl geçinecek?
Ons altındaki artış yurt içinde altın fiyatlarını yükseltmeye devam ediyor. Bu sabah Kapalıçarşı serbest piyasanın açılışında çeyrek altın 10 bin lirayı, Cumhuriyet altın ise 40 bin lirayı geçti. Asgari ücretliler yoksulluk sınırının altında maaşla mücadele verirken, Hükümet kanadından neredeyse her gün Türkiye ekonomisinin büyümesinden bahsediliyor.
17.10.2025
12:49
Bingöl Deprem Master Planı Çalıştayı sona erdi
Bingöl Deprem Master Planı Çalıştayı sona erdi
Çalıştayla, Bingöl'ün depreme hazırlık sürecine bilimsel ve katılımcı bir bakış kazandırıldığı, ortak akılla şekillenen bu sürecin, Bingöl'ün geleceğini güvence altına alacak önemli bir adım olduğu vurgulandı.
16.10.2025
14:16
Cevdet Yılmaz 2026 bütçesini, enflasyon, işsizlik ve büyüme tahminini açıkladı
Cevdet Yılmaz 2026 bütçesini, enflasyon, işsizlik ve büyüme tahminini açıkladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Bağlama Töreni'nde açıklamalarda bulundu. '2026 yıl sonu enflasyon hedefimiz yüzde 16' diyen Yılmaz, yüzde 3.3 büyümeyi öngördüklerini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın