KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2025 Salı
°C

Uyarımıza rağmen kirli suyu şebekeye verdiler!

Gazetemiz Kent Haber'in 02.09.2009 tarih ve 1161 sayılı sayısının 5. sayfasında Kent Haber Yazı İşleri Hakim Değişgeç'in ‘Editörün Kaleminden' adlı köşesinde kaleme alınan ‘Açıklamaktan korkuyor musunuz?' yazısında işlediği suyun bulanık akması ve kokması konularına binaen yazılı açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Zeki Bingöl, belediyeyi ‘tedbir almamakla' suçladı...

Uyarımıza rağmen kirli suyu şebekeye verdiler!
15 EYLÜL 2009 SALI 08:18
0
1581
0
AA aa
Bingöl'de, 20 Ağustos ve sonrasında Kürük Suyu kaynaklarında yapılan çalışmalar sonucu içme ve kullanma suyunun belirli dönemlerde çamurlu ve bulanık akması gibi sorunların yaşandığını belirten İl Sağlık Müdürü Zeki Bingöl, yapılan incelemeler neticesinde Kürük kaynaklarından olan Tuzık kaynağından Bingöl'e getirilen kaynak suyun önceden, kaynağında yapılan çalışmalar sonucunda toplanan suyun yüzeye çıkarak mahalde bulunan yüzeysel bulaşı sular ile karıştığının tespit edildiğini, Bingöl Belediyesi'ne gönderilen 11.08.2009 tarih ve 355 sayılı resmi yazılarla gerekli önlemlerin alması görüşünün iletildiğini belirtti.

Tedbir almadan su şebekeye verilmiş

Bingöl: “Bingöl Belediye Başkanlığı'nca Kürük suyu kaynaklarında başlatılan çalışmalar sonucunda Tuzık kaynağında tespit edilen hususlar doğrultusunda gerekli çalışmalar Ağustos ayı sonunda başlatılmıştır. Bu çalışmalar yapılırken tüm tedbirlerin alınması tarafımızdan istenmiş olmasına rağmen gerekli tedbirler alınmadan Tuzık kaynağından başlatılan kazı çalışmaları sonunda yineleme bölgesindeki kaynak suyu kesilmeden şebekeye verilmesine devam edilmiş olup, yapılan kazı çalışmaları ile oluşan bulaşı suda şebekeye verilerek suyun çamurlu ve bulanık akmasına neden olmuştur. Belediye Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonunda suyun bu nedenden dolayı çamurlu ve bulanık aktığı belirtilmişti” dedi.

“Kirlilik oranında artış, klor oranında düşüş yaşandı”

Su tahlil ve klor ölçümlerinin de düzenli olarak yapılıp neticenin Bingöl Belediye Başkanlığı'na rapor halinde bildirildiğini aktaran Bingöl: “Son dönemlerde içme ve kullanma suyunda yaşanan olumsuzluklar da günü gününe tespit edilmiş olup, şebeke suyundan alınan bakteriyolojik ve kimyasal su numune alımları arttırılmış olup, bakiye klor ölçümü düzenli yapılmıştır. Yapılan saha çalışmaları, tahlil raporları ve gözlemler değerlendirilerek, su tahlilleri sonucunda suda mikrobiyolojik yönünde kirlilik oranlarında artışlar olduğu, bakiye klor oranlarının da yetersiz olduğu gözlemlenmiştir”

Halk uyarılmamış

Açıklamasında önemli bir noktaya daha değinen İl Sağlık Müdürü Zeki Bingöl, Belediye Başkanlığı'na gönderdikleri yazılara ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmemesine dikkat çekti.

Bingöl: “Şebekeye olan bulaşmaların ve bundan sonra olacak olası bulaşmalar sonucunda halk sağlığı dikkate alınarak, bulaşıcı hastalıklar yönünde gerekli her türlü tedbiri almaları, Tuzık kaynağında şebekeye verilen suyun hemen kesilmesi, şebekeye daha evvelden verilen ve şebekede de çamurlu ve bulanık akmaya sebebiyet veren su nedeni ile kirlilikler giderilinceye kadar vatandaşların bu suyu içmemeleri, içmeleri durumunda ise suyun mutlak surette kaynatıldıktan sonra içilmesi gerektiği konularında Bingöl Belediye Başkanlığı'nca uyarılmaları, bilgilendirilmeleri istenmiştir. İlimizin merkez içme ve kullanma suyuyla ilgili olarak yukarıda tarih ve sayısını belirttiğimiz uyarı yazılarımıza ek olarak Bingöl belediye Başkanlığı'na yazılan başkaca da birçok uyarı yazımız bulunmakta olup, kayıtlarımızda mevcuttur. Sağlıklı içme ve kullanma suyunun temini, tüketime verilmesi ve dezenfeksiyon görevi tamamen belediye başkanlığının görev, yetki ve sorumluluğundadır. Bu çalışmaların düzeli ve yeterli düzeyde yapılıp yapılmadığının tespiti, takibi ve denetimi ise Müdürlüğümüz görev alanı içerisinde olup bu görev ve sorumluluk anlayışı içinde, yukarıda yazılan açıklamalarda açıkça anlaşılmaktadır ki, Müdürlüğümüz bu görev ve sorumluluğun bilincinde, hareketle görevini en iyi şekilde yapmıştır ve yapmaya devam edecektir”


Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2025
21:46
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak etkisiz hale getirdi.
23.06.2025
19:18
Bingöl`de yazla birlikte kâbus da başladı!
Bingöl'de yazla birlikte kâbus da başladı!
Gece yarısı motosikletleri bağırtanlar, son ses müzikle sokakları kolaçan edenler, yakınları evleniyor diye şehri ayağa kaldıranlar ve dahası…! Herkes rahatsız, herkes müdahale edilmesini bekliyorum ama ilgililer sessiz!
23.06.2025
18:15
Bingöl`de bir ‘Garip` isyan!
Bingöl'de bir 'Garip' isyan! 'Neden kimse ilgilenmiyor?'
Hava sıcaklıkları artınca köylünün isyanı da büyüdü. Sinek istilasına uğrayan köyde halk, çağrılarına sessiz kalınmasına tepki gösterdi: 'Sulama kanalları temizlenmiyor, ilaçlama yapılmıyor! Serzenişimize karşılık da verilmiyor!'
23.06.2025
17:18
Bingöl Elâzığ yolunda kaza! 2 yaralı
Bingöl Elâzığ yolunda kaza! 2 yaralı
Bingöl Elâzığ karayolunda taksi ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
23.06.2025
16:59
Hutbelerden ‘barış çağrısı` istediler
Hutbelerden 'barış çağrısı' istediler
DEM Parti heyeti Bingöl İl Müftülüğünü ziyaret etti. Ziyarette 'Dinin vereceği mesaj, barıştan başka bir şey olamaz' İl Eş Başkanı Ormangören, sohbetlerde, vaazlarda, hutbelerde barış vurgusu yapılması çağrısında bulundu ve ekledi; 'İslam'ın temel mesajı olan barışın bu sürecin ruhuna uygun şekilde toplumla buluşturulması, yaşamsal bir öneme sahiptir.'
23.06.2025
12:25
Bingöl`de 2025 Yılı Sulama Sezonu Başladı
Bingöl'de 2025 Yılı Sulama Sezonu Başladı
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Bingöl'de toplam 182 Bin 180 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2025 yılı birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yaklaşık 3 milyar lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın