KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2025 Çarşamba
°C

Uygulama dersiyle gönül köprüsü kurdular

Bingöl Üniversitesi Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda eğitim gören bir grup öğrenci, uygulama dersi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yardımda bulundular.

Uygulama dersiyle gönül köprüsü kurdular
08 ARALIK 2019 PAZAR 18:03
1
4452
0
AA aa

Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi 2. Sınıf öğrencileri, Materyal Geliştirme ve Mesleki Uygulama dersleri kapsamında dönem içerisinde hazırladıkları eğitici materyalleri ile giyim, kırtasiye ve oyuncak malzemelerini Solhan Eşmetaş İlkokulu, 28 Ağustos İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu anasınıfı öğrencilerine verdiler.

Solhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yunus Esen, ders danışmanları Öğr. Gör.  Gülistan Balcı Elhakan, Öğr. Gör. Vildan Burulday ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, eşliğinde Solhan Eşmetaş İlkokulu, 28 Ağustos İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu anasınıfı öğrencilerini ziyaret eden öğrenciler, yapılan yardımlarla üniversite ile ilkokul arasında gönül köprüsü kurmayı hedeflediler.

Yapılan çalışmalara ve yardıma ilişkin açıklamada bulunan Öğr. Gör.  Gülistan Balcı Elhakan Yüksekokul öğrencilerinin ders kapsamında dönem boyunca hazırladıkları eğitici materyalleri anaokulu öğrencilerine hediye ederek üniversite ile ilkokul arasında gönül köprüsü kurmayı hedeflediklerini söyledi.

İki yıldan beri Solhan ilçesinin farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Elhakan, şunları söyledi:

“İki yıldır Solhan'ın farklı bölgelerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşmayı hedefleyen Solhan Sağlık Hizmetleri MYO öğrencilerimiz bu tarz sosyal sorumluluk projeleriyle derslerin işlevselliğini arttırmakta ve Yüksekokulumuzun Solhan'a kazandırdıklarının somut bir göstergesi olmaktadır.”

Doç. Dr. Yunus Esen ise, bilginin faydaya dönüşmesi için emek ve üretimin şart olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Esen: “Bunu Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz okulda gördükleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürerek başarmış ve Solhan'da üç okulumuza katkıda bulunmuşlardır. Bu güzel ve anlamlı yardımlarından dolayı öğretim görevlilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2025
12:51
Bingöl`de FETÖ operasyonu: Aranan 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de FETÖ operasyonu: Aranan 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 3 zanlı yakalandı. Zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
22.10.2025
12:50
Buğrahan:
Buğrahan: 'Mera alanı köylüde kalmalı'
Köy merasının TOKİ'ye devrinin kabul edilemez olduğunu belirten Buğrahan; 'Hayvancılığın teşvik edildiği bir dönemde böyle bir kararın alınması da kendi içerisinde bir tezat barındırmaktadır. Yetkililerin bir an önce bu karardan dönerek söz konusu yeri yine köylülerin kullanımına sunmaları gerektiği çağrısında bulunmak istiyoruz' dedi.
22.10.2025
12:49
B.Ü.`de lojman tahsisinde adalet çağrısı!
B.Ü.'de lojman tahsisinde adalet çağrısı!
'Lojman tahsisinde adalet, sadece bir sendikal talep değil; çalışma barışını, motivasyonu ve kurumsal aidiyeti güçlendirecek bir zorunluluktur' açıklamasında bulunan Ünipersen, idarenin bu konuda göstereceği adil, çalışan odaklı ve çözüm üreten yaklaşıma tam destek vereceklerini açıkladı.
22.10.2025
12:47
Bingöl`de liseli gençlerden örnek davranış
Bingöl'de liseli gençlerden örnek davranış
Borsa İstanbul Bingöl Anadolu Lisesi öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Bingöl Umut Kervanı Derneği aracılığı Filistin (Gazze)'ye bağışladı. Ayrıca öğrenciler kentteki ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıttı.
21.10.2025
16:36
Bingöl`de yayalar neden yolun ortasından yürür?
Bingöl'de yayalar neden yolun ortasından yürür?
Çarşı merkezindeki birçok yaya yolu ve kaldırımı işgal eden araçlar nedeniyle halk yolun ortasından yürümek zorunda kalıyor! Çözüm mü? Henüz icat edilmedi!
21.10.2025
16:13
Okul kayıtlarında yeni dönem: Merkezi sınırlama geliyor
Okul kayıtlarında yeni dönem: Merkezi sınırlama geliyor
Millî Eğitim Bakanlığı, okul kayıtlarında adres dışı kayıtları önlemek için yeni bir sisteme geçileceğini duyurdu. Bakan Tekin, merkezi sınırlamayla kayıtların kontrol altına alınacağını ve taşra okullarındaki baskıların sona ereceğini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın