KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Uyuşturucuya karşı güneşin doğuşu projesi

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan gençliğinin, madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirilmesi amacı taşıyan “Bingöl Güneşin Doğuşu Projesi” hayata geçirildi.

Uyuşturucuya karşı güneşin doğuşu projesi
29 EKİM 2008 ÇARŞAMBA 09:53
0
1373
0
AA aa
Proje kapsamında dün emniyet müdürlüğü brifing salonunda maddenin zararları ve azaltılmasına yönelik alınması gereken tedbirler hakkında okulların rehber öğretmenlerine konu hakkında bir seminer verildi. Rehber öğretmenler ile işbirliği halinde uyuşturucu maddenin azaltılmasını hedefleyen proje kapsamında verilen seminerde sinevizyon eşliğinde önemli bilgiler aktarıldı. “Ne gibi çalışma yürütebiliriz” gibi görüş alış verişinin yapıldığı seminer soru-cevap şeklinde devam etti. Projedeki temel amacın bağımlılığın hedefi olan gençleri sıkmadan, meraklarını uyandırmadan ve madde kullanımına başlamadan bilinçlendirmek, madde kullanımını engellemek ve yaşanılan tecrübeleri anlatmak olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü Zafer Ercan; “Gençlerimizi alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri a­lmak zorundayız” dedi. Projedeki en büyük hedefin asla Nasihat vermemek olduğunu vurgulayan Ercan; “Madde bağımlılığı eğitimi alan gençlerin bu maddelerle karşılaştıklarında tavırlarını net olarak göstermeleri ve kurulan tuzaklara düşmemeleri gerçekleşecektir. Eğitim alan gençlerin kendi akranlarını da koruyan düzeye gelmeleri sağlanacaktır. Proje içerisinde gerçekleştirilecek sanatsal faaliyetlerle hem birlikte hareket etme, hem de üretken olmaları hedeflenmektedir. Gençlerde önce kendilerine, sonra çevrelerine karşı sorumluluk duygularının artması beklenmektedir. Proje içerisinde yer alan bilgilendirme çalışmalarının Bingöl Merkez ve İlçeler dahil tüm öğrencilere uygulanması hedeflenmektedir. Düzenlenecek spor turnuvaları ile birlik-beraberlik pekiştirilecek, bağımlılığa karşı spor mesajı verilecektir” ifadelerini kullandı.
Projenin kapsamı
Projenin merkez ve ilçelerde bulunan lise ve dengi okullar ile ilköğretim okulları 2. kademe öğrencilerinin tümüne uygulanacağını ifade eden Ercan; “Bingöl'de bulunan tüm Rehberlik Öğretmenlerinin madde bağımlılığı konusunda özel eğitimden geçirilmeleri ve KOM Şube Müdürü ile doğrudan 24 saat irtibat halinde olmaları sağlanacaktır. Okul yönetici ve öğretmenlerinin bilinçlendirilme toplantıları tüm Milli Eğitim Personeline ulaşılacak şekilde gerçekleştirilecektir.
Okullardan karma oluşturularak kurulacak tiyatro gurubu ile bağımlılık temalı tiyatro oyunu hazırlanarak, öğrencilere sahnelenecektir. Eğitim-öğretim yılı içerisinde farklı spor müsabakaları okullar arası turnuva halinde yapılması sağlanacaktır.
TCK 192–4'e göre maddeye başlamış ama bırakmak çabasında olan gençlere RAM Merkez ile birlikte bağımlılık danışmanlığı hizmeti verilecektir” dedi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2025
02:42
Bingöl`de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksiciler yeni zam tarifesini duyurdu. Bugün itibariyle geçerli olacak tarifeyle nereden nereye kaç liraya gidilecek? İşte yeni tarifenin detayları…
16.07.2025
02:41
Bingöl`de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bingöl'de çeşitli programlar düzenlendi. 15 Temmuz demokrasi zaferinin 9'uncu yıl dönümünde şehitlikler ziyaret edilip dua edildi, akşam ise yürüyüş yapılıp demokrasi meydanında çeşitli etkinlikler icra edildi.
16.07.2025
02:38
Gazeteciler direnişin hafızasına tanıklık etti
Gazeteciler direnişin hafızasına tanıklık etti
Türkiye'nin 81 ilinden 81 gazeteci ile 41 ülkeden davet edilen 119 yabancı basın mensubu İletişim Başkanlığı organizasyonunda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni ziyaret etti. Sergilenen materyaller aracılığıyla o gece yaşananları yeniden hissettiklerini belirten Hakim Bayraktar; 'Bu müze, milletimizin iradesine sahip çıktığı, destansı bir direnişin hafızasıdır' dedi.
16.07.2025
02:37
Bingöl`de batarya bomba gibi patladı! İşletmeci yaralandı
Bingöl'de batarya bomba gibi patladı! İşletmeci yaralandı
Bingöl'de arızalı telefon bataryası değiştirildiği esnada patlayarak alev aldı. Tamir yapan telefoncu yaralanırken o anlar kameralara yansıdı.
16.07.2025
02:35
Bingöl dahil 64 ilde FETÖ operasyonu! 306 şüpheli yakalandı
Bingöl dahil 64 ilde FETÖ operasyonu! 306 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 günde Bingöl dahil 64 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 306 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.07.2025
22:25
Serdest Burkay, Vakıfbank`tan İstifa Etti
Serdest Burkay, Vakıfbank'tan İstifa Etti
VakıfBank'ta önemli görevlerde bulunan ve son olarak Ankara Ticari Müdürü olarak görev yapan Serdest (Sabır) Burkay, görevinden istifa etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın