Uyuşturucuyla mücadelede 'Yeni Fikir ve Proje' çağrısı
Genç ilçesinde düzenlenen bağımlılıkla mücadele toplantısında konuşan Kaymakam Muhammet Güzel, bağımlılıkla mücadelenin kararlılıkla süreceğini ve taviz verilmeyeceğini söyledi. Kaymakam Güzel, daha etkin mücadele için ise yeni fikir ve projelerin de hayata geçmesi gerekliliğine vurgu yaptı.
2023 Yılı Bağımlılık ile Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısının 3'üncüsü Genç Kaymakamı Muhammet Güzel başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Muhammet Güzel, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Deniz Işılar, İlçe Emniyet Müdürü Ozan Gün, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.
“Geleceğimiz için mücadelede kararlıyız”
Toplantıda bağımlılıkla, kararlılıkla mücadelenin süreceğini ve taviz verilmeyeceğini vurgulayarak, mücadelede yeni fikirler ve projelerin hayata geçirilmesini isteyen Kaymakam Güzel, şunları kaydetti: ”Bağımlılıkla mücadelede kararlı bir şekilde hareket etmek zorundayız. Geleceğimiz için bu konuda mücadele etmek durumundayız. Gençliğimizi zararlı alışkanlıklardan, bağımlılık yapıcı maddelerden korumak amacıyla mücadelemizi büyük bir azimle sürdüreceğiz. Toplumda farkındalık oluşturarak, doğru yönlendirme içinde olmalıyız. Bağımlılıkla mücadelede yeni fikirler ve projeleri hayata geçirmeliyiz. Bu konuda kararlıyız” dedi
Kaymakam Güzel ayrıca, bundan sonra sadece belirli zamanlarda değil, ihtiyaç duyulması halinde olağanüstü de toplanabileceklerini ve yılsonunda ise gelinecekleri aşamayı istişare edeceklerini söyledi.
İlçe Sağlık Müdürlüğünün sekretaryasını yaptığı kurulda, ilçe genelinde yapılan çalışmalar ve yürütülen faaliyetler değerlendirildi.
Son olarak, Bingöl'de 100'lerce Psikolojik Danışman, Rehber Öğretmen, Psikolog, Sosyal Çalışmacı ve Psikiyatrist var. Ama gelecek nesillerin ve şuan ki gençlerin hali ortada....
18 yıl önce de amatem, çemtem ve detox dedik, bugün de aynı şeyi söylüyoruz... Sizce de burada bir tuhaflık yok mu? canım memleketimim ismi çıkmış 9'a inmiyor 8'e (Özellikle Genç ilçesinin)
Ben 18 yıldır Bingöl'de çalışıyorum. Buna benzer 100'lerce toplantı yapıldı ve yapılmaktadır. Ama sonuç yok... Bağımlılıklar ve bağımlılar azalmıyor aksine artıyor. Nice çalıştaylar, toplantılar, seminerler, üstünkörü ve tedavi içermeyen eğitimler yapıldı ama gelinen nokta vahim ama çok vahim... geriye dönüp yapılan toplantıların, çalıştayların verilen eğitimlerin, birincisi neden fayda sağlamadığı, ikincisi fayda sağladıysa (ki bu şüpheli) o çalışmalardan alınan kararlara göz atmak iyi olmazmı? Bilim değişiyor, yöntemler değişiyo
Uygulayacağınız en güzel proje, ilçede madde bağımlısı olan bireylerin psikoterapini yapabilecek uzman terapistler yetiştirmeye öncülük etmenizdir. Bir bağımlı yaklaşık 10 kullanıcı yaratmaktadır. sineklerle uğraşmaktan ziyade bataklığı kurutmamız gerekiyor. bunun içinde uzman terapistlere ve detox işlemlerinin yapılabilmesi için amatem ve çematem ya da hastane bünyesinde detox işlemlerini yapabilecek yataklı tedavi sağlayacak birimler oluşturmak gerekiyor... diğer yandan sadece önleyici çalışmalar yetmemektedir. Çalışma yöntemimiz; ''önleyici-kor
PFDK'nın Kararı Tahkim'den Döndü! 12 Bingölspor Seyircisine Kavuşuyor
PFDK'nın 12Bingölspor hakkında verdiği 2 maçlık seyircisiz oynama cezası Tahkim'de 1'e indirildi. Lider 12 Bingölspor, bugünkü Kırşehirspor karşılaşmasına taraftar desteğiyle çıkacak.
21.02.2026
03:19
Bingöllü arıcıların umutları suya gömüldü!
Adana Seyhan Barajı'nda kapakların açılması sonrası baraj havzasında su seviyesi kısa sürede yükseldi, kışlatma için bölgede bulunan Bingöllü arıcıların çok sayıda kovanı sular altında kaldı.
21.02.2026
03:13
Yılmaz: 'Bu eserler millete miras kalacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Görevler geçici' vurgusuyla kamu makamlarının emanet olduğunu belirterek, inşa edilen eserlerin ve yatırımların ise millete kalıcı bir miras olarak bırakıldığını söyledi.
21.02.2026
03:12
Bingöl'de aranan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl jandarma ekiplerince yapılan bir haftalık çalışmada, aranan 6 şüpheli yakalandı.
21.02.2026
03:00
Sahur sofrasında ihbar geldi, itfaiye göreve koştu
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, sahur sofrasında gelen ihbara koştu. İtfaiye personeli; 'Saatler sonra iftar açtığımız da oldu. Ama biz bunlara bakmıyoruz. 7-24 vatandaşın hizmetindeyiz' dedi.
21.02.2026
02:36
AK Gençlik Ramazan boyunca sahada olacak
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları, Ramazan ayı boyunca Bingöl'ün farklı noktalarında düzenleyeceği 'İftara 5 Kala' programları, teravih sonrası ikramlar ve Genç Nokta buluşmalarıyla vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edecek.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın