KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Şubat 2026 Salı
°C

Uzan savunmayı 'cengiz kurtoğlu'yla yaptı

Libananco davası için dünyaca ünlü avukatlık bürosunu tutan Cem Uzan, duruşmada yeni belge ve bilgi yerine savunmasını &';Yaşadıklarımı yazsam roman olurdu” diye yaptı

Uzan savunmayı `cengiz kurtoğlu`yla yaptı
27 MART 2010 CUMARTESİ 22:20
0
1352
0
AA aa

Hüseyin Özay'ın haberi

Uluslararası tahkim mahkemesinde Türkiye'ye açtığı 10.1 milyar dolarlık dava için dünyanın en ünlü avukatlık bürolarından Crowell&Moring LLP'yi ‘kazançtan yüzde 25 pay' karşılığında tutan Cem Uzan, mahkemenin önceki günkü oturumunda herkesi şaşırtan bir savunma yaptı. 3 gün süren duruşmanın son gününde kardeşi Hakan Uzan gibi tanık olarak katılan Cem Uzan, savunmasını somut veri ve teknik bilgiler yerine duygusal sözlerle yaptı.

Cem Uzan'ın Tahkim Heyeti'ne “Yaşadıklarımı yazsam roman olurdu” şeklinde sözlerle hitap etmesi, mahkemede bulunan 18 kişilik Türk heyeti arasında “O şarkı sözü” şeklinde esprilere neden oldu. Duruşmadan önce, Cem Uzan'ın tahkim heyetine davanın seyrini değiştirecek ve Türk heyetini zor durumda bırakacak bilgi ve belge sunacağı öne sürülmüştü.

Bu nedenle, Türk heyeti de Cem Uzan'ın konuşması için büyük hazırlık yaptı. Ancak, Uzan beklentilerin aksine, Tahkim Heyeti'ne yeni bir belge sunmadı.

Son 7 yıl içinde yaşadıklarını anlatan Uzan konuşmasına, 2003 yılındaki Uzan İmparatorluğu'nu anlatarak başladı. Cem Uzan'ın, konuşmasında iktidara aday bir partinin genel başkanıyken, bugün ülkesinden uzakta yaşamak zorunda kalan bir lider haline geldiğini söylediği ifade edildi.

GÖZLERİ YAŞLA DOLDU

Kendisine ‘siyasi linç yapıldığını' öne süren Cem Uzan'ın, çocuklarıyla ilgili alınan haciz kararlarını da anlattığı öğrenildi. Yaşadıklarını anlatırken zaman zaman gözleri dolan Cem Uzan'ın, bu süreçte önce mal varlıklarını, ardından vatanını ve eşini kaybettiği söylediği bildirildi.

Uzan'ın, kendisini firarda değil ‘sürgünde' gördüğü de öğrenildi. Türk heyeti, Cem Uzan'ın duygusal bir konuşma yapması üzerine, çapraz sorgulamayı fazla uzun tutmadı. Uzan'ın, Libananco şirketiyle ilgili daha önce mahkemeye sunduğu “şirket benimdir” ifadesini yinelediği ve baskılar nedeniyle Libananco şirketini kurmak zorunda kaldıklarını söylediği kaydedildi.

Bundan sonra ne olacak?

Libananco davasının Paris ayağı tamamlandı. Bundan sonra tahkim heyeti, taraflara son savunmalarını yapmak için altı haftalık süre tanıyacak. Bu süreçte, dava ABD'de devam edecek. Altı haftanın sonunda ise, tahkim heyeti davayı esastan görüşüp görüşmemeyi karar verecek. Esastan görüşmeyi karar verirse, yeniden bir süreç başlayacak. Bu süreçte iki tarafında mahkemeye yeni bilgi ve belge sunma imkanları ortaya çıkacak.

Cem duygusal, Hakan şaşkın, Türkkan panik

Paris'teki 3 gün süren duruşmada ifade veren 3 kişiyi Türk heyeti tek kelimeyle tanımladı. Türk heyeti, duruşmalarda çapraz sorguya alınan Cem Uzan'ın ‘duygusal', Hakan Uzan'ın ‘şaşkın', Ali Türkkan'ın da ‘panik' halde savunma yaptığına dikkat çektiler.

Duruşmanın ilk günü ve ikinci günü öğlen saatlerine kadar ifade veren Hakan Uzan, duruşmada beklenen performansı sergileyemedi. ‘Dersini iyi çalışmadan sözlüye kalkmış öğrenci' gibi tavır sergileyen Hakan Uzan'ın, Türk heyetinin çapraz sorgulamasından en zor durumda kalan kişi olduğu belirtildi. İkinci gün kağıt üzerinde Libananco şirketinin sahibi olarak görülen Ali Türkkan'ın suçluluk psikolojisi ile panik halde soruları yanıtladığı kaydedildi. Duruşmanın son gününde ifade veren Cem Uzan'ın ise savunmasında kullandığı cümleler ve zaman zaman gözlerinin dolması nedeniyle ‘duygusal' bir portre çizdiği belirtildi.

Uzan‘ın alıntı yaptığı Cengiz Kurtoğlu şarkısı

Doğuştan şansım yok benim yazım bu

Böyle tükenecek ömrümün yolu

Her anım her günüm acıyla dolu

Hayatımı yazsam roman olurdu

Gençliğimi yazsam roman olurdu

Yaşantımı yazsam roman olurdu...

Hakan Uzan'ın saltanatı pazar günü sona eriyor

Merkezi Güney Kıbrıs'ta bulunan Libananco şirketinin Türkiye aleyhine açtığı 10.1 milyar dolarlık tahkim davasına, Tahkim Heyeti'nin özel kararı ile katılan Hakan Uzan'ın, 8 günlük dokunulmazlık süresinin 28 Mart Pazar gece saat 00.00 itibariyle dolacağı bildirildi. Bu sürenin dolmasının ardından da, Hakan Uzan hakkındaki kırmızı bülten tekrar işlerlik kazanacak.

Hakan Uzan bu sürenin dolmasının ardından, görüldüğü yerde tutuklanacak. Harekete geçen Türkiye'nin de sürenin dolmasının ardından Hakan Uzan'ın tutuklanması için ilgili ülkelerle temasa geçtiği bildirildi.

Star

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın