KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Uzlaşma toplantısı, tartışma toplantısına döndü

Milletvekili Kazım Ataoğlu'nun bir STÖ temsilcisine takındığı tavır tepkiye neden oldu.
Milletvekillerimizin STÖ temsilcileriyle yaptıkları belediye başkan adayı için profil belirleme toplantısında yaşanan münakaşa damgasını vurdu.

Uzlaşma toplantısı, tartışma toplantısına döndü
07 OCAK 2009 ÇARŞAMBA 11:36
0
3803
0
AA aa
AK Parti il binası konferans salonunda gerçekleşen toplantıda AK Parti Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu'nun katılımı ile belediye başkan adayları konusunda STÖ temsilcilerin görüşleri alındı. Sakin bir havada başlayan toplantıda birkaç STÖ temsilcisinin görüşü belirtmesinin ardından sıra Bingöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Yunus Bulmuş'a geldi. Bulmuş, gayet açık bir şekilde ve hiçbir art niyet içermeyen bir şekilde “Kötü bir aday belirlemeniz halinde, gençlerin, annelerin, çocukların, yaşlıların sizlere beddua etmesi yerine iyi bir başkan seçerek onların duasını alınız” sözü üzerine Ataoğlu; “ Taleplerde bulunurken sözlerinize ve üslubunuza dikkat ediniz. Biz ne yapmışız millet bize beddua okuyacak. Daha demin namazdan çıktım”diyerek sert bir şekilde tepki gösterdi. Sözünün yanlış anlaşıldığını anlatmaya çalışan Bulmuş, Milletvekili Ataoğlu'na yanlış anlaşıldığını ikna edemeyince konuşmasını yarıda kesti. Daha sonra araya giren Milletvekili Cevdet Yılmaz'ın Bulmuş'tan konuşmasına devam etmesini istedi. Ancak Bulmuş, “ Konuşmamı burada kesiyorum diyerek” toplantı sonuna kadar söz almadı. Daha sonra Milletvekili Ataoğlu ve Bulmuş ikilisi konunun yanlış anlaşıldığı üzerinde hemfikir olunca iki tarafta birbirleri ile tokalaşarak kırkınlığı sona erdirdiler.
12 sivil STÖ temsilcisi katıldı
12 Sivil Toplum Örgütü (STÖ) temsilcisinin katıldığı toplantı dün saat 13.30'da başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Milletvekili Cevdet Yılmaz, milletvekillerinin görevlerini hatırlatarak bu görevin bir yasama ve bakanlıkların çalışmalarını takip etmekle görevli kişiler olduğunu söyledi.
Bingöl'ün yoksul bir memleket olduğuna dikkat çeken Yılmaz; “ Bu sorun 100 yıllık bir sorundur. Şimdi kalkıp Bingöl'ü AB standartlarına göre hemen şekillendiremezsiniz. Bu çok uzun bir zaman alır. Siz STÖ temsilcileri olarak nasıl bir başkan istediğinizi bizlere iletin. Bu konuda fikrinizi açıklayarak bizlere yardımcı olabilirsiniz. Fakat sadece aday kararı bizde bitmiyor. Partimizin genel merkez kararı ve anket sonuçları da etkili olacaktır. Esas olan da anket sonuçlarıdır. Hepiniz emin olun bizim kafamızda netleşmiş aday yoktur”dedi.
“Bizlere moral vermeniz gerekir” diyen Yılmaz; “ Moral bozuklukları bir işe yaramıyor. Biz adaylık konusunda elbette elimizden geleni yaparız. Siyaset zaten halkla birlikte yapılır. Bütün STÖ'lerden destek bekliyoruz. Bingöl milletvekili olmak çok zor. Yerleşik 250 bin ve toplamda 1 milyona yakın Bingöllü var. Düşünün bu kadar kitleyi temsil ediyorsunuz. Bunun sorumluluğu çok zordur. 2008 yılında ilimize duble yollar için 80 milyon TL kaynak aktarıldı. Bu az para değildir. Depremden sonra hükümetimizin buraya verdiği önem ortadadır. Belediye hizmetlerinden bizde memnun değiliz. Fakat 2 yıldır ciddi bir çalışma var. İlk 3 yıl bir pasiflik vardı. Biz geldikten sonra değişimler yaşanmadı değil. Parklar yenilendi. Kaldırımlar yapıldı. AK Parti rasgele çalışan bir parti değildir. Belki adaylık konusunda bizim isteğimizde kabul edilmez. Seçilecek kişi için ciddi bir istihbarat çalışması yapılacak. Bu kişinin inandırıcı projelerinin olması, uyumlu olması ve tecrübeli olması lazım. Fakat bizlerde partimiz kimi seçerse seçsin adayımıza saygılı olacağız ve moral vereceğiz” açıklamasında bulundu.
“Halk kimi istiyorsa bizde onu istiyoruz”
Cevdet Yılmaz'ın ardından söz alan Milletvekili Kazım Ataoğlu ise, aday belirleme çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini ifade ederek, parti genel merkezi tarafından anketlerle kamuoyu yoklamalarının yapıldığını vurguladı. Ataoğlu: “Ne yukarıdan bize aday dayatılmış, nede biz bir dayatmada bulunduk. Bu konuda herkes emin olsun. Bizim kafamızda netleşmiş bir aday yoktur. Halk kimi istiyorsa onu istiyoruz” dedi.
STÖ temsilcileri söz aldı
Milletvekillerinin konuşmalarından sonra sırasıyla söz alan STÖ temsilcileri, adayın kesinlikle dayatılmaması gerekliliğini vurguladılar. Bingöl'ün gelişmişlik düzeyinde 81 il arasında 76.sırada olduğuna dikkat çeken STÖ temsilcileri; “ Bu Bingöl'ün bir ayıbıdır. Mesleki derneklerin desteklenmesi lazım. Tek isteğimiz bu işin hakkını veren bir kişin seçilmesidir. Bu kişi kim olursa olsun fark etmez. Ancak uygun bir aday olsun. Başka illeri örnek almak yerine bu defa Bingöl'ü örnek gösterebilelim. AK Parti belediyesi Bingöl'e bir kürek dahi vurmamıştır. Ne alt yapı nede üst yapı var. Bizim belediye başkanından Cumhurbaşkanına kadar AK Partiye sitemimiz var. 82 bin oy aldılar fakat bir teşekkür bile etmediler. En basit bir örnek vermemiz gerekirse hiçbir hastanemizde bayan yada erkek gasal yok. Hastanede hayatını kaybeden yakınlarımız cenazesinin yıkanması  için dışarıdan adam arıyoruz. Hastanelerde tabut yok. Bir ölü olduğu zaman mahalle mahalle tabut arıyoruz. Bu en basit bir örnektir. Bu belediyenin işidir. Belediye yalnızca yol kaldırım yapmamalıdır” şeklinde konuştular.
“Malvarlıklarını açıklasınlar”
Aday olacak kişinin malvarlığını açıklaması gerektiğini söyleyen STÖ temsilcileri, özellikle artık ilimizde aşiretlerin siyaset üstündeki baskısının bitmesi gerektiğini istediler. Halk oylamasına karşı olduklarını da beyan eden STÖ temsilcileri; “Bunun doğru olacağına kesinlikle inanmıyoruz. Emaneti ehline veriniz. Biz hiçbir partinin tekelinde değiliz. Bize hiç kimse hiçbir adayı dayatamaz. Bu toplantı bizim davetimiz üzerine gerçekleşti. Keşke bu talep sizden gelseydi. Temayül yoklamasının sonucunu halka açıklamadınız. Bunun açıklaması gerekirdi. Neticede hepiniz Ankara'da yaşıyorsunuz. Burada yaşayan bizleriz. Bunun için Bingöl yaşanılacak bir il görünümüne sahip olmalıdır. Bingölspor siyasetin kurbanı oldu. Hiç kimse takımımızı siyasete kurban etmesin. Bu seçim süresince aday adayları bizleri ziyaret edip projelerini açıklıyorlar. Baktık ki projeler hep havadan sudan şeylerdir. Bunlar inandırıcı değil. Gençlerin, annelerin, çocukların, yaşlıların sizlere beddua etmesi yerine iyi bir başkan seçerek onların duasını alınız”ifadelerini kullandılar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.08.2025
20:05
Bingöl`de laf, onlarca icraat var! Bitlis`e tıp fakültesi…
Bingöl'de laf, onlarca icraat var! Bitlis'e tıp fakültesi…
Sağlık altyapısındaki yetersizlikle can çekişen ve çevre illere mahkûm olan Bingöl'ün yıllardır dillendirilen 'Tıp Fakültesi' talebi bir türlü karşılık bulmazken, Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.
27.08.2025
19:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı.
27.08.2025
19:03
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
27.08.2025
18:54
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Bingöl-Elâzığ yolunda freni boşalan tır, kilometrelerce ilerlerken sürücünün soğukkanlılığı faciayı önledi. Sürücü tırı refüje sokarak durdurdu, o anlar kameralara yansıdı.
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın