KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

'Uzman eller' de hibe desteği arttırıldı

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 'Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin' desteklenmesi projesinde, hibe desteği tutarının 100 bin TL'den 250 bin TL'ye yükseltildiğini duyurdu.

`Uzman eller` de hibe desteği arttırıldı
17 OCAK 2023 SALI 16:52
1
1348
0
AA aa

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, “Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin” desteklenmesi projesinde, hibe tutarının arttırıldığını belirtti.

Yapılan açıklamada, “2/6/2021 tarihli ve 31499 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 2022-2024  yıllarını kapsayan 4046 sayılı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman  Ellerin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda uygulanmaya başlayan  Uzman Eller Projeleri ile kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık,  ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek  yüksekokullarından mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak; bitkisel üretim, hayvancılık,  gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli kişiler  tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini  arttırmak, ülkemize kırsal alanda tarımsal üretim yapan işletmelere örnek, kendi işini yapabilen  ve istihdam imkanı ortaya koyabilen sürdürülebilir gelir getirici yatırımlar kazandırmak  amaçlanmıştır.  2022 yılında 81 ilimizde uygulanan Projede hibe tutarı kişi başı 100 bin TL olarak belirlenmiş olup  yatırımını tamamlayan 1023 kişiye hibe ödemesi yapılmıştır.  14/1/2023 tarihli ve 32073 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karar değişikliği  ile uygulanacak projelerin amacına ulaşması, sürdürülebilirliği ve kırsal kalkınmaya katkısını  artırmak için hibe tutarı 250 bin Türk Lirasına çıkarılmıştır.  Ayrıca, Bakanlığımız ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanmış olan “Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullarından mezunlar da Proje kapsamına alınarak hedef kitlemiz genişletilmiştir” denildi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın