KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Eylül 2025 Pazar
°C

Uzmanlar, kol çantalarına dikkat çekti!

Universal Diyarbakır Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Yardımeden, hanımların çantalarını hafifletmeleri konusunda uyardı.

Uzmanlar, kol çantalarına dikkat çekti!
01 EYLÜL 2012 CUMARTESİ 10:48
0
1488
0
AA aa

 Universal Hastaneler Grubu'na bağlı Universal Diyarbakır Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İbrahim Yardımeden, omuz sakatlıklarının sık görüldüğünü açıkladı.

“Ev hanımlığı bir iştir; hem de ‘ağır işler' grubuna girer”

‘Günümüzde her 10 kişiden birinde görülen omuz sakatlanmaları, özellikle ev hanımlarında ve ileri yaş gruplarındaki kadınlarda daha sık gözleniyor' diyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Yardımeden: “Kadınların vazgeçilmez aksesuarları olan kol çantaları omuz sakatlanmalarına davet çıkartıyor. Özellikle büyük boydaki hacmi geniş çantalarda ev dışında ihtiyaç duyulan şeylerden fazlası taşınıyor. İskelet sisteminizi korumak için her sabah çantanızın içini kontrol edin, o gün ihtiyacınız olmayacak şeyleri evde bırakın. Sokaktayken çantanızı taşıdığınız omzunuzu belirli periyodlarda değiştirmeyi unutmayın.

Günlük sohbetlerde ne iş yapıyorsunuz, sorusuna “Çalışmıyorum, ev hanımıyım” diye cevap verilir. Oysaki günlük ev işlerinin gerektirdiği fiziksel çalışma, ev hanımlığını ‘ağır işler' grubuna almaktadır. Omuz sakatlanmaları, meslek hastalığı olarak bilinir. Halı silkelemek, üst raflara uzanmak, ağır eşyalarının yerini değiştirmek, örgü örmek gibi ev hanımlarının gündelik hayatında fazlasıyla yer alan eylemler omuz sakatlanmalarına zemin hazırlıyor” dedi.

“Alışveriş torbaları için tekerlekli çanta tercih edin”

Omuz sakatlanmalarını engellemek için tavsiyelerde bulunan Dr. Yardımeden: “Üst raflara uzanmak için bedeninizi zorlamayın, merdiven veya tabure kullanın. Banyo, tuvalet gibi ıslak zeminler için kaymayı önleyici paspaslar kullanın. Alışverişe tekerlekli çantalar ile çıkın. Duruş pozisyonunuzu düzeltin, dik durun. Kemik yapısını güçlendirici besinler almaya önem verin” şeklinde konuştu.

Yardımeden, çok ağrılı durumlarda omuz eklemini rahatlatmak için uzman hekim ve fizyoterapistin önerisi ile omuz askısı kullanılabileceğinin altını çizdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.09.2025
15:52
Bingöl`de okul öncesi kırtasiye yoğunluğu
Bingöl'de okul öncesi kırtasiye yoğunluğu
Bingöl'de uyum haftasının başlaması ve 2025-2026 eğitim-öğretim yılının ise pazartesi başlayacak olmasından dolayı kırtasiyelerde alışveriş yoğunluğu sürüyor.
06.09.2025
15:46
12 Bingölspor`un Yeni Store Mağazası Açıldı
12 Bingölspor'un Yeni Store Mağazası Açıldı
Destek çağrısında bulunan Vali Usta: 'Bingöl'ümüzün markası olan 12Bingölspor'a gönül veren tüm hemşehrilerimizi, takımımıza destek olmak için mağazamızı ziyaret etmeye davet ediyorum' dedi.
06.09.2025
15:20
Bingöllü işçi çalıştığı inşaatta ölü bulundu!
Bingöllü işçi çalıştığı inşaatta ölü bulundu!
Polis ve savcılık incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Kaya'nın cenazesi, hava yoluyla Bingöl'e getirildi. Düzağaç Asri Mezarlıktaki aile kabristanına defnedilecek olan Kaya'nın taziyesi, Yeni Mahalle Camii'nde kurulacak.
05.09.2025
18:04
Bingöl`de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesi Sağgöze köyü mevkiinde cami açılışından dönenleri taşıyan minibüsün şarampole düşmesi sonucu 7 kişi yaralandı.
05.09.2025
17:44
Bingöl`de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi!  1 Tutuklama
Bingöl'de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi! 1 Tutuklama
Bingöl'de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 9 kilo 892 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
05.09.2025
17:40
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Ağustos 2025 faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 255 aile ve 609 öğrenciye 1 milyon 219 bin 589 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Ayrıca yurtdışı ve Filistin (Gazze)'ye 1 milyon 149 bin 610 TL nakdi yardım ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın