KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Uzmanlar, kol çantalarına dikkat çekti!

Universal Diyarbakır Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Yardımeden, hanımların çantalarını hafifletmeleri konusunda uyardı.

Uzmanlar, kol çantalarına dikkat çekti!
01 EYLÜL 2012 CUMARTESİ 10:48
0
1657
0
AA aa

 Universal Hastaneler Grubu'na bağlı Universal Diyarbakır Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İbrahim Yardımeden, omuz sakatlıklarının sık görüldüğünü açıkladı.

“Ev hanımlığı bir iştir; hem de ‘ağır işler' grubuna girer”

‘Günümüzde her 10 kişiden birinde görülen omuz sakatlanmaları, özellikle ev hanımlarında ve ileri yaş gruplarındaki kadınlarda daha sık gözleniyor' diyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Yardımeden: “Kadınların vazgeçilmez aksesuarları olan kol çantaları omuz sakatlanmalarına davet çıkartıyor. Özellikle büyük boydaki hacmi geniş çantalarda ev dışında ihtiyaç duyulan şeylerden fazlası taşınıyor. İskelet sisteminizi korumak için her sabah çantanızın içini kontrol edin, o gün ihtiyacınız olmayacak şeyleri evde bırakın. Sokaktayken çantanızı taşıdığınız omzunuzu belirli periyodlarda değiştirmeyi unutmayın.

Günlük sohbetlerde ne iş yapıyorsunuz, sorusuna “Çalışmıyorum, ev hanımıyım” diye cevap verilir. Oysaki günlük ev işlerinin gerektirdiği fiziksel çalışma, ev hanımlığını ‘ağır işler' grubuna almaktadır. Omuz sakatlanmaları, meslek hastalığı olarak bilinir. Halı silkelemek, üst raflara uzanmak, ağır eşyalarının yerini değiştirmek, örgü örmek gibi ev hanımlarının gündelik hayatında fazlasıyla yer alan eylemler omuz sakatlanmalarına zemin hazırlıyor” dedi.

“Alışveriş torbaları için tekerlekli çanta tercih edin”

Omuz sakatlanmalarını engellemek için tavsiyelerde bulunan Dr. Yardımeden: “Üst raflara uzanmak için bedeninizi zorlamayın, merdiven veya tabure kullanın. Banyo, tuvalet gibi ıslak zeminler için kaymayı önleyici paspaslar kullanın. Alışverişe tekerlekli çantalar ile çıkın. Duruş pozisyonunuzu düzeltin, dik durun. Kemik yapısını güçlendirici besinler almaya önem verin” şeklinde konuştu.

Yardımeden, çok ağrılı durumlarda omuz eklemini rahatlatmak için uzman hekim ve fizyoterapistin önerisi ile omuz askısı kullanılabileceğinin altını çizdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.07.2026
13:41
Bingöl`de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Bingöl'de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Vali Cahit Çelik'in incelediği yeni asfalt plenti, Ağustos ayının ilk haftasında üretime başlayacak. Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip tesisle birlikte Bingöl'de yıllık 100 ila 150 kilometre sıcak asfalt yapılması hedeflenirken, İl Özel İdaresi yol yapımında dışa bağımlılığını da tamamen sona erdirecek.
22.07.2026
13:04
Bingöl`de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl'de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek İşgücü Uyum Programı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde toplam 30 kişi istihdam edilecek. Başvurular 26 Temmuz'a kadar alınacak.
22.07.2026
02:18
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Mehmet Boğatekin'in hikâyesi, Bingöl'de bir dut ağacının dallarında başlayan türkülerle, yıllar sonra ahırda gizlice çalınan bir sazın izinde gurbete uzanıyor. 40 yıl boyunca memleket hasretini türkülerine taşıyan Boğatekin, bugün kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olan Zazaca'nın ve kültürel hafızanın yaşatılması için ses veriyor.
22.07.2026
02:17
Bingöl`ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'de 2027-2031 İl Afet Risk Azaltma Planı için hazırlıklar başladı. Vali Cahit Çelik, başta Yedisu fay segmenti olmak üzere kentin afet risklerine karşı daha dirençli hale getirilmesi için yapı stokunun güçlendirilmesi ve riskli yapıların dönüşümünün önemine dikkat çekti.
22.07.2026
02:16
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl-Elâzığ karayolu Adliye karşısında iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
22.07.2026
02:15
Yeşilay Bingöl`den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl'den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında semt pazarlarında vatandaşlarla bir araya gelerek farkındalık çalışması gerçekleştirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın