KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Uzmanlardan karne uyarısı

Yarıyıl tatili öncesi velilere tavsiyelerde bulunan uzmanlar, öğrencinin salt karne notu üzerinden değerlendirmeye tabi tutulmaması gerektiğini belirterek önemli tavsiye ve uyarılarda bulunuyorlar.

Uzmanlardan karne uyarısı
20 OCAK 2017 CUMA 21:31
0
1813
0
AA aa

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının yarıyıl tatili nedeniyle değerlendirmelerde bulunan Rehber Öğretmen Hasan Yılmaz, öğrenci, öğretmen ve aileleri ilgilendiren konularda uyarılarda bulunarak, özellikle çocukların ahlaki yönden eğitimlerinin çok daha önemli olduğuna vurgu yaptı.

Karnenin sembolik olduğunu, önemli olanın çocuklara değer vererek onlara değer ortamının hazırlaması gerektiğini belirten Yılmaz, “Bu güzel ve mutlu günde öğrencilerimizin sadece karne notu üzerinden değerlendirmeye tabi tutulmaları doğru değildir.” dedi.

Öğrenci ve öğretmen arasındaki ilişki ya da öğrenci ve ebeveyn arasındaki ilişkiye değinen Yılmaz, bu ilişkilerin ahlaki değerler üzerinden ele alınması ve bu yönde çıkarımlar yapılması gerektiğini ifade etti.

Velilerin; mutlu, topluma faydalı bireyler yetiştirmek istemelerinin mutlaka ahlaki değerlere önem vermelerinden geçtiğini vurgulayan Yılmaz, “Önümüzdeki tatil sürecinde çocuklar olumlu şeylere kanalize edilmelidir. Hepimiz biliyoruz ki, ilim çok değerlidir ama ilim davranışa dönüşürse, daha değerli olur. Allah, Peygamber Efendimize önce güzel bir ahlak vermiştir, daha sonra oku demiştir. Bu yüzden ahlaki yönlerimizi geliştirmeli ve tatil sürecini bu kavramlar üzerinde değerlendirmeyle geçirmeliyiz. Toplumun ve bireyin mutluluğu için bu gereklidir.” diye belirtti.

Ailelerin, çocuklarını düşünen ebeveynler olarak sadece mesleki değerlendirmeler yapmamaları gerektiğini söyleyen Yılmaz, sözlerini şöyle devam etti:

"Her insan bir meslek sahibi olabilir. Her insanın yetenekleri farklı olabilir. Sadece nota bakarak, çocuğun karakterini belirlemek kolay değildir. Başarısız olarak gördüğümüz bir öğrenci, daha sonra başarılı olabiliyor. Toplumun ya da bireylerin yanlış analizleri, çocuğu her ne kadar tanımlasa da bazen üçüncü bir yol çıkabiliyor. Bizim yapmamız gereken şey şudur: süreci ve bireyleri değerlendirmek ve onları takip etmek. Onların ahlaki boyutlarını takip etmek. Sadece notu ölçü olarak almamak gerekiyor. Biz kendi çocuğumuzu iyi biliyoruz. Onun ahlaki değerlerine özelikle dikkat etmemiz bizim yeterli olacaktır. Ahlaki değerler onun her alanda gelişmesini sağlayacaktır. Hem mesleki ve hem de sosyal yaşamında etkili olacaktır."

Tatil sürecinin, öğrencinin kitap okuma alışkanlığı kazanması açısından önemli olduğunu belirten Yılmaz, "Değerler noktasında güzel ve faydalı sohbetlere katılarak, kendi yaşamını kaliteleştirmesi gerekiyor. Kitap derken, onun mana alemine götürecek ve o manadan anlam kazandıracak, kitapların okunması daha sağlıklı olacaktır." dedi.

Toplumda bir ahlaki yozlaşma olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Bir kültürden uzaklaşma söz konusu. Eğer kişi kendisini bulmaya çalışırsa mutlaka kendi değerlerine ve özüne dönmesi gerekiyor. İnancını güzelleştirecek, faydalı kitapları okumak gerekiyor. Bu yönde arkadaş çevresini genişletmesi gerekir. Bildiğimiz gibi kritik bir süreçteyiz ve çevre her yönden etkilidir. Çocuklarımız ailesine, değerlerine ve inancına bakarak, müspet anlamda gelişim göstermelidir." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin davranış geliştirirken ebeveynleri ve öğretmenleri referans almaları gerektiğini sözlerine ekleyen Yılmaz, "Çünkü bu iki kitle onun hedefe varması için, onun mutluluğu için gece gündüz demeden, çalışan insanlardır. Onların başarısıyla övünebilen, onların başarısını kıskanmayan kitleler bu iki kitledir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın