KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Nisan 2026 Cuma
°C

Uzun yaşamanın sırrı bulundu!

İşte çığır açacak yöntem...

Uzun yaşamanın sırrı bulundu!
14 ARALIK 2008 PAZAR 10:47
0
1255
0
AA aa
Bilim adamları az yemek yemenin ömrün uzamasına fayda sağladığını ortaya koyan bir gen belirlediler. Araştırma sonuçları, hayvanlarda olumlu sonuç verdiği gözlenen kalori azaltma yönteminin, insanlarda da işe yarayabileceğini gösteriyor.

1930'lu yıllarda yapılan deneyler, günlük kalori alımı azaltılan laboratuvar hayvanlarında kanser, diyabet, ve kalp hastalığı riskinin azaldığını gösteriyordu ama bugüne dek yapılan araştırmalarda, kalori alımını azaltmanın ömrü uzattığına ilişkin yeterli kanıt bulunamamıştı.Uzmanlara göre, ömrün uzamasının avantajlarından yararlanılabilmesi için, günlük kalori alımının yüzde 60 kadar daha azıyla sınırlanması gerekiyor.

Lousiana Üniversitesi, iki maymun üzerinde 17 yıldır bir çalışma yapıyordu. Üniversitedeki bilim adamları çıkan sonuçların insanlar için de geçerli olduğunu savundu. Günde 2500-3000 kalori yerine 1500-1900 kalori alan kişilerde kalp, diyabet ve kanser hastalıklarının riski düşüyor ve 4.5 yıl daha uzun yaşama avantajı elde ediliyor.

Uzmanlara göre az yemek vücutta hücrelerin bozulmasına sebep olan "servest radikallerin" daha az üretilmesini sağlıyor. Aynı zamanda tiroid hormonu salgısı da azalıyor. Buna bağlı olarak dokuların yaşlanması yavaşlıyor. Kalori azaltılması ve yeni tedavi yöntemleriyle de 10-15 sene fazla yaşamak mümkün görünüyor.

AJANSLAR
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması`nda Bölge Birincisi Bingöl`den
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
16.04.2026
22:36
Bingöl`de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında satış yapan işletmeler denetlendi. Kontrollerde ürünlerin sertifikaları, etiket bilgileri ve muhafaza koşulları incelendi.
16.04.2026
21:43
Kaya`dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
Kaya'dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2025 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim raporuna muhalefet şerhi koydu. Kaya, doğrudan temin harcamaları, araç giderleri ve bütçe planlamasına ilişkin çeşitli tespitler paylaştı.
16.04.2026
20:50
‘Kadraj Bingöl` Fotoğraf Yarışması`nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Bingöl'ün doğal ve kültürel değerlerini yansıtan kareler büyük beğeni topladı.
16.04.2026
19:01
81 İlde Eş Zamanlı ‘Okul Güvenliği` Toplantısı
81 İlde Eş Zamanlı 'Okul Güvenliği' Toplantısı
Bakanların koordinasyonunda 81 ilde düzenlenen 'okul güvenliği' toplantısına, Bingöl Valisi Cahit Çelik de katıldı. Toplantıda okullarda alınacak yeni güvenlik tedbirleri ele alındı. Polis ve Jandarma kontrolleri sıkılaştırılacak!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın