KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2025 Pazar
°C

Vaatler mahalli seçim yatırımıdır

Verilen oylara rağmen hiçbir proje için ödenek ayrılmamasını eleştiren CHP İl Başkanı Mesut Kayaoğlu, milletvekillerinin verdiği vaatlerin 2009 mahalli seçimleri için bir yatırım olduğunu savundu

Vaatler mahalli seçim yatırımıdır
17 MART 2008 PAZARTESİ 10:19
0
1102
0
AA aa
İşsizlik ve göç olaylarıyla günden güne yıpranan Bingöl'ün kalkınmasına yönelik hiçbir adım atılmadığını, verilen vaatlerin ise seçim yatırımı olarak görüldüğünü aktaran Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Mesut Kayaoğlu, önemli projelerin de ödeneksizlik nedeniyle yarım kaldığını, hatta çürümeye terk edildiğini söyledi.
Yaptığı açıklamasında, son dönemlerde işsizliğin toplumu kavurduğunu ve AK parti'nin yapay gündemleriyle vatandaşı ikna edemediğini aktaran Kayaoğlu, geçtiğimiz hafta müjdelerle gelmesi beklenen AK Partili 3 milletvekilinin sağlık ocağını gezmekten başka bir iş yapmadığını ifade etti.
Bingöl halkının, milletvekillerinden çok şey beklediğini, halen de beklemekte olduğunu dile getiren Kayaoğlu: “Avrupa Birliği projelerinden maalesef Bingöl hak ettiği payı alamamıştır. Büyük iş sahaları açabilirdik.   10 yıl  önce  başlanan  Havaalanı iptal edildi, yarısı tamamlanan Gülbahar Barajı'na 6 yıldır  ödenek vermeyen AKP iktidarı sözde  bölgede yeni projeler başlatacakmış. Bunların mahalli seçimlerin yatırımı olduğu açıkça  görülmektedir” dedi.
Yoksulluk sıralamasında en başta, ekonomik kalkınmada ise en geri sıralarda yer alan ancak buna rağmen AK Parti'ye Türkiye genelinde en fazla oy verildiğine dikkat çeken Kayaoğlu: “Başka bölgelerde aynı tarihlerde ihale edilen bazı projelerin bitime yakın hale getirilirken    hatta  çoktan  bittiğini belirtirken   AKP yetkililerini açıklama yapmaya  davet ediyorum” dedi ve ekledi.
 Bu hususlar çerçevesinde;
1- Buna göre, Gülbahar  barajı    Projesi bitmediğine ve dahası uzun yıllara yayıldığına  göre, ilgili proje önemsiz hale mi gelmiştir?
2- Bu proje sizin için önemsiz hale gelmişse sebebi nedir?
3- Yok eğer sizin için bu proje hala önemli ise neden öncelik verilmiyor?
4- Eğer ödenek yetersizliğinden bitirilemiyor ise, ödenek ayırma politikasını hangi esaslara göre belirlediğinizi öğrenebilir miyiz?


 

 

 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın