KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Vahkin 5 milyon tl gelir sağlayacak

Genç ovasında 100 Bin dönümlük ekilebilir arazinin sulanabilmesine imkân sağlayacak olan Vahkin Sulama Projesi, milli ekonomiye yıllık 5 milyon 207 bin TL gelir katkısı sağlayacak.

Vahkin 5 milyon tl gelir sağlayacak
12 EYLÜL 2017 SALI 02:03
0
2455
0
AA aa

Genç'in yıllarca özlemini duyduğu sulama göledinin müjdesi AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu tarafından verilmişti. İhalesi 17 Mayıs 2017 tarihinde yapılan ve 7 Ağustos 2017 tarihinde de sözleşmesi imzalanan Vahkin Sulama Projesinin tamamlanması ile birlikte Çaytepe ovası, Meşedalı Köyü Ovası, Sürekli Köyü ile Genç Ovası sulamaya kavuşmuş olacak.

 Detaylarına ilişkin ilgili kurum yetkililerinin verdiği bilgiye göre; “Çaytepe Köyü Düşmalan Mezrası'nda yapılacak Aşağı Kaleköy Barajı'nın dip savağından alınan su ile Genç ilçesinde 9 Bin 450 dekar tarım arazisinin sulanması yapılacaktır. Tamamı son teknoloji, kapalı sistem ile akıtılması beklenen sulama suyunun güzergâh boyunca bütün drenajları ile kapalı servis hatlarla direk tarlalara verilecek. Dekar başına 551 TL ve milli ekonomiye yıllık 5 206 950 TL gelir artışı sağlanacak proje ile yaklaşık 2 Bin 835 kişinin de istihdam edilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca sulama şebekesinde toplamda 70 kilometrelik HDPE 100 boru döşenecektir” denildi.

“GENÇ'İN 35 YILLIK HAYALİYDİ”

Mayıs ayında konu ile ilgili müjdeyi veren AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, ‘Bu proje Genç ilçemizin 35 yıllık hayaliydi. Gençken hem bizim ilçemizin büyükleri, kanat önderleri hep bu ihaleden, bu projeden bahsederdiler. Allah'a şükür ki bize nasip oldu' diyerek şunları söylemişti: “Bu proje çok kapsamlı bir proje, Bin hektar, yani 100 Bin dönüm demektir. Yani Genç'in 100 bin dönüm arazisi ekilecek, sulanacaktır. Bu projenin bir önemi daha var. Bunu cazibeli su olarak akıtacağız. Tamamı son teknoloji, kapalı sistem ile akıtılacak. Güzergâh boyunca bütün drenajları ile kapalı servis hatlarla direk tarlalara verilecek. Ve suyumuzda parasız olacak. Çünkü şimdiye kadar Türkiye'de uygulanan bu paralı sistemler pek vatandaşı memnun etmemiş. Ama Allah'a şükür ki projemiz hem son teknoloji kapalı sistem ile gelecek hem de vatandaşımız parasız bu suyu kullanacak. Bu sulama suyu ilçemize bir faydası daha olacak malumunuz birçoğumuz içme suyu bağ-bahçelerimizde kullanıyoruz. Vahkin Sulama suyu gelmesi ile artık onda da tasarruf etmiş olacak. Tabii belediyemiz biraz zarar edecek, parasal konusunda biraz daha az su parası toplayacak fakat kaçak su derdinde de biraz daha kurtulacak. İnşallah vatandaşlarımız bu sudan daha güzel bir şekilde yararlanacak.  Bu suyun bir diğer önemi daha var ilçemizde şimdiye kadar bu çapta böyle büyük bir sulama planlamamız yoktu bu ilk olacak. Bu Genç ilçemizin tarım arazisinin yüzde 70-80'i sulana bilecek çapta bir projedir. İkincisi Sütaş'ta temel atıyor. Bundan sonra Sütaş'a yem bitkileri tahsis edecek alanlara ihtiyaç vardı. Sulu alanlar yani Allah'ın izniyle bu projeyle de bunu da aşmış olacağız”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın