KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Vahşet gibi kan davası

Genç ilçesi Eskiköy mezarısnda aralarında daha önce husumet bulunan iki aile arasında çıkan silahlı çatışmada 4 kişi öldü 9 kişi yaralandı.

Vahşet gibi kan davası
20 TEMMUZ 2008 PAZAR 13:57
0
3676
0
AA aa
Bingöl'ün Genç ilçesi Yayla köyü Eskiköy mezrasında çalışan Ak Ailesi, silahlı saldırıya uğradı. Otomatik silahlarla taranan Ak Ailesinden 4 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.







Baskında, kurşuna yağmuruna tutulan vatandaşlardan Şefik, Aziz, Abdultekin Ak isimli akrabalar ile Fikret Bayram'ın öldü. Ağır yaralanan Nihat, Yakup, Hâkim, Fehmi, Sadık ve Ayşe Ak Genç Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Fehmi, Nihat ve Sadık Ak, Diyarbakır Araştırma Hastanesi sevk edildi.



Olayın duyulmasından sonra hastaneye gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Güray Alpar ve İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, olayda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin de yaralandığını açıkladı. Olayın gerçek nedenin araştırıldığını söyleyen Balkanlıoğlu, olayın kan davası yüzünden çıktığı ihtimali üzerinde durduklarını kaydetti. Balkanlıoğlu, ''Akşam saatlerin bir olay yaşanmış. Bazı vatandaşlarımız silahlı saldırıya uğramış. Saldırıya uğrayan vatandaşların bir bölümü, saldırganları görmediklerini söyledi. Bu saldırıda 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 6 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı. Edindiğimiz ilk bilgiler, olayın köylüler arasında eskiden yaşanan bir husumetten kaynaklandığı yönünde. Ancak olayın gerçek nedeni ortaya çıkarılacaktır'' dedi.

Yaralılar dehşet anlarını anlattı
Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılan bir yaralı, olay anını anlattı. Mezrada traktörle taş taşıdıklarını anlatan Yaralı, çay içmek için mola verdiklerinde, her taraftan kendilerine ateş açıldığını ifade etti. Yaralı, ''Taş taşıyorduk. Bize çay geldi. Hepimiz orada oturup çay içiyorduk. Bir baktık her tarafımızdan ateş açılıyor. Neye uğradığımızı şaşırdık''

Yaralıların tedavisi sürüyor
Genç ilçesine bağlı Hasankaya mezrasında silahlı saldırıda yaralanan Hakim, Yakup, Ayşe, Fehmi, Sadık ve Nihat Ak, ilçedeki hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından, Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirilmişti. Yaralılardan, durumları ağır olan Fehmi, Sadık ve Nihat Ak, Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilirken, sağlık durumları iyi olan Hakim ve Ayşe Ak'ın Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavileri sürdürülüyor. Bu arada, saldırıda hafif yaralanan Yakup Ak'ın olayda ölen babası Şefik Ak'ın cenaze törenine katılmak için hastaneden ayrıldığı belirtildi.

Ölenler defnedildi
Saldırıda ölen ve traktör şoförü olduğu öğrenilen Fikret Bayram'ın cenazesi Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Doğanca köyünde, Şefik Ak, Aziz Ak ve Abdultekin Ak'ın cenazeleri ise  Diyarbakır'daki Mardinkapı Mezarlığı'nda defnedildi.Bir kişi teslim oldu
Olaydan bir gün sonra olayı gerçekleştirdiğini söyleyen bir kişin Yayla Jandarma Karakolu'na gidip silahıyla birlikte teslim olduğu bildirildi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Hasankaya mezrasında dün 4 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı silahlı saldırı sonrası Mesut Ö'nün silahıyla güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.



“Olayda PKK unsuru var mı? Başka ne gibi alt etmenler var? Onların araştırılması aşamasındayız” diyen Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

“Söz konusu kişi, ilk ifadesinde değişik iddialarda bulunuyor. Gerekli inceleme ve araştırma çalışmaları yapılacak. Gerekirse DNA testi yapılacak. Olay yerinde elde edilen çeşitli deliller incelenecek. Bu olayda bir terör unsuru var mı yok mu güvenlik güçlerimiz araştıracak. Bizim kanaatimiz o yönde değil ama bu fikir değişebilir. Kovanlar ve kurşun çekirdekleri incelenecek. Olay, güvenlik güçlerimizin gerekli araştırmayı tamamlamasının ardından netliğe kavuşacak.”



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.08.2025
20:05
Bingöl`de laf, onlarca icraat var! Bitlis`e tıp fakültesi…
Bingöl'de laf, onlarca icraat var! Bitlis'e tıp fakültesi…
Sağlık altyapısındaki yetersizlikle can çekişen ve çevre illere mahkûm olan Bingöl'ün yıllardır dillendirilen 'Tıp Fakültesi' talebi bir türlü karşılık bulmazken, Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.
27.08.2025
19:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı.
27.08.2025
19:03
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
27.08.2025
18:54
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Bingöl-Elâzığ yolunda freni boşalan tır, kilometrelerce ilerlerken sürücünün soğukkanlılığı faciayı önledi. Sürücü tırı refüje sokarak durdurdu, o anlar kameralara yansıdı.
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın