KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

'Vaka sayısının belirsizliği kuşkuların artmasına neden oluyor'

HDP Bingöl İl Eş Başkanı Veysel Kaya: 'Pozitif vaka sayısı, yoğun bakım ve entübe hasta sayısının belirsizliği hem bilmezliğe hem de kuşkuların artmasına sebebiyet vermektedir. Yetkililerin bu konuda daha duyarlı davranmaları elzemdir.'

`Vaka sayısının belirsizliği kuşkuların artmasına neden oluyor`
10 TEMMUZ 2020 CUMA 16:42
19
4133
2
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İl Eş Başkanı Veysel Kaya, Bingöl'deki koronavirüs vaka sayısının açıklamasını talep ettiklerini belirtti.

Kaya, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Değerli Bingöl halkı. Bildiğiniz üzere ilk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından  Pandemi ( geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalık ) olarak ilan edilen yeni tip koronavirüs ( COVID-19 ) salgını, Türkiye'de Sağlık Bakanlığının 10 Mart 2020 tarihinde açıkladığı ilk vaka ile ortaya çıkmış, bu tarih itibari ile ülkenin genelinde yayılmalar başlamıştı.

Bir yandan aşı geliştirme çalışmaları sürerken, diğer yandan pandeminin yayılmasının seyri konusunda ki belirsizlik devam etmekte. Bu belirsizlik daha şimdiden Bingöl Devlet Hastanesinin, Pandemi Hastanesine dönüşme riskini gözler önüne sermektedir. Pozitif vaka sayısının artması ile birlikte, yurttaşlarımızın hastaneye gitme konusunda ki tedirginlikleri de aynı orantı da artmıştır. Farklı hastalıklarla hastaneye gitmek zorunda olan yurttaşların, hastanede ki pandemi hastaları sebebi ile tedirginlikler yaşadıkları, bir çok hastanın da hastaneye gitmemeyi tercih ettikleri bilinmektedir. Önümüzde ki dönemde nasıl bir tablonun bizleri beklediği muamma. Bu sebeple şimdiden Bingöl Devlet Hastanesinin müsait olan kampüsünde en az 100 yataklı bir Pandemi Hastanesi yapılması hayati önem taşımaktadır. Ülke de kısa sürede yapılan Pandemi Hastanelerinin emsalleri bu ihtiyacın karşılanabileceğini bizlere göstermektedir. Pandemi Hastanesinin, Devlet Hastanesinden tamamen bağımsızlaştırılması, yayılma riski ve korkusunu da minimum seviyeye indirecektir.

Yetkililer tarafından sağlıklı bilgilerin aktarılmaması da ayrıca ele alınması gereken bir husus. Pozitif vaka sayısı, yoğun bakım ve entübe hasta sayısının belirsizliği hem bilmezliğe hem de kuşkuların artmasına sebebiyet vermektedir. Yetkililerin bu konuda daha duyarlı davranmaları elzemdir.               

İlimiz Bingöl'de, alınan kısıtlama kararları ve yurttaşların duyarlılığı ile birlikte vaka sayıları asgari bir seyirde devam etmekteydi. Bingöl Sağlık Müdürlüğünce yapılan açıklamada yaklaşık 34 gün vaka tespit edilmediği dönemleri yaşayan Bingöl; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ortak kararı; Cumhurbaşkanlığının açıklaması ile 1 Haziran 2020 normalleşme süreci ile birlikte yeni ve farklı bölgelere yayılan vakalarla karşılaşmaya başlamıştır. Son zamanlar da yatan hasta sayısında ki ciddi artışlar, köy ve mezra karantinaları gösteriyor ki, Bingöl pandemi tehlikesini ülkede en fazla yaşayan illerden birisi konumunda.

Tekrar belirtmek isteriz ki; vaka sayısı, yatan hasta sayısı, yoğun bakım ve entübe hasta sayılarının yetkililerce sağlıklı bir şekilde aktarılması konusu dikkate alınmalıdır. Aksi takdirde devam eden belirsizlikler çeşitli bilgi kirliliklerine ve yurttaşların haklı tedirginliklerinin devam etmesine sebebiyet verecektir.

Son olarak yurttaşlarımızın hijyen konusunda ki hassasiyetlerini, sosyal mesafe ve maske kullanımı gibi durumlarda da göstermeleri gerektiğini hatırlatmakta fayda görüyor; tüm hemşehrilerimize sağlıklı ve umutlu bir gelecek diliyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60254)
13 Temmuz 2020 Pazartesi 09:04
Evet başkan beye katılıyorum ilimizzde tek hastane var covit hastaları ile normal hastalar aynı kapıdan içeri girerler aynı servisleri paylaşırlar aynı morgtan alınırlar oysa 45 günde istanbulda pandemi hastanesi yapıldı hemde bilmem kaç bin kişilikli oysa devlete birileri bu olayı anlatsa devlet 2 günde bu sorunu çözer el ayak öperek halo deza ayakları ile 15 yıldır bu ilde idarecilerin bir tek pırojeye yönelik beyinlerini ortaya koymamışlardır. maaş al ye iç halka hava at eve git yat SOLHANLI
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60194)
10 Temmuz 2020 Cuma 17:25
bingöl kapalı kutudur dünyadan haber alıyoruz bingölden alamıyoruz. halkı hiçe sayıyorlar. sahipsizlik budur
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın