KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Vakit, çevik bir paşayı nasıl kızdırdı

Vakit Gazetesi Emekli Orgeneral Çevik Bir'i Lions Kulüplerinin düzenlediği bir toplantıda yakalayarak, ısrarla bir soruya cevap istedi. İşte Çevik Bir'in öfkelendiği anlar.

Vakit, çevik bir paşayı nasıl kızdırdı
12 KASIM 2005 CUMARTESİ 20:57
0
2416
0
AA aa
Vakit Gazetesi'nin haberi:

Emekli Orgeneral Çevik Bir, önceki akşam İstanbul'daki Lions Külüpleri tarafından Pera Palas Oteli'nde düzenlenen Atatürk'ü anma programına konuşmacı olarak katıldı. Vakit'in gündeme getirdiği Tabip Albay Mustafa Kahramanyol'un YAŞ kararlarıyla TSK'dan uzaklaştırılmasında etkisi olduğu iddia edilen Çevik Bir, konuyla ilgili muhabirimizin sorusuna ilginç bir cevap verdi.

Çevik Bir, "YAŞ kararlarıyla TSK'dan uzaklaştırılan Tabip Albay Mustafa Kahramanyol'un eski eşi Nurcan Akçay, Kahramanyol'un ordudan atılması için sizin kendisine asılsız ihbar mektubu yazdırdığınızı ve bunun karşılığında iş ve para teklif ettiğinizi iddia etti. Nurcan Akçay'ın bu iddialarına ne diyorsunuz?" şeklindeki soruya "Onlar geçmişte kaldı" diye cevap verdi.

Bir, muhabirimizin "Bu, suçlamaları kabul ettiğiniz anlamına mı geliyor? Başka açıklamanız olmayacak mı?" sorusunu da cevapsız bıraktı. Sorulardan rahatsız olan Bir, muhabirimizin yanından uzaklaşarak, konuşmamayı tercih etti.

KONUYLA İLGİLİ GAZETE KÜPÜRÜNÜ ZORLA KAPATTI

Bu arada Ali Başak isimli bir vatandaş, YAŞ'zede Tabip Albay Mustafa Kahramanyol ile ilgili haberin yer aldığı gazete küpürünü protokolde oturan Çevik Bir'e göstererek, "Nurcan Akçay'ın size yönelik suçlamalarına bir cevabınız olmayacak mı?" sorusunu yöneltti. Gazete küpürünün kendisine gösterilmesinden büyük rahatsızlık duyan Bir, eliyle vatandaşa müdahale ederek, küpürü zorla kapattırdı. Emekli Orgeneral bir yandan bu müdahalede bulunurken, diğer taraftan, "Ben o gazeteleri okumuyorum, o haberlerin hiçbirini okumuyorum" diye savunmaya geçmesi dikkat çekti.

Amerika'dan gelir gelmez ayağının tozuyla Lions Kulüpleri'nin davetine katılan Çevik Bir, burada Atatürk'ü anlatan bir konuşma yaptı. Program sonunda Lions Kulüpleri 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Nilüfer Ogan, Çevik Bir'i, bir "teşekkür plaketi"yle ödüllendirdi.

Vakit
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
28.01.2026
02:37
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara düzenlemesinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Buna göre, sigaraların marketlerde hemen kasa arkasında yer alması yasaklanacak. Çocukların sıklıkla gittiği park ve bahçelerde de sigara içilmesine izin verilmeyecek. İşte milyonları ilgilendiren düzenlemenin detayları…
28.01.2026
02:36
Bingöl merkezli
Bingöl merkezli 'change' araç operasyonu: 4 tutuklama
Şahıslara ait hesaplarda 294 milyon 895 bin TL tutarında şüpheli işlem hacmi tespit edildi.
28.01.2026
02:35
Bingöl`de Rojava Protestosu
Bingöl'de Rojava Protestosu
DEM Parti ve Demokratik Kurumlar Platformu bileşenleri, Bingöl kent merkezinde düzenledikleri yürüyüşle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları protesto etti. Kent Meydanı'nda yapılan açıklamada Kobanê'deki abluka ve insani krize dikkat çekildi.
28.01.2026
02:33
Bingöl`de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl'de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl Belediyesi, zorlu kış şartlarında acil durumlara daha hızlı ve etkili müdahale edilebilmesi için AFAD personeline kar motoru kullanımı ve kış arama-kurtarma teknikleri eğitimi verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın