KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Vali avuç: kapımız herkese açıktır

Derdini anlatmak ve yardım talebinde bulunmak için gittiği Vali Vehbi Avuç'un kapısından çevrildiğini belirten işsiz genç, amacına ulaştı ve Vali Avuç'la görüşerek sıkıntılarını dile getirdi.

Vali avuç: kapımız herkese açıktır
10 AĞUSTOS 2007 CUMA 07:24
0
1325
0
AA aa
Vali Vehbi Avuç, gazetemizin dünkü yayımında yer alan ‘Ankara'da dayın yoksa' başlıklı haberde kendisini ziyarete geldiğini ancak kapıdan çevrildiğini iddia eden işsiz genci makamına davet etti.  Avuç, kapısının herkese açık olduğunu söyledi.
Edinilen bilgiye göre, Gazetemizin dünkü sayısında birinci sayfada yer alan ‘Ankara'da dayın yoksa' başlıklı haberde sürücü belgesi ve özel güvenlik sertifikasına sahip olmasına rağmen iş bulamadığını, çaldığı tüm kapıların ise yüzüne kapatıldığını öne süren Bingöl'ün Genç İlçesi Bayırlı Köyü Geldan Mezrası'nda ikamet eden 27 yaşındaki Bilal Adaş, Vali Avuç ile görüştü.
Yaklaşık 1 ay önce derdini anlatmak ve yardım talebinde bulunmak için gittiği Vali Vehbi Avuç'un kapısından çevrildiğini belirten Adaş, görüştüğü Vali Avuç'a derdini anlattı.
Uzun bir süre yaşadığı sıkıntıları ve işsizlikten duyduğu rahatsızlığı anlatan Adaş, Vali Avuç'tan iş için destek istedi. Kendisine her konuda yardımcı olacağı söyleyen Avuç ise iş konusunda söz veremeyeceğini belirtti.
Artık Türkiye'de herkesin sınavla işe alındığına dikkat çeken Avuç, “Ben valiyim, ben bile başka bir yerde çalışmak istesem KPSS'den yeterli bir puan almış almam gerekiyor. Ayrıca çalışmak istediğim işe vasıflarımın uyması lazım. Herkes iş istiyor ama bunun için sınavdan geçmesi gerekiyor. Ayrıca eskisi gibi torpil olayı da yok. İşçi alımları şeffaf bir şekilde yapılıyor” şeklinde konuştu.
Üniversiten mezun olan her iki oğlunun da işsiz olduğunu söyleyen Avuç, yinede Adaş'a iş bulmak için elinden geleni yapacağını söyledi.
Adaş'ın, Valilik kapısından geri çevrildiği yönündeki sitemine ilişkin bir açıklamada bulunan Vali Avuç, gün boyu insanların sıkıntılarını dinleme gibi şansının bulunmadığını, hizmetlerin takibi, aksaklıkların giderilmesi gibi önemli konularla da yakından ilgilenmek zorunda olduğunu söyledi. Bu zaman darlığına rağmen imkanlar dahilinde kapısına gelen herkesin derdini dinlediğini vurgulayan Vali Avuç; “Kapımız herkese açıktır. İnsanlarımızın derdini dinliyor, imkanlar dahilinde yardımcı oluyoruz. Yaşadığımız yoğunluk arasında bu tür bir sıkıntının yaşanması şahsımı üzmüştür” diye konuştu.





BİNGOLONLİNE / BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın