KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2025 Salı
°C

Vali avuç: kapımız herkese açıktır

Derdini anlatmak ve yardım talebinde bulunmak için gittiği Vali Vehbi Avuç'un kapısından çevrildiğini belirten işsiz genç, amacına ulaştı ve Vali Avuç'la görüşerek sıkıntılarını dile getirdi.

Vali avuç: kapımız herkese açıktır
10 AĞUSTOS 2007 CUMA 07:24
0
1161
0
AA aa
Vali Vehbi Avuç, gazetemizin dünkü yayımında yer alan ‘Ankara'da dayın yoksa' başlıklı haberde kendisini ziyarete geldiğini ancak kapıdan çevrildiğini iddia eden işsiz genci makamına davet etti.  Avuç, kapısının herkese açık olduğunu söyledi.
Edinilen bilgiye göre, Gazetemizin dünkü sayısında birinci sayfada yer alan ‘Ankara'da dayın yoksa' başlıklı haberde sürücü belgesi ve özel güvenlik sertifikasına sahip olmasına rağmen iş bulamadığını, çaldığı tüm kapıların ise yüzüne kapatıldığını öne süren Bingöl'ün Genç İlçesi Bayırlı Köyü Geldan Mezrası'nda ikamet eden 27 yaşındaki Bilal Adaş, Vali Avuç ile görüştü.
Yaklaşık 1 ay önce derdini anlatmak ve yardım talebinde bulunmak için gittiği Vali Vehbi Avuç'un kapısından çevrildiğini belirten Adaş, görüştüğü Vali Avuç'a derdini anlattı.
Uzun bir süre yaşadığı sıkıntıları ve işsizlikten duyduğu rahatsızlığı anlatan Adaş, Vali Avuç'tan iş için destek istedi. Kendisine her konuda yardımcı olacağı söyleyen Avuç ise iş konusunda söz veremeyeceğini belirtti.
Artık Türkiye'de herkesin sınavla işe alındığına dikkat çeken Avuç, “Ben valiyim, ben bile başka bir yerde çalışmak istesem KPSS'den yeterli bir puan almış almam gerekiyor. Ayrıca çalışmak istediğim işe vasıflarımın uyması lazım. Herkes iş istiyor ama bunun için sınavdan geçmesi gerekiyor. Ayrıca eskisi gibi torpil olayı da yok. İşçi alımları şeffaf bir şekilde yapılıyor” şeklinde konuştu.
Üniversiten mezun olan her iki oğlunun da işsiz olduğunu söyleyen Avuç, yinede Adaş'a iş bulmak için elinden geleni yapacağını söyledi.
Adaş'ın, Valilik kapısından geri çevrildiği yönündeki sitemine ilişkin bir açıklamada bulunan Vali Avuç, gün boyu insanların sıkıntılarını dinleme gibi şansının bulunmadığını, hizmetlerin takibi, aksaklıkların giderilmesi gibi önemli konularla da yakından ilgilenmek zorunda olduğunu söyledi. Bu zaman darlığına rağmen imkanlar dahilinde kapısına gelen herkesin derdini dinlediğini vurgulayan Vali Avuç; “Kapımız herkese açıktır. İnsanlarımızın derdini dinliyor, imkanlar dahilinde yardımcı oluyoruz. Yaşadığımız yoğunluk arasında bu tür bir sıkıntının yaşanması şahsımı üzmüştür” diye konuştu.





BİNGOLONLİNE / BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2025
01:06
Rektör Çelik`ten bilimsel üretim başarısı!
Rektör Çelik'ten bilimsel üretim başarısı!
Türkiye'deki 202 üniversite rektörünün akademik alandaki başarısını gösteren h-indeks sıralaması açıklandı. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik 195 rektörü geride bıraktı. Çelik'e, ayrıca İTÜ tarafından düzenlenen Akademik Performans Ödül Töreni'nde '2024 Yılı Yayın Ödülü' takdim edildi.
10.06.2025
01:05
Sami Akbulut mevcut rektörü geride bıraktı!
Sami Akbulut mevcut rektörü geride bıraktı!
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, 202 üniversitenin rektörünün uluslararası arenada kabul gören ve bilimsel üretim performanslarının ölçüldüğü araştırmada 34 h – indeks ile ilk 20'ye giremedi. İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne aday olan ancak siyaseten yalnız bırakılan Bingöllü hemşehrimiz Prof. Dr. Ahmet Sami Akbulut'un indeksinin Akpolat'tan 10 puan daha yüksek olduğu ortaya çıktı.
10.06.2025
01:04
Bingöl`den gitmişlerdi! Kaybolan 2 kişi bulundu
Bingöl'den gitmişlerdi! Kaybolan 2 kişi bulundu
Bingöl'den Tunceli'nin Pülümür ilçesine giden ve Buyar Gölü'ne gitmek üzere yola kaybolan 2 kişi, ekipler tarafından yapılan 12 saatlik çalışma sonucunda bulundu.
10.06.2025
01:03
Prof. Dr. Çapak`a bir görev daha!
Prof. Dr. Çapak'a bir görev daha!
Bingöl Üniversitesi Rektörü iken Kırgızistan Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olarak atanan Prof. Dr. İbrahim Çapak, YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
10.06.2025
01:02
Bingöl`de 228 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 228 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Genç ilçesinde 228 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
10.06.2025
01:01
Bingöl`de iki ayrı kaza: 8 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza: 8 yaralı
Bingöl'de meydana gelen iki ayrı kazada 8 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın