KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Vali avuç karlıova'daki okulları inceledi

Kırsal kesimlerde okula gidemeyen çocukların eğitime kazandırılması açısından öğretmenlere büyük görev düştüğünü hatırlatan Vali Avuç, herkesin, üzerine düşen görevi eksiksiz bir şekilde yerine getirmekle yükümlü olduğunu vurguladı.

Vali avuç karlıova`daki okulları inceledi
14 EYLÜL 2007 CUMA 06:45
0
1336
0
AA aa
Vali Vehbi Avuç, Bingöl'ün Karlıova İlçesinde yeni yapılan ve onarımı devam eden okullarda eğitim öğretim yılı öncesi incelemelerde bulundu.
2007–2008 Eğitim-Öğretim Yılı öncesi Karlıova ilçesinde inşaatı devam eden Kargapazarı, Toklular ve Serpmekaya Köyü İlköğretim Okullarında incelemelerde bulunan Vali Vehbi Avuç, eğitim-öğretim haftasının başladığı gün, bu çalışmaların tamamlandığını görmek istediğini görevlilere illeti.
Ayrıca yeni yapılan ve eğitime hazır hale getirilen Taşlıçay Köyü İlköğretim Okulu'nda da incelemelerde bulunan Vali Avuç, yaptığı gözlemlerde bir takım eksikliklerin olduğunu tespit etti. Vali Avuç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu'ya eksikliklerin biran önce giderilmesi yönünde talimat verdi.
İncelemeler sırasında okul idarecileri ve öğretmenleriyle de görüşen Vali Avuç, sorunları dinledi.
Özelikle kırsal kesimlerde okula gidemeyen çocukların eğitime kazandırılması açısından öğretmenlere büyük görev düştüğünü hatırlatan Vali Avuç, herkesin, üzerine düşen görevi eksiksiz bir şekilde yerine getirmekle yükümlü olduğunu vurguladı.
Yapımı devam eden köy yollarında da incelemelerde bulunan ve bölge halkının daha fazla mağdur olmaması açısından çalışmaların kısa sürede tamamlanması için müteahhit firma yetkililerine talimat veren Vali Avuç, ilçe kaymakamından da işlerin takipçisi olmasını istedi.
Yapılan incelemelerin ardından köylülerle bir araya gelerek onarlın sorunlarını dinleyen Vali Avuç, okula gitmeyen kız çocuklarının olup olmadığı konusunda bilgi aldı.
Vali Avuç;” Bingöl'ün eğitim açısından daha verimli bir il olması için herkes çocuğunu okula göndermek zorundadır. Devletimiz okula gidemeyen çocukların eğitime kazandırılması açısından her türlü imkânı seferber etmiştir” dedi.




BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın