KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Şubat 2026 Pazar
°C

Vali Ekinci Deprem Bölgesinde...

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, deprem bölgesinde vatandaşları ziyaret etti. Gelişmeler ise an be an paylaşılarak kamuoyu bilgilendiriliyor...

Vali Ekinci Deprem Bölgesinde...
14 HAZİRAN 2020 PAZAR 22:16
1
4562
0
AA aa

Merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yaraların sarılması için bölgeye çok sayıda ekip intikal ettirildi.

  • Saat 21.00 itibariyle; Karlıova/ Elmalı Köyündeki bir vatandaşımız hafif yaralı olarak Bingöl Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.
  • Saat 21.15 - Karlıova / Kaynarpınar Köyünde göçük altından sağ olarak çıkarılan Güvenlik Korucumuz Erzurum Araştırma Hastanesine sevk edildi.
  • Saat 21:30 - Yedisu ilçesi Elmalı ve Dinarbey köylerimizde hasar gören ahırlarımızda 15 küçük baş hayvanın telef olduğu tespit edilmiştir. Tarım ve Orman il Müdürlüğümüze bağlı 8 ekip Yedisu ve Karlova ilçelerimizde hasar tespit çalışmalarına devam etmektedir.
  • Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğümüze bağlı 12 kişiden oluşan 3 Psiko-Sosyal Destek Ekibi depremin hemen akabinde depremin merkez üssü Karlıova ilçesi Kaynarpınar Köyü ve Yedisu İlçesi Elmalı ve Dinarbey Köylerine intikal ettirilmiştir.
  • Muş AFAD Lojistik deposundan 550 adet barınma çadırı afet bölgesine sevk edilmiştir. Çadırlardan 250 adet Karlıova'ya, 300 adet de Yedisuya gönderilmiştir.
  • “Hasarların tespit edildiği köylerimize ilk etapta ivedi olarak Bingöl AFAD dan 7 arama kurtarma aracı ile 7 ekip 27 personel sevk edilmiştir.  Diyarbakır AFAD Müdürlüğünden 2 ekip ile 6 kişilik arama kurtarma ekibi; Tunceli, Muş, Batman ve Malatya AFAD Müdürlüklerinden 1'er arama kurtarma ekibi; Erzurum AFAD Müdürlüğünden 3 ekip ve 18 personel afet bölgesine sevk edilmiştir. Karayolları 84. Şube şefliğinden 2 Loder, 1 JSB, 1 kamyon, 1 Greyder; Bingöl Belediyesine ait 13 kişilik 2 ekip;, Aksa-Fedaş'a ait 6 araç, 17 personel; Bingöl Telekom'a ait 3 mobil araç afet bölgesine sevk edilmiştir” denildi.
  • Saat 22:00 Karlıova / Kaynarpınar Depremi sonrasında 1 Güvenlik Korucumuz şehit oldu; 1 vatandaşımız Erzurum'a sevk edildi; 2 vatandaşımız tedavileri sonrasında taburcu edilirken 6 vatandaşımız da Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi görmektedir.

VALİ EKİNCİ DEPREM BÖLGESİNDE

Deprem sonrası kriz masasına başkanlık yaparak koordineyi sağlayan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, daha sonra deprem bölgesine intikal etti.

Karlıova/Kaynarpınar köyüne geçerek vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini paylaşan Vali Ekinci: “Devletimiz her türlü afet ve musibette vatandaşlarımızın yanındadır” mesajını verdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP`tan 5. Yıl Buluşması
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
07.02.2026
21:12
Adaklı`da eğitim çalışmaları ele alındı
Adaklı'da eğitim çalışmaları ele alındı
Eğitime Destek Koordinasyon Toplantısı, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
07.02.2026
21:05
Bingöl`de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine doğalgaz sevkiyatı yapan tırın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
07.02.2026
19:35
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
DEM Parti İl Genel Meclis Gurubu'nca Bingöl İl Genel Meclisi'ne sunulan soru önergesinde, İl Özel İdaresi hissesi bulunan YEM-SÜT A.Ş.'ye ait arsa satış ihalesinin ardından yaşanan süreç ve kamu zararı ihtimali gündeme taşındı. Önergede, ihalenin onaylanıp onaylanmadığından tahsilat sürecine kadar birçok başlıkta açıklama talep edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın