Vali Ekinci Deprem Bölgesinde...
Bingöl Valisi Kadir Ekinci, deprem bölgesinde vatandaşları ziyaret etti. Gelişmeler ise an be an paylaşılarak kamuoyu bilgilendiriliyor...
14 HAZİRAN 2020 PAZAR 22:16 |
1 |
4867 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yaraların sarılması için bölgeye çok sayıda ekip intikal ettirildi.
- Saat 21.00 itibariyle; Karlıova/ Elmalı Köyündeki bir vatandaşımız hafif yaralı olarak Bingöl Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.
- Saat 21.15 - Karlıova / Kaynarpınar Köyünde göçük altından sağ olarak çıkarılan Güvenlik Korucumuz Erzurum Araştırma Hastanesine sevk edildi.
- Saat 21:30 - Yedisu ilçesi Elmalı ve Dinarbey köylerimizde hasar gören ahırlarımızda 15 küçük baş hayvanın telef olduğu tespit edilmiştir. Tarım ve Orman il Müdürlüğümüze bağlı 8 ekip Yedisu ve Karlova ilçelerimizde hasar tespit çalışmalarına devam etmektedir.
- Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğümüze bağlı 12 kişiden oluşan 3 Psiko-Sosyal Destek Ekibi depremin hemen akabinde depremin merkez üssü Karlıova ilçesi Kaynarpınar Köyü ve Yedisu İlçesi Elmalı ve Dinarbey Köylerine intikal ettirilmiştir.
- Muş AFAD Lojistik deposundan 550 adet barınma çadırı afet bölgesine sevk edilmiştir. Çadırlardan 250 adet Karlıova'ya, 300 adet de Yedisuya gönderilmiştir.
- “Hasarların tespit edildiği köylerimize ilk etapta ivedi olarak Bingöl AFAD dan 7 arama kurtarma aracı ile 7 ekip 27 personel sevk edilmiştir. Diyarbakır AFAD Müdürlüğünden 2 ekip ile 6 kişilik arama kurtarma ekibi; Tunceli, Muş, Batman ve Malatya AFAD Müdürlüklerinden 1'er arama kurtarma ekibi; Erzurum AFAD Müdürlüğünden 3 ekip ve 18 personel afet bölgesine sevk edilmiştir. Karayolları 84. Şube şefliğinden 2 Loder, 1 JSB, 1 kamyon, 1 Greyder; Bingöl Belediyesine ait 13 kişilik 2 ekip;, Aksa-Fedaş'a ait 6 araç, 17 personel; Bingöl Telekom'a ait 3 mobil araç afet bölgesine sevk edilmiştir” denildi.
- Saat 22:00 Karlıova / Kaynarpınar Depremi sonrasında 1 Güvenlik Korucumuz şehit oldu; 1 vatandaşımız Erzurum'a sevk edildi; 2 vatandaşımız tedavileri sonrasında taburcu edilirken 6 vatandaşımız da Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi görmektedir.
VALİ EKİNCİ DEPREM BÖLGESİNDE
Deprem sonrası kriz masasına başkanlık yaparak koordineyi sağlayan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, daha sonra deprem bölgesine intikal etti.
Karlıova/Kaynarpınar köyüne geçerek vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini paylaşan Vali Ekinci: “Devletimiz her türlü afet ve musibette vatandaşlarımızın yanındadır” mesajını verdi.
|
01.09.2026 02:27
 |
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz' |
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi. |
|
01.09.2026 02:25
 |
Motorine 3,60 liralık vergi zammı! |
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor. |
|
01.09.2026 02:24
 |
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı! |
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. |
|
01.09.2026 02:23
 |
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın' |
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı. |
|
01.09.2026 02:22
 |
Cami bahçesinde yılan paniği! |
Cami bahçesinde yılanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yılanı kontrollü şekilde yakaladı. |
|
31.08.2026 05:25
 |
Bingöl'e 89 hekim atanacak! |
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak. |
|
|