KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Vali Ekinci Deprem Bölgesinde...

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, deprem bölgesinde vatandaşları ziyaret etti. Gelişmeler ise an be an paylaşılarak kamuoyu bilgilendiriliyor...

Vali Ekinci Deprem Bölgesinde...
14 HAZİRAN 2020 PAZAR 22:16
1
4727
0
AA aa

Merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yaraların sarılması için bölgeye çok sayıda ekip intikal ettirildi.

  • Saat 21.00 itibariyle; Karlıova/ Elmalı Köyündeki bir vatandaşımız hafif yaralı olarak Bingöl Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.
  • Saat 21.15 - Karlıova / Kaynarpınar Köyünde göçük altından sağ olarak çıkarılan Güvenlik Korucumuz Erzurum Araştırma Hastanesine sevk edildi.
  • Saat 21:30 - Yedisu ilçesi Elmalı ve Dinarbey köylerimizde hasar gören ahırlarımızda 15 küçük baş hayvanın telef olduğu tespit edilmiştir. Tarım ve Orman il Müdürlüğümüze bağlı 8 ekip Yedisu ve Karlova ilçelerimizde hasar tespit çalışmalarına devam etmektedir.
  • Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğümüze bağlı 12 kişiden oluşan 3 Psiko-Sosyal Destek Ekibi depremin hemen akabinde depremin merkez üssü Karlıova ilçesi Kaynarpınar Köyü ve Yedisu İlçesi Elmalı ve Dinarbey Köylerine intikal ettirilmiştir.
  • Muş AFAD Lojistik deposundan 550 adet barınma çadırı afet bölgesine sevk edilmiştir. Çadırlardan 250 adet Karlıova'ya, 300 adet de Yedisuya gönderilmiştir.
  • “Hasarların tespit edildiği köylerimize ilk etapta ivedi olarak Bingöl AFAD dan 7 arama kurtarma aracı ile 7 ekip 27 personel sevk edilmiştir.  Diyarbakır AFAD Müdürlüğünden 2 ekip ile 6 kişilik arama kurtarma ekibi; Tunceli, Muş, Batman ve Malatya AFAD Müdürlüklerinden 1'er arama kurtarma ekibi; Erzurum AFAD Müdürlüğünden 3 ekip ve 18 personel afet bölgesine sevk edilmiştir. Karayolları 84. Şube şefliğinden 2 Loder, 1 JSB, 1 kamyon, 1 Greyder; Bingöl Belediyesine ait 13 kişilik 2 ekip;, Aksa-Fedaş'a ait 6 araç, 17 personel; Bingöl Telekom'a ait 3 mobil araç afet bölgesine sevk edilmiştir” denildi.
  • Saat 22:00 Karlıova / Kaynarpınar Depremi sonrasında 1 Güvenlik Korucumuz şehit oldu; 1 vatandaşımız Erzurum'a sevk edildi; 2 vatandaşımız tedavileri sonrasında taburcu edilirken 6 vatandaşımız da Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi görmektedir.

VALİ EKİNCİ DEPREM BÖLGESİNDE

Deprem sonrası kriz masasına başkanlık yaparak koordineyi sağlayan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, daha sonra deprem bölgesine intikal etti.

Karlıova/Kaynarpınar köyüne geçerek vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini paylaşan Vali Ekinci: “Devletimiz her türlü afet ve musibette vatandaşlarımızın yanındadır” mesajını verdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın