KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2026 Cuma
°C

Vali Ekinci Deprem Bölgesinde...

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, deprem bölgesinde vatandaşları ziyaret etti. Gelişmeler ise an be an paylaşılarak kamuoyu bilgilendiriliyor...

Vali Ekinci Deprem Bölgesinde...
14 HAZİRAN 2020 PAZAR 22:16
1
4750
0
AA aa

Merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yaraların sarılması için bölgeye çok sayıda ekip intikal ettirildi.

  • Saat 21.00 itibariyle; Karlıova/ Elmalı Köyündeki bir vatandaşımız hafif yaralı olarak Bingöl Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.
  • Saat 21.15 - Karlıova / Kaynarpınar Köyünde göçük altından sağ olarak çıkarılan Güvenlik Korucumuz Erzurum Araştırma Hastanesine sevk edildi.
  • Saat 21:30 - Yedisu ilçesi Elmalı ve Dinarbey köylerimizde hasar gören ahırlarımızda 15 küçük baş hayvanın telef olduğu tespit edilmiştir. Tarım ve Orman il Müdürlüğümüze bağlı 8 ekip Yedisu ve Karlova ilçelerimizde hasar tespit çalışmalarına devam etmektedir.
  • Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğümüze bağlı 12 kişiden oluşan 3 Psiko-Sosyal Destek Ekibi depremin hemen akabinde depremin merkez üssü Karlıova ilçesi Kaynarpınar Köyü ve Yedisu İlçesi Elmalı ve Dinarbey Köylerine intikal ettirilmiştir.
  • Muş AFAD Lojistik deposundan 550 adet barınma çadırı afet bölgesine sevk edilmiştir. Çadırlardan 250 adet Karlıova'ya, 300 adet de Yedisuya gönderilmiştir.
  • “Hasarların tespit edildiği köylerimize ilk etapta ivedi olarak Bingöl AFAD dan 7 arama kurtarma aracı ile 7 ekip 27 personel sevk edilmiştir.  Diyarbakır AFAD Müdürlüğünden 2 ekip ile 6 kişilik arama kurtarma ekibi; Tunceli, Muş, Batman ve Malatya AFAD Müdürlüklerinden 1'er arama kurtarma ekibi; Erzurum AFAD Müdürlüğünden 3 ekip ve 18 personel afet bölgesine sevk edilmiştir. Karayolları 84. Şube şefliğinden 2 Loder, 1 JSB, 1 kamyon, 1 Greyder; Bingöl Belediyesine ait 13 kişilik 2 ekip;, Aksa-Fedaş'a ait 6 araç, 17 personel; Bingöl Telekom'a ait 3 mobil araç afet bölgesine sevk edilmiştir” denildi.
  • Saat 22:00 Karlıova / Kaynarpınar Depremi sonrasında 1 Güvenlik Korucumuz şehit oldu; 1 vatandaşımız Erzurum'a sevk edildi; 2 vatandaşımız tedavileri sonrasında taburcu edilirken 6 vatandaşımız da Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi görmektedir.

VALİ EKİNCİ DEPREM BÖLGESİNDE

Deprem sonrası kriz masasına başkanlık yaparak koordineyi sağlayan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, daha sonra deprem bölgesine intikal etti.

Karlıova/Kaynarpınar köyüne geçerek vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini paylaşan Vali Ekinci: “Devletimiz her türlü afet ve musibette vatandaşlarımızın yanındadır” mesajını verdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
21.05.2026
17:08
Bingöl`de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Bingöl'de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
21.05.2026
17:01
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
16:53
Bingöl`de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde mayıs ayına rağmen yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorlu şartlarda mesai yapıyor.
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın