KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Vali Ekinci: İslam âleminin huzuru için dua etmeliyiz

Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayan Vali Ekinci; 'Sevgi, kardeşlik ve barış duygularının içten hissedildiği müstesna gecelerimizden olan Berat Kandili'nde Yüce Rabbimizden bizleri affetmesini dilemeli, İslam âleminin ve tüm dünyanın huzuru için dua etmeliyiz'

Vali Ekinci: İslam âleminin huzuru için dua etmeliyiz
06 NİSAN 2020 PAZARTESİ 16:03
0
1622
0
AA aa

Bingöl Valisi Kadir Ekinci'nin Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, Berat Kandili'ne ulaşmış olmanın huzur ve mutluluğu içerisinde olduklarını aktaran Vali Ekinci; “Ramazan ayının müjdesi olan bu günlerimiz bizlere, Alemlerin Rabbi olan Allah'a kulluk bilincimizi tazelemeyi ve mü'min sorumluluğuyla hayatı yeniden düzenlemeyi hatırlatır ve öğretir. Ahlak ve iyilik, adalet ve erdem eylemleri ile bütünleşen her salim kalp bu hatırlatıcı değerler üzerinden zamana ve mekana tanıklığını günceller. Bu maneviyat iklimi, yaptıklarımız ve yapacaklarımız için, ‘hesaba çekilmeden önce nefsimizi hesaba çekme' imkânı verir.  Zamana ışık misali düşen bu geceler, modern çeldiricilerin ve zamanı kokutanların fitnesine karşı imanlarımızı tazelemeyi, salih ameller ile duruşumuzu sağlamlaştırmayı, hakkı ve sabrı tavsiyeleşerek ömürlerimizi bereketlendirmeyi gerektirir.   Bu vesileyle; sevgi, kardeşlik ve barış duygularının içten hissedildiği müstesna gecelerimizden olan Berat Kandili'nde Yüce Rabbimizden bizleri affetmesini dilemeli, İslam âleminin ve tüm Dünya'nın huzuru için dua etmeliyiz” dedi.

“BU ZORLU SINAVI EN AZ HASARLA ATLATACAĞIZ İNŞALLAH”

Vali Ekinci, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Rabbimizin sonsuz af ve merhametine sığınarak; kendimizi her türlü haksızlık, adaletsizlik, kin, nefret ve intikam duygularından arındırmalı, unuttuğumuz değerlerimize dönmeli, bağışlama ve bağışlanma duygularımızı güçlendirmeli, dargınlıkları gidermeli, kırdığımız kalpleri yeniden onarmalıyız.

Koronavirüsle mücadele kapsamında zor bir süreçten geçiyoruz. Bu illetin önlenmesi amacıyla mesai mefhumuna takılmadan fedakârca çalışan kamu kurum ve kuruluşlarımızdaki personelimize, gönüllülük esası ile çalışan sivil toplum kuruluşlarındaki arkadaşlarımıza ve kurallara uyarak evinde kalan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Devlet-millet el ele aldığımız önlemlerle bu zorlu sınavı en az hasarla atlatacağız inşallah. 

Bu duygu ve düşüncelerle Bingöllü hemşehrilerimizin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin ‘Berat Kandili'ni tebrik ediyor; ‘sağlık, huzur, rahmet ve berekette buluşmayı Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma:
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın