KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Vali Ekinci: 'Kerbela, mazlumun yanında durmayı öğütleyen ortak acımızdır'

Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen oruç açma programında konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci; 'Kerbela, mazlumun yanında durmayı öğütleyen ortak acımızdır. İnşallah bizler de Kerbela'dan aldığımız dersle, rengine, diline ve dinine bakmaksızın her daim zalimin karşısında ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz' dedi.

Vali Ekinci: `Kerbela, mazlumun yanında durmayı öğütleyen ortak acımızdır`
09 AĞUSTOS 2022 SALI 17:41
3
1234
0
AA aa

Bingöl Valiliği koordinesinde Muharrem ayının 10. günü nedeniyle “Yas-ı Matem Oruç Açma Programı” düzenlendi.

Merkez Bahçelievler Aşağı Çarşı mevkiindeki bir işletmede düzenlenen programa Vali Kadir Ekinci, STK temsilcileri, Kaymakamlar, İl protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Vali Kadir Ekinci, Karbela tarihini iyi anlamak gerektiğinin altını çizdi.

Vali Ekinci, "Bizler için Muharrem ayı, Aşure günü ve Kerbela hadisesi önemli dersler içeren bir ibret tarihidir. Bu tarihi iyi okumak, iyi anlamak ve doğru dersler çıkartmak zorundayız. Bu anlamda Kerbela, mazlumun yanında durmayı öğütleyen ortak acımızdır. İnşallah bizler de Kerbela'dan aldığımız dersle, “rengine, diline ve dinine” bakmaksızın her daim zalimin karşısında ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Muharrem ayı sadece Kerbela değil peygamberler tarihindeki önemli olayların vuku bulduğu bir aydır. Birçok peygamber, Şah-ı Şehidan Hz. Hüseyin ve daha nice yiğit bu ayda yaşadıkları örneklikle bizlere hakta sabır ve sebat etmeyi, fedakarlığı, birliği ve beraberliği öğretmişlerdir” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2025
23:26
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Protokol öncesi Bingöl'e gelen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen; 'Biz iki belediye arasında sadece teknik iş birliği değil; kültür, eğitim, sosyal yaşam gibi alanlarda kalpten kalbe bir bağ kurmak istiyoruz. Bu kardeşlik, Türkiye'ye örnek olacak' dedi.
06.07.2025
23:25
Bingöl`deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'de çıkan orman ve arazi yangınları, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın