KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Vali Ekinci'den Resmi İlan Genelgesi

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, ildeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, Resmi İlan Genelgesi Yayımladı.

Vali Ekinci`den Resmi İlan Genelgesi
29 MART 2022 SALI 16:00
1
1812
1
AA aa

Vali Ekinci imzasıyla yayımlanan genelgede, ilk olarak Basın İlan Kurumu'nun Teşkiline Dair 195 sayılı kanuna dikkat çekilerek, resmi ilanların Basın İlan Kurumu aracılığıyla yayımlatılmasının zorunlu olduğunu hatırlatıldı. Ekinci; Basın İlan Kurumu kanununda yer aldığı şekliyle, Resmi ilan ve reklamın tanımına da genelgede yer verdi.

Vali Ekinci, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun “Temel İlkeler” başlıklı 5. Maddenin 1. Fıkrası gereği, ihalelerde, saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarda ve zamanında karşılanması ve kaynakların verimli kullanılmasında idarelerin sorumlu olduğuna vurgu yaptı.

Kamu İhalelerinde “Doğrudan Temin” usulünün genel bir ihale yöntemi olarak algılanmaması, doğrudan temin hükümlerinden faydalanmak için yapılacak yada alınacak mal ve hizmetlerin bölünmemesi uyarısında bulunan Vali Kadir Ekinci'nin yayımladığı genelgede şu ifadeler yer aldı:

“İdarelerce mal veya hizmet alımları ile yapım işleri için ihaleye çıkılmadan önce uyulması zorunlu hususlar Kamu İhale Kanun da belirtilmiştir. Belirlenen parasal limitler dâhilinde yapılacak harcamaların yıllık toplamı, idarelerin bütçelerine bu amaçla konulacak ödeneklerin % 10' unu Kamu İhale Kurulunun uygun görüşü olmadıkça aşamayacağı belirtilmiştir. Yine aynı Kanunun 60. maddesinde görevlilerin cezai sorumluluğu düzenlenmiştir. İlimiz genelinde "Doğrudan Temin" usulünün, genel bir ihale yöntemi olarak algılanmaması, doğrudan temin hükümlerinden faydalanmak için yapılacak ya da alınacak mal ve hizmetlerin bölünmemesi, Kamu İhale Kanununda belirtilen özel koşullar dışına çıkılmaması, istenilen rekabet ortamının oluşturularak, kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması, ihalenin ilanına ilişkin hükümlerin yerine getirilerek olası iptallerin önüne geçilmesini önemle rica ederim.”

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN TEŞEKKÜR

Bingöl Valisi Kadir Ekinci'nin imzasıyla yayımlanan resmi ilan genelgesi, ilde yayın yapan resmi ilan yayınlama hakkına haiz gazetelerin temsilcileri tarafından sevinçle karşılandı. Sektör temsilcileri, Vali Ekinci'ye teşekkür etti.

Basın İlan Kurumu Diyarbakır Bölge Müdürü Osman Başeğmez'de, resmi ilan genelgesi sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bingöl Valisi Kadir Ekinci'ye teşekkür etti. Aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 7 ile hizmet verdiklerini hatırlatan Başeğmez, “Basın İlan Kurumu Genel Müdürümüz Sayın Rıdvan Duran katılımlarıyla gerçekleşen bölge basın buluşmasında sektör temsilcilerinin talepleri, Genel Müdürümüzün talimatlarıyla sorumluluk alanımızdaki Valilerimiz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, Batman, Siirt, Şırnak ve Bingöl illerimizde resmi ilan genelgesi yayımlatılmış oldu.  Genelgelerin basın sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91025)
29 Mart 2022 Salı 18:06
Sayın valim kanayan bir soruna parmak bastınız güzel de EKAP ta zaten yayınlanıyor. Yerel gazetelere ikramiye olmuş.
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle bulaşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle bulaşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
08.04.2026
00:15
Hülakü:
Hülakü: 'Bingöl rant kuşatması altında'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de planlanan enerji ve maden projelerine tepki göstererek TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
08.04.2026
00:14
Bingöl`de 16 şüpheli ve 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 16 şüpheli ve 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin 27 Mart–3 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda çeşitli suçlara karışan 16 şüpheli ile kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler de ele geçirildi.
08.04.2026
00:14
Bingöl`de 10 yıl hapis cezası bulunan firari bagajda yakalandı
Bingöl'de 10 yıl hapis cezası bulunan firari bagajda yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince durdurulan iki araçta yapılan aramada, bagaja gizlenen ve 10 yıl 10 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı. Olayla ilgili 4 kişi hakkında işlem başlatıldı.
08.04.2026
00:13
Genç`te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası
Genç'te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası
Bingöl'ün Genç ilçesi, baharla birlikte sporun birleştirici gücüne sahne olmaya hazırlanıyor. İlçede kurumlar arası dayanışmayı artırmak ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Kurumlar Arası Bahar Futbol Turnuvası' için geri sayım başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın