KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

Vali Ekinci'nin 'Ahilik Haftası' Mesajı

Vali Kadir Ekinci, Ahilik Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda; 'Ahilik kurumu, kültür dünyamızın ve toplumsal dokumuzu temel dinamiklerindendir. Onun için, yarattığı etki alanı ile dünyada 1 numara olan bu nadide kültürü canlı tutmak, birlik ve beraberliğimiz adına, ahlakı merkeze alan erdemli nesiller adına oldukça önem arz etmektedir.'

Vali Ekinci`nin `Ahilik Haftası` Mesajı
13 EYLÜL 2021 PAZARTESİ 15:40
3
857
1
AA aa

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, ekonominin can damarı olan esnafın 34. ‘Ahilik Haftası'nı yayınladığı bir mesaj ile kutladı.

Vali Ekinci, mesajında şu sözlere yer verdi:

“Ahilik kurumu, kültür dünyamızın ve toplumsal dokumuzu temel dinamiklerindendir. Onun için, yarattığı etki alanı ile dünyada 1 numara olan bu nadide kültürü canlı tutmak, birlik ve beraberliğimiz adına, ahlakı merkeze alan erdemli nesiller adına oldukça önem arz etmektedir.

Ahiliğin gönül fırınında pişen ahilik ekmeğinin ana maddelerini, ‘olgun kişilik, ahlak ve doğruluk' oluşturur. Ahilik; öğrenmenin yeri, yaşı ve zamanı olmaz diyen, komşusu siftah yapmadan kendi ticaretine başlamayan, paylaşmayı öğreten, iki günü birbirinden farklı kılmayı özendiren, ‘Eline, beline, diline sahip ol' düsturu ile toplumsal ahlakın özetini üyelerine sunan ekonomik, sosyal ve kültürel hayatımızın omurgasıdır.

Ahilik kültürü, düşünce dünyamızın yıldızlarından Ahi Evran'ın kültürüdür, onun bilgelik yoludur. Ahiler ise Ahi Evran'ın hayatımıza ışık saçan öğretisini izleyen taliplerdir.

Dünden bugüne nice milletlerin farklı renkler kattığı Anadolu toprakları, Ahilik kültürü ve pratiği ile yoğrulmuş, maya tutmuştur. Ahilik felsefesinde yalan ve aldatma yoktur, bencilliğe asla müsaade edilmez. Ahilikte adalet alınır, gülle tartılan adalet satılır. Ahiliğin terazisi doğruluk, dürüstlük ve vicdan terazisidir. Ahilik kurumu aklı iz'anı ve bilgiyi öne çıkarır, her sözünü ve işini bir bilgiye, bir tecrübeye yaslanarak ifa eder.  Bu bakımdan Ahi adalettir, Ahi emniyettir, Ahi basirettir, Ahi çalışkanlıktır, Ahi bilgi ve hikemi davranıştır.

Ahiler, güzel ahlâkları, hoşgörüleri, şefkat, merhamet ve ticari kabiliyetleri ile kadim medeniyetimizin izini sürmektedirler. Meşguliyetlerini sadece kâr sağlama faaliyeti olarak görmemekte, bunun yanında manevi imtihan olarak değerlendirmektedirler. Ahilik, ortaya koyduğu temel ilkeleriyle, toplumda yaşayan her kesimi kaynaştıran, bütünleştiren ve millet olma bilincini yayan 1000 yıllık müstesna bir gelenektir.

Günümüzde bu sistem, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ile temsil edilmektedir. Esnafımız ve sanatkarlarımız ne kadar güçlü ise ekonomimiz de o derece güçlü olur. Kendi öz sermayesi, yaratıcı kabiliyeti ve alın teri ile üretim yaparak ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan esnaf ve tüccarımız yeni nesiller için mutlu ve müreffeh yarınların teminatı olmaya devam edecektir inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle ilimizdeki tüm esnaf ve sanatkarlarımızın ‘Ahilik Haftasını' kutluyor, bu haftanın ülkemiz ve milletimiz için bolluk, bereket ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85446)
13 Eylül 2021 Pazartesi 23:43
Ahilik haftasi var ama ahilik teskilati nerede? Ilimiz bu konuda cok geride. Esnaf arasinda dayanisma yok herkes kendi halinde. Keske bu glenek surdurulebilseydi. Sn. Valimiz bu konuya bi el atsa guzel olurdu
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın