KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2024 Salı
°C

Vali güvençer'e son veda

Bir biri ardına veda programlarıyla karşılaşan Vali Güvençer: “Haktır ki; emaneten ve vekâleten birbirimize alıp verdiğimizin gerçek sahibi Hakk’tır. Emanete sadakat, hakiki borcumuzdur. Borçlu kalmak, borçlu gitmek istemem. Onun için sizleri Allah’a ısmarlamadan önce bana haklarınızı helal etmenizi mahcubiyetle istirham ederim” dedi.

Vali güvençer`e son veda
29 MAYIS 2013 ÇARŞAMBA 00:24
0
1988
5
AA aa

İçişleri Bakanlığı'nın Valililer Kararnamesi ile Muğla'ya atanan Vali Mustafa Hakan Güvençer, dün sabah saatlerinde son kez Valilik makamına geldi. Çıkışta, Valilik önünde toplanan Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, kurum amirleri, kamu çalışanları ve çok sayıda vatandaşla karşılaşan Vali Güvençer, herkesle tek tek vedalaştı ve helallik istedi.

Bingöl Eski Vali Yardımcısı Hatay Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın da vedalaşmak için önceki gün Bingöl'e geldi. Aydın, dün yapılan veda töreninde de hazır bulundu.

Valilik önünde tamamlanan vedalaşmanın akabinde Güvençer çifti yola koyuldu. Vali yardımcıları ve kurum amirlerinin eşlik ettiği konvoyla Elazığ'a doğru ilerleyen Güvençer çifti, bu kez Kuruca Köyü'nde yeni bir sürprizle karşılaştı. Vali Güvençer'in fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde ‘Bingöl Sizi Asla Unutmayacak' yazılı büyük bir pankartla karşılanan Vali Güvençer çifti, araçlarından inerek kendilerini bekleyenlerle son kez vedalaştılar. Duygulu anların yaşandığı vedalaşmada birçok kişi gözyaşlarına hakim olamadı.

Vedalaşmanın akabinde kimsenin zahmet buyurmaması ricasında bulunan Güvençer çifti, yollarına devam ettiler.

GÜVENÇER'DEN VEDA MESAJI

Bingöl'den ayrılan Vali Güvençer, veda mesajı yayımladı. Mesajında, kendisi için bin bir bereketi taşıyarak akıp coşan bir su gibi geçen 2 yıl 5 aylık zaman zarfında Bingöllülerle acısıyla, tatlısıyla pek çok şeyi kardeşçe paylaştığını ifade eden Vali Güvençer, veda zamanının geldiğini belirti ve ekledi:

“Veda vakti gelip çattığında aklımda yalnızca güzel hatıralar, yüreğimde firakın derin sancısı ve samimi dostluğunuzun ve dualarınızın muhteşem zenginliği var. Omuzlarımda koca Bingöl'ün mukaddes mesuliyetinin ağırlığı yürürken, önümde hep Bingöllünün irfanının ışığı, kollarımda hep siz sevgili kardeşlerimin güçlü desteği, ayak izlerimin yanında binlerce hemşerimin kavi ve müstakar ayak izleri vardı. Menzili müstakim ama uzun, güzergâhı zorlu, ama yolcuları ile kutlanmış bu seyahatte cisimlerimizce belki küçük lakin niyetlerimizce büyük adımlarımızla karınca/kararımızca su taşıdık birlikte. Zaman ve mekân, su ve ateş, yol ve menzil şahidimiz, Refik-i Alamız her daim yanımızda olsun. Haktır ki; emaneten ve vekâleten birbirimize alıp verdiğimizin, gerçek sahibi Hakk'tır. Emanete sadakat hakiki borcumuzdur. Borçlu kalmak, borçlu gitmek istemem. Onun için sizleri Allah'a ısmarlamadan önce bana haklarınızı helal etmenizi mahcubiyetle istirham ederim.”

Tüm Bingöl halkını Allah'a emanet ettiğini aktaran Güvençer, şunları söyledi:

“Bütün Bingöllü hemşerilerime, Sayın Bakan'ıma, milletvekillerimize, sevgili vali yardımcısı ve kaymakam kardeşlerime, Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimize, üniversitemiz ve yargı camiamızın saygıdeğer üyelerine, silahlı kuvvetlerimiz ve kolluk güçlerimizin fedakâr görevlilerine, İl Genel Meclisi üyelerimize, kamu çalışanı arkadaşlarıma, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti teşkilatları ve basın mensuplarına en içten şükranımı arz ile sizlere veda ediyorum. Sevgili Bingöl'ümüzün bahtı açık, ufukları aydınlık, istikbali; adının çağrıştırdığı gibi bereketli ve muharrem olsun. Allah'a emanet olunuz” şeklinde konuştu. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
hakan ali (@Misafir_13761)
30 Mayıs 2013 Perşembe 14:55
Yanlış anlamayında sorması ayıp ne gibi bir çalışmalar yaptıki arkasından üzülüyorsunuz sanki 10 yıldır bingöl valisiydi.Fakirlerin karnınımı doyurdu Yoksulluğu sona mı erdirdi çok büyük emeklerimi var. yollarmı yaptırdı fabrikalarmı açtı.köprülermi kurdu işsizlikmi sona erdi Ben hiç birşey görmedim.
üzgün-mutsuz (@Misafir_13738)
29 Mayıs 2013 Çarşamba 16:43
Yeni valiyle hiç birsey eskisi gibi olmıyacak biliyoruz sizi cok özleyecez sayın valım
asena_12 (@Misafir_13734)
29 Mayıs 2013 Çarşamba 10:15
Ahh valim ahh şehrimiz öksüz yetim kalmıs haberiniz yok dündendir bi burukluktur sarmıs içimizi öyle böyle degil tanısmamız kısa sureli olsada sizide eşinizide cok cok cok sevdıgımı söylemek isterim yazın insallah misafiriniz olacaz :) Allah yar ve yardımcınız olsun unutulmıyacaksınız....
ZAZA CLASROOM TEACHER (@Misafir_13733)
29 Mayıs 2013 Çarşamba 10:01
senin gibi adamlara canımız kurban... seni sen yapan mütevaziliğin ve her zaman halkın içinde olmandır... teravih namazlarından sonra kahvelerde halkla oturup sohbet etmen beni çok etkilemişti...
ALLAH EBEDEN RAZI OLSUN SENDEN YOLUN DAİMA AÇIK OLSUN...
ahmet ahmet (@Misafir_13731)
29 Mayıs 2013 Çarşamba 09:57
Allah yollarını acık etsın yeni görev yerlerinde basarılar dilerim ha bu arada Sayın valımızın vakıf mudurunun kulagına son dk bişeyler fısıldaması gözlerden kaçmadı:)
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
20.05.2024
11:47
Bingöl`de ölmenin maliyeti kaç para?
Bingöl'de ölmenin maliyeti kaç para?
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, yaşamın her alanı gibi cenaze masraflarını da etkiledi. Bingöl'de bir cenazenin defin sırasından sonrasına uzanan masrafları ne kadar? İşte o detaylar ve taziyelerde bütçeleri zorlayan gelenekler…
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın