KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mart 2026 Çarşamba
°C

Vali Kadir Ekinci'nin 'Mevlid Kandili' Mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Mevlid kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Ekinci mesajında: 'Peygamber efendimizi anma ve anlama vesilesiyle kendimize dönük muhasebeler de yapmalıyız. Maneviyatımızı, birlik ve berberliğimizi, yardımlaşma ve dayanışmamızı risalet kurumu ve evrensel örneklik dolayımında yeniden gözden geçirmeliyiz.'

Vali Kadir Ekinci`nin `Mevlid Kandili` Mesajı
15 EKİM 2021 CUMA 17:45
6
1936
0
AA aa

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Mevlid kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Ekinci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen, bizler için kendisinde sonsuz örneklikler bulunan, güzel ahlakın tamamlayıcısı, nübüvvet zincirinin son halkası Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü bir kez daha idrak etmiş bulunuyoruz.

İki cihan güneşi efendimiz, ahlak, adalet, bilgi, sevgi, barış, merhamet, dostluk ve arkadaşlık gibi konulardaki eşsiz rehberliği ile tüm insanlığa bitmez ve tükenmez bir ışık, bir umut ve bir bir muştu olmuştur.

Bu vesileyle onun mübarek misyonunu ve kusursuz kulluğunu yeniden düşünmeli ve anlamaya çalışmalıyız. Vahyin ölü kalpleri dirilten mesajını bizlere ulaştırmak için verdiği muhteşem mücadeleyi, çektiği tarifsiz sıkıntıları yeniden okumalı ve değerlendirmeliyiz.

Peygamber efendimizi anma ve anlama vesilesiyle kendimize dönük muhasebeler de yapmalıyız. Maneviyatımızı, birlik ve berberliğimizi, yardımlaşma ve dayanışmamızı risalet kurumu ve evrensel örneklik dolayımında yeniden gözden geçirmeliyiz. Duygu ve düşüncelerimizi, davranışlarımızı, alışkanlıklarımızı, bireysel ve toplumsal hayatımızı gözden geçirmeli, kendimize çeki düzen vermeli, peygamberimizi en büyük ümit olarak görüp hakikate dair tezlerimizi güncellemeliyiz.

Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü olan Mevlid Kandili'nin, başta Bingöllü Hemşerilerim olmak üzere bütün Müslüman Âlemi için hayırlara vesile olmasını, Ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesini temenni ederim.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.03.2026
03:29
Alban`dan Deprem Haftası`nda Sert Mesaj
Alban'dan Deprem Haftası'nda Sert Mesaj
Deprem Haftası için 'kutlama değil, hesap sorma haftası' mesajını veren ve yaşanan büyük afetlere rağmen gerekli adımların atılmadığı ifade eden TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban; 'Doğal olan depremdir, doğal olmayan ise afettir. Depremleri önlemek mümkün değildir ancak zararlarını azaltacak teknik, hukuki, mali ve sosyal politikaları uygulamak mümkündür.'
04.03.2026
03:28
Bingöl`de her gün 2 bin 500 kişilik iftar yemeği
Bingöl'de her gün 2 bin 500 kişilik iftar yemeği
Bingöl Belediyesi'nce Ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık 2 bin 500 kişilik 3 çeşit sıcak yemek menüsü ile iftar hizmeti sunuyor. Özellikle yaşlılar, ihtiyaç sahipleri, emniyet güçleri ve sağlık personeli iftar programından faydalanıyor.
04.03.2026
03:27
Gökçeli Köyü Derneği İftarda Buluştu
Gökçeli Köyü Derneği İftarda Buluştu
Bingöl'ün köklü yerleşimlerinden Gökçeli Köyü Derneği (Talvarı) sakinleri, Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen programda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu ön plana çıktı.
04.03.2026
03:27
Grup Tillo Genç`te sahne alacak
Grup Tillo Genç'te sahne alacak
Etkinlik, 5 Mart Perşembe günü saat 20.30'da Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
04.03.2026
03:25
Otomobil istinat duvarına çarptı! 5 yaralı
Otomobil istinat duvarına çarptı! 5 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
03.03.2026
03:37
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Bingöl Üniversitesi ve Maçka Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan iftar programı, Vali Dr. Cahit Çelik ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Genç şef adaylarının Bingöl ve Karadeniz yemeklerinden oluşan menüsü, davetlilerden beğeni aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın