KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Vali Mantı: 40 yıldır bizi bölmeye çalışıyorlar

Bingöl Valisi Ali Mantı; 'Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve dayanışmamızı geliştirmemiz lazım. Yıllardır birtakım güçler, toplumu birbirine kırdırarak, kategorize ederek, bölerek ve parçalayarak 40 veya 50 yıllık bir enerjimizi harcadılar, hala harcamaya devam ediyorlar

Vali Mantı: 40 yıldır bizi bölmeye çalışıyorlar
28 ARALIK 2017 PERŞEMBE 21:04
0
2328
1
AA aa

Bingöl Valisi Ali Mantı, okul ziyaretleri kapsamında öğrencilere ‘Gençlik ve Eğitim' konuları hakkında bilgi verdi.

Bingöl Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda okul idaresi, okul aile birliği ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Mantı, ‘Gençlik ve Eğitim' konuluları hakkında bilgiler verdi.

Her amacın, her bilginin temelinde eğitim olması gerektiğini kaydeden Vali Mantı, “Cahilden ne âlim, ne abit, ne zahit olur. Önemli olan bilgili ve erdemli bir toplum oluşturabilmemizdir. Bilinçsiz bilgi kötüye kullanılan şeytani bir bilgidir. Bizim bilgiyi bilinçli bir şekilde kullanmamız lazım. Kafamızı, yüreğimizi ve bileğimizi güzel şeylerle meşgul etmemiz lazım. Kafada ilim, yürekte İrfan, bilekte icraat olmalıdır. Onun için kendimizi bu sıralardan yetiştirmeye başlamamız lazım. Çünkü bizim memleketimizin en değerli ve kıymetli sermayesi insandır” dedi.

“BİRLİĞİMİZİ VE BERABERLİĞİMİZİ KORUMAMIZ LAZIM”

Birtakım güçlerin ülkeyi bölmeye çalıştığını vurgulayan Vali Mantı; “Bizim yeraltı kaynaklarımız yok, başka ülkeler gibi coğrafi kazanımımızdan dolayı birtakım artılarımız yok. Bizim tek artımız çalışkan müteşebbis insan gücümüzdür. Bu insan gücünü harekete geçirebilmek için önce birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve dayanışmamızı geliştirmemiz lazım. Yıllardır birtakım güçler, toplumu birbirine kırdırarak, kategorize ederek, bölerek ve parçalayarak 40 veya 50 yıllık bir enerjimizi harcadılar, hala harcamaya devam ediyorlar. Terör örgütleri vasıtasıyla toplumu yönlendirmeye, bölmeye, parçalama çalışıyorlar. Son zamanlarda özellikle terör örgütleri eliyle yapamadıklarını uyuşturucu ve benzeri şeylerle yapmaya çalışıyorlar. Maalesef Türkiye'mizde son yıllarda uyuşturucu kullanımı git gide artmaya başladı. Buna acilen tedbir almamız lazım. Tedbir önce kişinin kendisinden başlar. Kişi kendisini düzeltmediği müddetçe kimse de o kişiyi düzeltemez. Hangi bahane olursa olsun hiçbir bahane arkasına sığınmadan önce Allah'ın bize vermiş olduğu hayatı şerefli bir şekilde yaşayıp şerefli bir şekilde bitirebilmek için, içini doldurmamız lazım. Öncelikle nefsimize, neslimize ve milletimize faydalı olabilmek için çalışmamız lazım” diye konuştu.

“BU MİLLET BİR BÜTÜNDÜR”

Ülkenin bir bütün olduğunun altını çizen Vali Mantı; “Bu millet bir bütündür. Doğusuyla, Batısıyla Kuzeyiyle ve Güneyiyle birbirinden ayrılacak değildir. Zaten birbirlerine harmanlanmış tarihi, kültürü, coğrafyası ve dini bir olan bir toplumuz. Çocuklarımızın ailelerine de iş düşüyor. Her ailenin burada bir sorumluluğu var. Önemli olan o çocuğu hayata taşıyabilecek bazı unsurları, güçleri ve özellikleri çocuğa kazandırabilmemiz lazım. Bunları kazandırabilmek için çalışmamız lazım. Çocuğumuzun ne iş yapıp yapmadığını bilmemiz lazım. Özellikle de çocuklara büyük işler düşüyor. Bu dönemlerini çok verimli geçirmeleri lazım. Derler ya ihtiyarlıkta kullanacağın sermayeyi gençliğinde biriktir. Sermayemizi iyi biriktirmemiz lazım. İlim Allah'ın insana verebileceği en büyük nimetlerden birisidir. Akıl, Allah'ın insana verdiği en büyük nimetlerden birisidir. İrade, yine Allah'ın insanlara verdiği en büyük nimetlerden birisidir. Öyleyse ilim, akıl ve irademizi kullanacağız. Hiç kimseye bizim inancımıza göre ipotekle akıl yoktur. Hiç kimse aklını bir başkasına kiraya veremez, Akıl kiralanmaz. Onun için aklımızı ve irademizi iyi kullanmamız lazım” ifadelerini kullandı.

‘OKUL VE TOPLUM'

Atatürk Anadolu Lisesi'nde Öğretmenler, öğrenciler ve Okul Aile Birliği üyeleri ile buluşan Vali Mantı, Konferans salonunda öğrencilere ‘Okul ve Toplum' konularında tavsiyelerde bulundu.

Ülkenin tek zengin kaynağının insanları olduğunu kaydeden Vali Mantı, gençlerin ve çocukların geleceğin en temel taşı olduğunu vurguladı.

Dünya üzerinde genç nüfusun en çok bulunduğu ülke konumunda olduğumuzu vurgulayan Vali Mantı; “Genç nüfus, dünyanın en değerli, en kıymetli varlığıdır. Önemli olan bu genç nüfusumuzu düzgün bir şekilde kanalize edebilmektir. Türkiye ekonomisi genç nüfusumuzun etkileri ile dünya ekonomisinde belli yerlere geldi. İnanıyoruz ve ümit ediyoruz ki önümüzdeki gelecek 10 yılda Türkiye ekonomisi, nüfusu ve kalkınması ile gerekse dünyadaki bulunduğu konum itibariyle dünyada söz sahibi, söz söyleyen dominant ülkelerden olacağına inanıyorum. Tarihimizden gelen bir tecrübemiz var. Sonradan cetvelle çizilmiş ülkelerden dünya literatürüne katacak pek fazla bir şey yok ama biz tarihe tecrübe katmış, tarihi yaşamış, tarih yazmış bir toplumun fertleri olarak inşallah önümüzdeki yıllar yine bu milletin, bu ülkenin tarihi olacak, buna inanıyorum. Onun için hepimizin ciddi çalışmalar yapması lazım. Bu günleri çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bugünlerimizi değerlendiremezsek yarın ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz.  Özellikle son yıllarda sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla maalesef toplumumuz çok ciddi bir baskı altına girdi. Ülkemizde terör vasıtasıyla yapamadıkları bazı hainliklerini, oyunlarını sosyal medya üzerinden terör estirerek yapmaya çalışıyorlar. Yine son yıllarda ülkemizde sosyal belalardan bir tanesi uyuşturucu. Adını daha yeni yeni duyduğumuz çeşit çeşit uyuşturucular var. Bir de isimlerini sık sık değiştiriyorlar ki ilgi artsın. Bir isim artık böyle tamamen tanınır hale gelince başka bir isim adı altında başka içerikler çıkartmaya başlıyorlar. Maalesef bugün bazı ülkeler Türkiye'yi hedef ülke olarak seçiyor. Uyuşturucu üzerinden, terör üzerinden Türkiye'ye oyunlar oynuyor. Allah'a şükürler olsun başarılı olamadılar” dedi.

Vali Ali Mantı, okul ziya retlerinin periyodik olarak devam edeceğini vurguladı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21237)
30 Aralık 2017 Cumartesi 04:12
Sayin vali kimse bizi bölmüyor inanin biz kendi kendimizi bölüyor parcaliyoruz baris kardeslik cokmu zor kardes kavgasina son demek cokmu zor Siz siyasetcilerin islerine gelmiyor yazik deyilmi bu memleketin cocuklarina neyi paylasamiyorlar neden Siz zenginlerin Siyasetcilerin cocuklari ölmüyorda hep fakir yoksul cocuklari ölüyor yeter artik bu memleket hepimizin analar aglamasin ve kimseler ölmesin
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
20.05.2024
11:47
Bingöl`de ölmenin maliyeti kaç para?
Bingöl'de ölmenin maliyeti kaç para?
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, yaşamın her alanı gibi cenaze masraflarını da etkiledi. Bingöl'de bir cenazenin defin sırasından sonrasına uzanan masrafları ne kadar? İşte o detaylar ve taziyelerde bütçeleri zorlayan gelenekler…
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın